Lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Arboga

Se lediga jobb som Behandlingsassistent/Socialpedagog i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Lösningsfokuserad Ungdomsbehandlare

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Kommunen har 14 000 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation. Välkommen du också! Vill du arbeta i en ver... Visa mer
Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga.
Kommunen har 14 000 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation.
Välkommen du också!

Vill du arbeta i en verksamhet där du hjälper och stöttar ungdomar? En verksamhet där fokus ligger i att utforska och identifiera styrkor som hjälper ungdomen nå önskad framtid. Då är detta ett jobb för dig.

Ungbo Tornet söker nu engagerade ungdomsbehandlare till en ny verksamhet som planeras att öppna i september 2019. Verksamheten syftar till att ge insatser för ungdomar i behov av stöd som utförs metodiskt och utifrån ett pedagogiskt, lösningsfokuserat och salutogent förhållningssätt.

Ungbo Tornet kommer att utgå från en verksamhet med egna lägenheter för ungdomar. Utöver detta kommer personal att arbeta med punktinsatser till ungdomar som bor i eget boende utanför verksamheten. Verksamheten riktar sig till ungdomar mellan 16 och 20 år som blivit beviljade insatser enligt socialtjänstlagen.
Arbetstiderna är förlagda efter ungdomarnas behov och kan variera mellan dag- och kvällstid, både vardagar och helger. En viktig del i verksamheten handlar om personalens engagemang och förmåga att tillsammans med varje individ hitta lösningar för att nå uppsatta mål. I verksamheten kommer lösningsfokus att vara ett centralt arbetssätt där du som personal får både utbildning och handledning.

Arbetsuppgifter
I arbetsgruppen kommer du att vara en av fyra ungdomsbehandlare som arbetar stöttande- och motiverande riktat till ungdomar.
Ungdomsbehandlare kommer att arbeta med arbetsuppgifter såsom dokumentation, upprättande av genomförandeplaner, kontaktmanskap samt att delta i samverkans-, verksamhets- och arbetsplatsmöten.
Träffar med motiverande samtal individuellt eller i grupp kring utbildning, arbete & planer inför framtiden. Förmedling av kontakter efter individuella behov. Hjälp med myndighetskontakter. Hjälp med studiebesök på utbildningar, arbetsplatser, arbetsförmedlingen eller inom andra verksamheter. Hjälp med att komma igång med aktiviteter för sitt eget välbefinnande.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en socionom- eller beteendevetenskaplig examen alternativt annan akademisk examen som bedöms likvärdig. Du som söker har erfarenhet av att arbeta med ungdomar och familjer. Har du erfarenhet av social dokumentation är det meriterande. Du har god förmåga att skapa relationer samt samverka med andra myndigheter. Du är van att dokumentera med datorbaserat verksamhetssystem.

Du har lätt för att kommunicera och möta den enskilde, vara stresstålig och klara av att hantera flera processer samtidigt. Du har god samarbetsförmåga, är flexibel och van att arbeta självständigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi erbjuder dig möjlighet att utvecklas i ditt arbete samt handledning, fortbildning och friskvård.

Körkort
B-körkort krävs.

Tillträde/varaktighet
2 Heltid 100, tillsvidaretjänster.
2 Heltid 100, visstidstjänster.

Tillträde 2019-09-01 eller enligt överenskommelse under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Kontakt
Verksamhetschef Eva Lagerström, 0589-873 47.

Facklig kontakt
Vision: Carl-Johan Victorin, 0589-870 83.
Akademikerförbundet SSR: Clary Burman, 0589-871 50.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2019-04-29
Tack för att du har tagit dig tid att läsa igenom annonsen. Vi hoppas detta jobb är precis vad du letat efter och ser fram emot din ansökan. Urval sker fortlöpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Ansöker gör du via extern webbplats:: www.hrsupporten.se/arboga.php
Ref nr 709/19

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss all kontakt från annonserings- och bemanningsföretag i rekryteringen Visa mindre