Lediga jobb som Kultur, media, design i Arboga

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Bibliotekarie

Ansök    Jun 16    Arboga kommun    Bibliotekarie
Vi söker medarbetare för utåtriktat arbete med unga! Arboga bibliotek, med sitt vackra läge intill Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek med nio anställda. Här finns bibliotek, utställningsgalleri och lokaler för grupper och enskilda att boka. Biblioteket rymmer även kommunens medborgarkontor. Vår personal består av tre biblioteksassistenter och sex bibliotekarier som ingår i olika samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och förenin... Visa mer
Vi söker medarbetare för utåtriktat arbete med unga!

Arboga bibliotek, med sitt vackra läge intill Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek med nio anställda.

Här finns bibliotek, utställningsgalleri och lokaler för grupper och enskilda att boka. Biblioteket rymmer även kommunens medborgarkontor. Vår personal består av tre biblioteksassistenter och sex bibliotekarier som ingår i olika samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och föreningslivet.

Det läsfrämjande uppdraget är idag kanske viktigare än någonsin. Med hjälp av medel från Kulturrådet har Arboga bibliotek tidigare arbetat utåtriktat i kommunens förskolor. Sedan två år tillbaka satsar vi på att stärka utbudet av aktiviteter och kontakterna med tonåringar från 12 år och uppåt. Ett fint samarbete har etablerats och stärkts mellan biblioteket och fritidsgård, föreningar samt skolan. Med det personliga mötet som utgångspunkt har vi ordnat kulturaktiviteter och läsfrämjandeträffar där de unga står i fokus. Detta måste vi nu ta hand om och tillsammans bygga vidare på.

Biblioteket ingår i Bibliotek i Västmanland där samtliga tio kommuner i länet delar bibliotekskatalog, webbsida och samarbetar kring medier och läsfrämjandeinsatser bland annat.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår ordinarie bibliotekssysslor som informationstjänstgöring och mediefrågor, men också utåtriktad och uppsökande verksamhet mot gruppen unga från 12 år och uppåt.

Tillsammans med annan personal planerar, genomför och utvärderar du läsfrämjande aktiviteter för barn och unga, både på biblioteket och på andra platser.

Vi värdesätter att du har ett stort intresse för läsning, litteratur och kunskapsorganisation, och att du uppskattar möten och samtal med våra besökare och låntagare i alla åldrar.

På Arboga bibliotek medverkar du till att ge en biblioteksservice av hög kvalitet, och till att göra biblioteket angeläget och tillgängligt för alla.

Kvalifikationer
Biblioteksexamen eller motsvarande kompetens, gärna med erfarenhet av arbete med barn och unga. Du bör vara kreativ och initiativrik samt ha förmåga att arbeta självständigt. Det är av stor betydelse att du har ett genuint intresse av att skapa relationer och arbeta läsfrämjande med unga.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort
Körkort är meriterande

Arbetstid och omfattning
Heltid 100%. Projektanställning tolv månader.

Kvälls- och helgtjänstgöring förekommer.

Tillträde 2023-09-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2023-07-31.

Urval sker fortlöpande, du är välkommen med din ansökan redan idag.

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Vi har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. 


Vår värdegrund skapar ett gemensamt förhållningssätt och genomsyrar kommunens alla verksamheter. Den är en kompass i det dagliga arbetet för alla medarbetare och politiker:


"Med ett professionellt förhållningssätt och en uthållig organisation erbjuder vi service och tjänster av hög kvalitet. Genom ett modigt medarbetarskap och innovativt tänkande förverkligas visionen, Arboga ? plats för inspiration."


Välkommen du också! Visa mindre

Kommunikatör till Försvarsmaktens logistik, FMLOG

Ansök    Okt 12    Försvarsmakten    Webbredaktör
Befattningen erbjuder För att möta framtidens försvar utökar Försvarsmaktens logistik, FMLOG sin kommunikationsfunktion med en kommunikatör. Försvarsmaktens yttersta uppgift är att försvara Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som kommunikatör på förbandet FMLOG, bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen.  Du blir bland annat en viktig del i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten o... Visa mer
Befattningen erbjuder

För att möta framtidens försvar utökar Försvarsmaktens logistik, FMLOG sin kommunikationsfunktion med en kommunikatör. Försvarsmaktens yttersta uppgift är att försvara Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som kommunikatör på förbandet FMLOG, bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen.  Du blir bland annat en viktig del i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten och förbandet samt att visa upp vår verksamhet, både internt och externt.  

Om enheten

Du kommer organisatoriskt att tillhöra FMLOG stab vars uppgift är att stötta och leda förbandets verksamhet, men du arbetar med kommunikationsinsatser för alla förbandets enheter. Tillsammans med kommunikationschefen, som också blir din chef, ansvarar du för att leda, genomföra och utveckla arbetet med den interna och externa kommunikationen på hela förbandet FMLOG.

Staben är idag lokaliserad i lokaler på Gärdet i Stockholm, men kommer under 2023 att flytta till lokaler i Arboga. Tjänstgöringsort är Arboga men under 2022 och 2023 förväntas du att arbeta i Stockholm ungefär två dagar i veckan, enligt överenskommelse. Arbetsgivaren anordnar då boende i Stockholm samt resekostnaderna mellan Arboga och Stockholm. Då förbandets verksamhet finns över hela Sverige kommer tjänsten, utöver resor mellan Stockholm och Arboga, även innebära resor inom landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som kommunikatör innebär att du har en viktig roll i att skapa förståelse för vår verksamhet och bygga förtroende internt och externt genom att identifiera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter. Utifrån Försvarsmaktens kommunikationsstrategi och FMLOGs övergripande kommunikationsplan samordnar och ansvarar du för det operativa kommunikationsarbetet på förbandet och producerar innehåll till både interna och externa kanaler. Tillsammans med kommunikationschefen arbetar du för att driva och utveckla kommunikationsarbetet. Tjänsten består i huvudsak av operativt arbete men du bidrar även i det strategiska kommunikationsarbetet. Eftersom förbandet har verksamhet över hela Sverige kommer det att förekomma resor samt tidvis även arbete på kvällar och helger.

KRAV

Kvalifikationer


• Akademisk utbildning inom kommunikation eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Minst tre år för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Förmåga att snabbt sätta sig in i komplex information och omvandla det till begriplig och målgruppsanpassad information
• Goda digitala kunskaper
• B-körkort

Personliga egenskaper

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Vi söker dig som är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos människor du möter. Du är en lagspelare som gärna bidrar till utveckling av verksamheten, samtidigt som du självständigt tar ansvar för att driva dina egna arbetsuppgifter framåt. Vi tror att du värdesätter att vistas i miljöer där vår verksamhet verkar, exempelvis i samband med militära övningar. För att trivas i rollen behöver du vara flexibel och kunna hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten
• Erfarenhet av att utveckla kommunikationsarbetet i sociala medier
• Kunskap i verktyg för att redigera film i mobilen
• Kunskap i Episerver
• Kunskap i Sharepoint

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning (gäller ej om du redan är anställd inom Försvarsmakten)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Arboga men tjänsteresor till Stockholm förekommer som minst 2 dagar i veckan, enligt överenskommelse, under 2022 och 2023.

Resor inom Sverige kommer att förekomma.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse  

Tester kan komma att bli aktuellt i rekryteringsprocessen

Upplysningar om befattningen

Kontakta rekryterande chef, Kommunikationschef Emma Jansfors Jihammar, mobiltelefon 070 849 02 18.

Information om rekryteringsprocessen

Kontakta HR-Specialist Marjut Thelin, 072-368 08 06.

Fackliga företrädare

SACO Madeleine Bagge

OFR/S Håkan Antonsson

SEKO Eva-Britt Steen

OFR/O Torbjörn Bäckman

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

FMLOG- Speditionshandläggare tillsvidare i Arboga

Ansök    Sep 27    Försvarsmakten    Expeditör, spedition
Om enheten Försvarsmaktens Transportenhet, FM TPE, är en försvarsmaktsgemensam enhet som är organiserad inom Försvarsmaktens Logistik, FMLOG. Enheten består idag av ca 150 medarbetare. FM TPE är Försvarsmaktens nationella transportkoordineringscentra och innehar rollen som Försvarsmaktens centrala transportledning avseende samtliga transportsätt. Befattningen erbjuder Försvarsmaktens Transportenhet i Arboga söker nu en speditionshandläggare till avdelnin... Visa mer
Om enheten
Försvarsmaktens Transportenhet, FM TPE, är en försvarsmaktsgemensam enhet som är
organiserad inom Försvarsmaktens Logistik, FMLOG. Enheten består idag av ca 150
medarbetare. FM TPE är Försvarsmaktens nationella transportkoordineringscentra och innehar
rollen som Försvarsmaktens centrala transportledning avseende samtliga transportsätt.


Befattningen erbjuder
Försvarsmaktens Transportenhet i Arboga söker nu en speditionshandläggare till avdelningen för
internationell Spedition. Här arbetar du med hela fraktkedjan och är i kontakt med land- flyg- och
sjötransporter. Vi handlägger gränsöverskridande transporter av Försvarsmaktens
materielsystem samt exporstödsåtagande för annan statlig myndighet. Vi söker dig som är en
strukturerad och noggrann person med öga för detaljer och förmågan att skapa översikt och
struktur. Du anställs för att hantera arbetsuppgifter i samtliga beredskapslägen, normalläge,
säkerhetspolitisk kris samt väpnat angrepp. Internationell Spedition är en avdelning inom
Försvarsmaktens Transportenhet och består av 7 medarbetare inklusive chef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Stödja Försvarsmakten och Försvarets Materielverk (FMV) med kompentens för in- och utförsel,
import- och exportsändningar. Det innebär att du sammanställer underlag och dokument för in-
och utförsel, import och export samt farligt gods. Du ansvarar för att transporterna sker planenligt
och kostnadseffektivt med hänsyn till gällande regelverk. 
I arbetsuppgifterna ingår omvärldsanalyser, tillståndsansökningar, varuklassificering enligt
tullverkets tulltaxa, kontakter med andra länders ambassader och myndigheter, planering och
beställning av transporter enligt gällande lagar och förordningar. Du kommer vidare att vara
delaktig i den långsiktiga planeringen och utvecklingen av verksamheten där arbetet bedrivs i
nära samarbete med medarbetarna på avdelningen. I arbetet ingår att medverka vid övrigt
stabsarbete inom FMLOG TPE samt deltagande i nationella och internationella operationer och
övningar. Arbetet innefattar också att genomgå kombattantutbildning eller grundläggande
soldatutbildning om du inte tidigare genomfört någon av dessa utbildningar. Du kommer att
tilldelas egna projekt att starta, driva och leda, därtill skapa rutiner och fullfölja projekt fullt ut
från förfrågan till avslut med fokus på att uppsatta mål nås.
Resor i tjänsten ingår såväl inrikes som utrikes.

Kvalifikationer


•  Dokumenterad eftergymnasial utbildning inom logistik- och transportplanering.
•  Dokumenterad tullkunskap för import och export.
•  Kunskap om tullsuspension, leveransvillkor, tullregler och dess förfaranden.
•  Dokumenterad utbildning samt minst ett års erfarenhet inom regelverket för farligt gods.
•  God kännedom om klassificering samt licenshantering av försvarsmateriel.
•  Goda kunskaper i Officepaketet och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och i skrift.
•  För befattningen krävs minst B-körkort.
•  Vana vid att självständigt driva arbetsuppgifter och tilldelade projekt.

Meriterande


• Eftergymnasial utbildning inom ekonomi och/eller affärsjuridik.
• Talar och skriver franska och/eller tyska.
• Genomförd Kombattant eller Grundläggande soldatutbildning.
• Mångårig erfarenhet av import- och exporthantering samt kännedom om Försvarsmaktens
lagar och förordningar.


Personliga egenskaper
Som person är du givet administrativ. Du har förmåga att smidigt axla nya roller, se vilken
dokumentation som behövs och vilka vägar som är lämpliga. Du är utåtriktad, trygg, stabil och har
god självinsikt. Du drivs av att skapa kontakter och underhålla relationer. Är du positiv i ditt
sätt att arbeta och har du dessutom humor så kommer du att bli en uppskattad kollega hos
oss. Stor vikt kommer att läggas vid lämplighet och personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidare civil heltid med placering i Arboga
Individuell lönesättning tillämpas
Tillträde enlligt överenskommelse

Upplysningar om befattningen
För befattningsrelaterade frågor kontaktas avdelningschef, Lena Mård via Försvarsmaktens växel 08-788 7500

Fackliga företrädare
SEKO Eva-Britt Steen
OFR/S Håkan Antonsson
OFR/O Stefan Joon 
SACO Pernilla Kjellgren
Nås via Försvarsmaktens växel: 08-788 7500

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-10-01. Din ansökan bör innehålla CV samt
ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Koordinator - Markavtal

Ansök    Jun 30    BTP Sthlm AB    Platskoordinator
Är du redo för en expansiv resa och en riktig skjuts i din personliga utveckling? Till vår kund söker vi dig som vill jobba i ett härligt team samt gillar att resa i jobb! Arbetsuppgifter I uppdraget ingår det att kontakta markägare såväl över telefon som genom fysiska möten för att tillsammans med ditt team se till att få in underskrivna markavtal. Ditt arbete leds övergripande av Markavtalsledaren i regionen och du skall kontinuerligt rapportera framsteg... Visa mer
Är du redo för en expansiv resa och en riktig skjuts i din personliga utveckling? Till vår kund söker vi dig som vill jobba i ett härligt team samt gillar att resa i jobb!
Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår det att kontakta markägare såväl över telefon som genom fysiska möten för att tillsammans med ditt team se till att få in underskrivna markavtal. Ditt arbete leds övergripande av Markavtalsledaren i regionen och du skall kontinuerligt rapportera framsteg samt eventuella problem som uppstår.
Det dagliga arbetet skall du själv planera så att det blir så effektivt som möjligt. Utöver rapportering och samarbete med Markavtalsledaren så kommer du jobba nära ansvarig projektör i projektet och vissa fall byggledaren.
I de fall det krävs hembesök bokar du in dessa på ett så effektivt sätt som möjligt, åker med bil, bor på hotell och betar av de sista avtalen.
Tjänsten är på heltid och börjar med en anställning hos oss på Boost för att sedan gå över till vår kund. Förutsatt att alla parter trivs och är nöjda med prestationen.
Om dig
Vi ser ser gärna att du har erfarenhet inom markberedning och fibernät, men vi lägger också stor vikt i att du är en driven person som motiveras av utveckling, vill jobba tillsammans med likasinnade, skapa goda kontakter och bidra till det moderna samhället.
Du är en kommunikativ person som kan bemöta alla typer av människor på ett professionellt sätt. Du är strukturerad, organiserad, bra på att planera och skapa förtroende hos dina medmänniskor.
Du kan lika gärna jobba på egen hand, men är en lagspelare i grunden!
– B-Körkort
Anser du att du är som klippt och skuren för jobbet?
Skicka ditt CV och personligt brev till oss där du talar om varför just du passar för den här tjänsten till: [email protected] .
Vi arbetar med löpande urval så skicka din ansökan så fort som möjligt. Ange referens: Koordinator - markavtal Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Feb 14    Arboga kommun    Bibliotekarie
Vill du vara med och utveckla vår biblioteksverksamhet för barn och unga på Arboga bibliotek! Arboga bibliotek, centralt beläget vid Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Här finns även kommunens medborgarkontor. Personalen består av åtta medarbetare som på olika sätt ingår i samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och föreningslivet. Med hjälp av medel från Kulturrådet har biblioteket under ett flertal år samarbetat kring läsfräm... Visa mer
Vill du vara med och utveckla vår biblioteksverksamhet för barn och unga på Arboga bibliotek!

Arboga bibliotek, centralt beläget vid Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek.

Här finns även kommunens medborgarkontor. Personalen består av åtta medarbetare som på olika sätt ingår i samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och föreningslivet.

Med hjälp av medel från Kulturrådet har biblioteket under ett flertal år samarbetat kring läsfrämjande i förskolan. Under året har projektet Bokstart med läsfrämjande insatser för nyblivna föräldrar och deras nyfödda inletts. Nu vill vi satsa mera på att stärka utbudet av aktiviteter för barn och unga, med tonvikt på tonåringar och unga vuxna.

Biblioteket lyder under fritids- och kulturförvaltningen, som även ansvarar för kulturskola och fritidsgård, föreningsstöd, idrottsanläggningar, bad och hallar.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår ordinarie bibliotekssysslor som informationstjänstgöring och mediefrågor, men också utåtriktad och uppsökande verksamhet.

Tillsammans med annan personal planerar, genomför och utvärderar du läsfrämjande aktiviteter för barn och unga, både på biblioteket och på andra platser.

Vi värdesätter att du har ett stort intresse för läsning, litteratur och kunskapsorganisation, och att du uppskattar möten och samtal med våra besökare och låntagare i alla åldrar.

På Arboga bibliotek medverkar du till att ge en biblioteksservice av hög kvalitet, och till att göra biblioteket angeläget och tillgängligt för alla.

Kvalifikationer
Biblioteksexamen eller motsvarande kompetens, gärna med erfarenhet av arbete med barn och unga. Du bör vara kreativ och initiativrik samt ha förmåga att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och är öppen för att använda digitala verktyg.

Du bör ha ett stort intresse av att arbeta med människor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort
Körkort är en fördel.

Arbetstid och omfattning
Heltid 100%. Visstidsanställning sex månader med eventuell möjlighet till förlängning,

Kvälls- och helgtjänstgöring kan förekomma.

Tillträde 2022-04-01 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2022-03-06.

Urval sker fortlöpande, du är välkommen med din ansökan redan idag.

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Vi har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. 


Värdegrunden PUMI skapar ett gemensamt förhållningssätt och genomsyrar kommunens alla verksamheter. PUMI är en kompass i det dagliga arbetet för alla medarbetare och politiker.


"Med ett professionellt förhållningssätt och en uthållig organisation erbjuder vi service och tjänster av hög kvalitet. Genom ett modigt medarbetarskap och innovativt tänkande förverkligas visionen, Arboga - Plats för inspiration"


Välkommen du också! Visa mindre

Bibliotekarie - inriktning barn och unga

Ansök    Mar 4    Arboga kommun    Bibliotekarie
Nu söker vi dig som vill vara med i arbetet med att utveckla och bredda vår biblioteksverksamhet för barn och unga på Arboga bibliotek. Arboga bibliotek, centralt beläget vid Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Här finns även kommunens medborgarkontor. Personalen består av åtta medarbetare som på olika sätt ingår i samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och föreningslivet. Med hjälp av medel från Kulturrådet har det bland annat ... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med i arbetet med att utveckla och bredda vår biblioteksverksamhet för barn och unga på Arboga bibliotek.

Arboga bibliotek, centralt beläget vid Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek. Här finns även kommunens medborgarkontor. Personalen består av åtta medarbetare som på olika sätt ingår i samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och föreningslivet.

Med hjälp av medel från Kulturrådet har det bland annat genomförts ett fördjupat samarbete kring läsfrämjande i förskolan under tre år. Under året har projektet Bokstart med läsfrämjande insatser för nyblivna föräldrar och deras nyfödda inletts. Nu vill vi även satsa mer på att stärka utbudet av aktiviteter för barn med tonvikt på tonåringar och unga vuxna.

Biblioteket lyder under fritids- och kulturförvaltningen, som även ansvarar för kulturskola och fritidsgård, föreningsstöd, idrottsanläggningar, bad och hallar.

Arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter ingår ordinarie bibliotekssysslor som informationstjänstgöring och mediefrågor, men också utåtriktad och uppsökande verksamhet.

Du planerar, genomför och utvärderar läsfrämjande och skapande aktiviteter för barn och unga både på biblioteket och på andra platser.

Vi värdesätter att du har ett stort intresse för läsning, litteratur och kunskapsorganisation, och att du uppskattar möten och samtal med besökare och låntagare.

På Arboga bibliotek medverkar du till att ge en biblioteksservice av hög kvalitet, och till att göra biblioteket angeläget och tillgängligt för alla.

Kvalifikationer
Biblioteksexamen eller motsvarande kompetens, gärna med erfarenhet av arbete med barn och unga. Du bör vara kreativ och initiativrik samt ha förmåga att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper och är öppen för att använda digitala verktyg.

Du bör ha ett stort intresse av att arbeta med människor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort
Körkort är en fördel.

Arbetstid och omfattning
Tillsvidareanställning, heltid 100 %.

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Tillträde 2021-05-01 eller enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön. Individuell lönesättning.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2021-03-31.

Urval sker fortlöpande, så välkommen med din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga.I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Vi har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation.
Välkommen du också! Visa mindre

Bibliotekarie

Ansök    Dec 23    Arboga kommun    Bibliotekarie
Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Kommunen har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation. Välkommen du också! Mitt i en spännande utv... Visa mer
Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga.
Kommunen har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. Vårt arbete genomsyras av värdeorden Professionalism, Uthållighet, Mod och Innovation.
Välkommen du också!

Mitt i en spännande utvecklingsfas söker vi dig som är intresserad av arbeta med oss i Arboga bibliotek. Tillsammans vill vi verka för att vår mångsidiga biblioteksverksamhet blir ännu mer relevant för alla.
Arboga med sin välbevarade stadskärna är en mötesplats med drygt 14 000 invånare. Staden ligger på pendlingsavstånd till Örebro, Västerås och Eskilstuna.

Biblioteket som är centralt beläget vid Arbogaån, är ett integrerat folk- och skolbibliotek som även rymmer Medborgarkontor. Vi är åtta medarbetare som på olika sätt ingår i samarbeten med barnomsorg, skola, äldreomsorg och föreningslivet. Med hjälp av medel från Kulturrådet har det bland annat genomförts ett fördjupat samarbete kring läsfrämjande i förskolan under två år.
Biblioteket lyder under Fritids- och kulturförvaltningen, som även ansvarar för kulturskola och fritidsgård, föreningsstöd, idrottsanläggningar, bad och hallar.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå i sedvanliga bibliotekssysslor; från informationstjänstgöring till mediefrågor och utåtriktad verksamhet. Vi ser gärna att du har ett stort engagemang för läsning, litteratur och kunskapsorganisation, samt att du uppskattar möten och samtal med besökare och låntagare i olika åldrar. På Arboga bibliotek medverkar du till att ge en biblioteksservice av hög kvalitet, och till att göra biblioteket angeläget och tillgängligt för invånarna.

Kvalifikationer
Biblioteksexamen eller motsvarande kompetens, gärna med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du får gärna vara initiativrik och bör ha förmåga att arbeta självständigt. Vi förutsätter att du har goda IT-kunskaper.
Du bör ha ett genuint intresse av att arbeta med människor.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort
Körkort är en fördel.

Arbetstid och omfattning
Tillsvidareanställning, deltid 80 %
Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.
Tillträde 2020-04-01 eller enligt överenskommelse.

Lön
Månadslön. Individuell lönesättning.

Kontakt
Bibliotekschef Kajsa Fex Fritz, tfn 0589-87304

Fackliga kontakt
DIK: Louise Jeurling, 0589-873 00
Vision: Sandra Öberg, Britt Andersson, 0589-873 00

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2020-01-15.
Urval sker fortlöpande, så välkommen med din ansökan redan idag.

Ansökan gör du via extern webbplats: www.hrsupporten.se/arboga
Refnr 403/19.

Välkommen med din ansökan! Visa mindre