Lediga jobb som Webbredaktör i Arboga

Se lediga jobb som Webbredaktör i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Kommunikatör till Försvarsmaktens logistik, FMLOG

Ansök    Okt 12    Försvarsmakten    Webbredaktör
Befattningen erbjuder För att möta framtidens försvar utökar Försvarsmaktens logistik, FMLOG sin kommunikationsfunktion med en kommunikatör. Försvarsmaktens yttersta uppgift är att försvara Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som kommunikatör på förbandet FMLOG, bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen.  Du blir bland annat en viktig del i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten o... Visa mer
Befattningen erbjuder

För att möta framtidens försvar utökar Försvarsmaktens logistik, FMLOG sin kommunikationsfunktion med en kommunikatör. Försvarsmaktens yttersta uppgift är att försvara Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som kommunikatör på förbandet FMLOG, bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen.  Du blir bland annat en viktig del i vår strävan att öka förtroendet för Försvarsmakten och förbandet samt att visa upp vår verksamhet, både internt och externt.  

Om enheten

Du kommer organisatoriskt att tillhöra FMLOG stab vars uppgift är att stötta och leda förbandets verksamhet, men du arbetar med kommunikationsinsatser för alla förbandets enheter. Tillsammans med kommunikationschefen, som också blir din chef, ansvarar du för att leda, genomföra och utveckla arbetet med den interna och externa kommunikationen på hela förbandet FMLOG.

Staben är idag lokaliserad i lokaler på Gärdet i Stockholm, men kommer under 2023 att flytta till lokaler i Arboga. Tjänstgöringsort är Arboga men under 2022 och 2023 förväntas du att arbeta i Stockholm ungefär två dagar i veckan, enligt överenskommelse. Arbetsgivaren anordnar då boende i Stockholm samt resekostnaderna mellan Arboga och Stockholm. Då förbandets verksamhet finns över hela Sverige kommer tjänsten, utöver resor mellan Stockholm och Arboga, även innebära resor inom landet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som kommunikatör innebär att du har en viktig roll i att skapa förståelse för vår verksamhet och bygga förtroende internt och externt genom att identifiera, planera, genomföra och följa upp kommunikationsaktiviteter. Utifrån Försvarsmaktens kommunikationsstrategi och FMLOGs övergripande kommunikationsplan samordnar och ansvarar du för det operativa kommunikationsarbetet på förbandet och producerar innehåll till både interna och externa kanaler. Tillsammans med kommunikationschefen arbetar du för att driva och utveckla kommunikationsarbetet. Tjänsten består i huvudsak av operativt arbete men du bidrar även i det strategiska kommunikationsarbetet. Eftersom förbandet har verksamhet över hela Sverige kommer det att förekomma resor samt tidvis även arbete på kvällar och helger.

KRAV

Kvalifikationer


• Akademisk utbildning inom kommunikation eller annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• Minst tre år för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• Förmåga att snabbt sätta sig in i komplex information och omvandla det till begriplig och målgruppsanpassad information
• Goda digitala kunskaper
• B-körkort

Personliga egenskaper

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Vi söker dig som är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos människor du möter. Du är en lagspelare som gärna bidrar till utveckling av verksamheten, samtidigt som du självständigt tar ansvar för att driva dina egna arbetsuppgifter framåt. Vi tror att du värdesätter att vistas i miljöer där vår verksamhet verkar, exempelvis i samband med militära övningar. För att trivas i rollen behöver du vara flexibel och kunna hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Tidigare erfarenhet från Försvarsmakten
• Erfarenhet av att utveckla kommunikationsarbetet i sociala medier
• Kunskap i verktyg för att redigera film i mobilen
• Kunskap i Episerver
• Kunskap i Sharepoint

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Anställningen inleds med 6 månaders provanställning (gäller ej om du redan är anställd inom Försvarsmakten)

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Arboga men tjänsteresor till Stockholm förekommer som minst 2 dagar i veckan, enligt överenskommelse, under 2022 och 2023.

Resor inom Sverige kommer att förekomma.

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse  

Tester kan komma att bli aktuellt i rekryteringsprocessen

Upplysningar om befattningen

Kontakta rekryterande chef, Kommunikationschef Emma Jansfors Jihammar, mobiltelefon 070 849 02 18.

Information om rekryteringsprocessen

Kontakta HR-Specialist Marjut Thelin, 072-368 08 06.

Fackliga företrädare

SACO Madeleine Bagge

OFR/S Håkan Antonsson

SEKO Eva-Britt Steen

OFR/O Torbjörn Bäckman

Samtliga nås via växeln: 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre