Lediga jobb som Dataingenjör i Arboga

Se lediga jobb som Dataingenjör i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Junior Systemingenjör inom nätverk

Ansök    Mar 17    Cleverex Bemanning AB    Dataingenjör
Om tjänsten Vår kund är en nordisk lösnings- och konsultpartner med tjänster inom bland annat digital transformation, cybersäkerhet och totalförsvar. Kunden är ett självständigt bolag inom en försvars- och säkerhetskoncern. Till kontoret i Arboga söker vi nu en Junior Systemingenjör inom nätverk till en avdelning som arbetar mot militära kunder. Gruppen består idag av 36 kollegor med olika kompetenser och som värderar att ha roligt tillsammans på jobbet. ... Visa mer
Om tjänsten
Vår kund är en nordisk lösnings- och konsultpartner med tjänster inom bland annat digital transformation, cybersäkerhet och totalförsvar. Kunden är ett självständigt bolag inom en försvars- och säkerhetskoncern. Till kontoret i Arboga söker vi nu en Junior Systemingenjör inom nätverk till en avdelning som arbetar mot militära kunder. Gruppen består idag av 36 kollegor med olika kompetenser och som värderar att ha roligt tillsammans på jobbet.

När du börjar kommer du att få förutsättningar att komma in i rollen samt för att utvecklas och kompetensbredda under tidens gång. Här söker vi dig som vill bli en del av ett bolag som gör skillnad och vi tror att rätt person vill komma hit och bidra till att ta fram lösningar kring framtidens kommunikation i försvarssektorn. För den här tjänsten kommer du att komma in som konsult via oss på Cleverex och arbeta ute hos vår kund. Förutsatt att allt fungerar bra i samarbetet är ambitionen att du ska gå över till dem på sikt.


Du erbjuds
• Förutsättningar och verktyg för att utvecklas i din roll och på arbetsplatsen. Här kan du både fördjupa och bredda din kompetens!
• Varierande arbetsroll där du kommer få testa på olika områden och därefter välja det som är mest intressant för dig
• Tryggt och utvecklande ledarskap från närmsta chefer

Arbetsuppgifter
Du kommer i första hand arbeta med försvarets radiokommunikationslösningar, men även civil radiokommunikation är aktuellt. Du uppskattar att arbeta både i större leveransprojekt och i ett mindre uppdrag i nära samarbete med våra kunder. Arbetet är mycket omväxlande och omfattar allt från framtagande av tekniska specifikationer till verifiering av leveranser och kräver därför en stor portion av personligt ansvar. För oss är det också självklart att du aktivt medverkar i utvecklingen av såväl affärer som verksamhet. En del resor kan ingå i tjänsten.

Din profil
• Har studerat på högskolan, exempelvis nätverksteknik, programmering eller en motsvarande inriktning
• Framför allt har du ett stort intresse för teknik och försvarsfrågor
• Kan kommunicera på svenska och engelska, både i tal och skrift.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess där det kommer krävas att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning av en myndighet.

Vi tror inte bara på att du ska passa in sett till krav för tjänsten, utan dina personliga egenskaper är såväl viktiga. Du är driven, nyfiken och har ett stort intresse för teknik och säkerhet. Vi tror att en av dina starkare egenskaper är din samarbetsförmåga. Du är orädd och vågar testa på nya sätt att arbeta på och driver med lätthet fram ditt eget arbete. Vidare tror vi att du är en öppen person som tycker om att skoja till det under rasterna, något som är avgörande för att passa in i gruppen!

Övrigt
• Start: Så snart som möjligt
• Omfattning: Heltid
• Plats: Arboga

Rekryteringsprocessen hanteras av Cleverex och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av oss. Du är välkommen med frågor till [email protected]


Om oss
På Cleverex Bemanning arbetar vi med att rekrytera och hyra ut rätt medarbetare till rätt kund. Vårt största fokus ligger på våra kunder, konsulter och kandidater och vårt mål är att du som kandidat ska känna att du hamnat helt rätt. Visa mindre

Systemingenjörer inom kommunikation

Ansök    Dec 7    SAAB AB    Dataingenjör
Har du ett stort intresse av och goda kunskaper inom teknik och kommunikationslösningar? Vi söker en driven, strukturerad lagspelare med vilja att i teamet lösa tekniska utmaningar, lära och vara lärare. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök! Din Roll Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverk med försvarsmakten som kund. Du kommer att vara delaktig i livscykeln för framtagning, drift, avveckling av system och d... Visa mer
Har du ett stort intresse av och goda kunskaper inom teknik och kommunikationslösningar?
Vi söker en driven, strukturerad lagspelare med vilja att i teamet lösa tekniska utmaningar, lära och vara lärare. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din Roll

Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverk med försvarsmakten som kund. Du kommer att vara delaktig i livscykeln för framtagning, drift, avveckling av system och delsystem och även i support och reparationsflödet. Rollen innebär att du kommer att jobba i ett team med specialister och projektledare där du kommer att behöva kommunicera och samarbeta för att ni tillsammans ska leverera.


Huvudsakliga arbetsområden

* Utveckla nya system för Försvarsmakten
* Vidmakthålla system för Försvarsmakten
* Utveckla befintliga system för Försvarsmakten
* Ta fram rapporter
* Ta fram nya lösningar och presentera dessa för kund
* Systemarbete - Analysera och tolka kravspecifikationer
* Driftsättning och support hos kund
* Integration mellan olika system
* Felsökning och konfigurering
* Teknisk Support
* Reparera och underhålla system

Din Profil

Vi söker dig som är en driven, gärna erfaren ingenjör och som vill utvecklas och utmanas. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra produkter och bli en del av vårt kunniga och trevliga team. Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom nätverksteknik eller datavetenskap eller har motsvarande erfarenhet.

Vi söker dig med brett tekniskt kunnande och ett brinnande intresse för teknik. Vi tror att du har några års erfarenhet inom något/några av följande områden:

-Nätverk och kommunikation
-WM-ware
-Virtuella system
-Radiosystem
-Telekommunikation
-Cisco routrar och switchar
-Voip, Cisco CUCM (IP-telefoni)
-IT-säkerhet
-Anpassning och integration mellan olika system
-Optofiberteknik
-Dokumentation


Det är meriterande med erfarenhet av Linux, Windows server/klient och Microsoft Active directory. Det är också meriterande om du har erfarenhet från Försvarsmaktens specifika produkter, regler och processer.

För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel.


Nödvändiga kunskaper:

* Kommunicera flytande på Svenska och Engelska, i både tal och skrift
* Självständigt och kreativt identifiera, formulera och hantera frågeställningar och analysera och utvärdera olika tekniska lösningar inom nätverksområdet


Meriterande kunskaper:

* Erfarenhet av FMV kommunikationssystem
* Komplexa datornätverk
* Utbilda och handleda
* Nätverksadministration och övervakning
* Läsa och förstå kod

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Communication and Tactical Solutions erbjuder tekniska och robusta lösningar inom kommunikation och infrastruktur över nätverk och radio. Vi designar och realiserar system i flygande och landbaserade plattformar. Tjänsten tillhör avdelningen Communications som i nuläget består av ett team på drygt 150 personer med huvudverksamheten i Arboga men vi har också medarbetare i Järfälla, Växjö och Linköping.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Kontakt
Rekryterande chef Lina Knutson
[email protected]

Rekryterande chef Ulf Hedlund
[email protected]

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mer om oss här Visa mindre

Systemingenjörer inom kommunikation

Ansök    Okt 26    SAAB AB    Dataingenjör
Har du ett stort intresse av och goda kunskaper inom teknik och kommunikationslösningar? Vi utökar nu vårt team och söker därförr flera personer till våra två sektioner Support och Solutions. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök! Din Roll Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverk med försvarsmakten som kund. Du kommer att vara delaktig i livscykeln för framtagning, drift, avveckling av system och delsystem oc... Visa mer
Har du ett stort intresse av och goda kunskaper inom teknik och kommunikationslösningar?

Vi utökar nu vårt team och söker därförr flera personer till våra två sektioner Support och Solutions. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din Roll

Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverk med försvarsmakten som kund. Du kommer att vara delaktig i livscykeln för framtagning, drift, avveckling av system och delsystem och även i support och reparationsflödet. Rollen innebär att du kommer att jobba i ett team med specialister och projektledare där du kommer att behöva kommunicera och samarbeta för att ni tillsammans ska leverera.


Huvudsakliga arbetsområden

* Utveckla nya system för Försvarsmakten
* Vidmakthålla system för Försvarsmakten
* Utveckla befintliga system för Försvarsmakten
* Ta fram rapporter
* Ta fram nya lösningar och presentera dessa för kund
* Systemarbete - Analysera och tolka kravspecifikationer
* Driftsättning och support hos kund
* Integration mellan olika system
* Felsökning och konfigurering
* Teknisk Support
* Reparera och underhålla system

Din Profil

Vi söker dig som är en driven, gärna erfaren ingenjör och som vill utvecklas och utmanas. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra produkter och bli en del av vårt kunniga och trevliga team. Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom nätverksteknik eller datavetenskap eller har motsvarande erfarenhet.

Vi söker dig med brett tekniskt kunnande och ett brinnande intresse för teknik. Vi tror att du har några års erfarenhet inom något/några av följande områden:

-Nätverk och kommunikation
-Radiosystem
-Telekommunikation
-Cisco routrar och switchar
-Voip, Cisco CUCM (IP-telefoni)
-IT-säkerhet
-Anpassning och integration mellan olika system

-Optofiberteknik
-Dokumentation


Det är meriterande med erfarenhet av Linux, Windows server/klient, Microsoft Active directory och WMWare. Det är också meriterande ifall du har erfarenhet från Försvarsmaktens specifika produkter, regler och processer.

För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel.

Krav:
Kommunicera flytande på Svenska och Engelska, i både tal och skrift.
Självständigt och kreativt identifiera, formulera och hantera frågeställningar samt analysera och utvärdera olika tekniska lösningar inom nätverksområdet


Meriterande:
Erfarenhet av FMV kommunikationssystem
Komplexa datornätverk
Utbilda och handleda
Nätverksadministration och övervakning
Läsa och förstå kod

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Communication and Tactical Solutions erbjuder tekniska och robusta lösningar inom kommunikation och infrastruktur över nätverk och radio. Vi designar och realiserar system i flygande och landbaserade plattformar. Tjänsten tillhör avdelningen Communications som i nuläget består av ett team på drygt 150 personer med huvudverksamheten i Arboga men vi har också medarbetare i Järfälla, Växjö och Linköping.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Rekryterande chefer
Ulf Hedlund
[email protected]Lina Knutson
[email protected]Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.Läs mer om oss här Visa mindre

Systemingenjörer inom kommunikation

Ansök    Sep 24    SAAB AB    Dataingenjör
Har du ett stort intresse av och goda kunskaper inom teknik och kommunikationslösningar? Vi utökar nu vårt team och söker därförr flera personer till våra två sektioner Support och Solutions. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök! Din Roll Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverk med försvarsmakten som kund. Du kommer att vara delaktig i livscykeln för framtagning, drift, avveckling av system och delsystem oc... Visa mer
Har du ett stort intresse av och goda kunskaper inom teknik och kommunikationslösningar?

Vi utökar nu vårt team och söker därförr flera personer till våra två sektioner Support och Solutions. Är du intresserad? Läs mer nedan och ansök!

Din Roll

Som systemingenjör hos oss kommer du jobba med kommunikationssystem och nätverk med försvarsmakten som kund. Du kommer att vara delaktig i livscykeln för framtagning, drift, avveckling av system och delsystem och även i support och reparationsflödet. Rollen innebär att du kommer att jobba i ett team med specialister och projektledare där du kommer att behöva kommunicera och samarbeta för att ni tillsammans ska leverera.


Huvudsakliga arbetsområden

* Utveckla nya system för Försvarsmakten
* Vidmakthålla system för Försvarsmakten
* Utveckla befintliga system för Försvarsmakten
* Ta fram rapporter
* Ta fram nya lösningar och presentera dessa för kund
* Systemarbete - Analysera och tolka kravspecifikationer
* Driftsättning och support hos kund
* Integration mellan olika system
* Felsökning och konfigurering
* Teknisk Support
* Reparera och underhålla system

Din Profil

Vi söker dig som är en driven, gärna erfaren ingenjör och som vill utvecklas och utmanas. Du ska ha viljan och kompetensen att lära dig våra produkter och bli en del av vårt kunniga och trevliga team. Du är troligtvis civil- eller högskoleingenjör inom nätverksteknik eller datavetenskap eller har motsvarande erfarenhet.

Vi söker dig med brett tekniskt kunnande och ett brinnande intresse för teknik. Vi tror att du har några års erfarenhet inom något/några av följande områden:

-Nätverk och kommunikation
-Radiosystem
-Telekommunikation
-Cisco routrar och switchar
-Voip, Cisco CUCM (IP-telefoni)
-IT-säkerhet
-Anpassning och integration mellan olika system

-Optofiberteknik
-Dokumentation


Det är meriterande med erfarenhet av Linux, Windows server/klient, Microsoft Active directory och WMWare. Det är också meriterande ifall du har erfarenhet från Försvarsmaktens specifika produkter, regler och processer.

För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel.

Krav:
Kommunicera flytande på Svenska och Engelska, i både tal och skrift.
Självständigt och kreativt identifiera, formulera och hantera frågeställningar samt analysera och utvärdera olika tekniska lösningar inom nätverksområdet


Meriterande:
Erfarenhet av FMV kommunikationssystem
Komplexa datornätverk
Utbilda och handleda
Nätverksadministration och övervakning
Läsa och förstå kod

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Communication and Tactical Solutions erbjuder tekniska och robusta lösningar inom kommunikation och infrastruktur över nätverk och radio. Vi designar och realiserar system i flygande och landbaserade plattformar. Tjänsten tillhör avdelningen Communications som i nuläget består av ett team på drygt 150 personer med huvudverksamheten i Arboga men vi har också medarbetare i Järfälla, Växjö och Linköping.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Rekryterande chefer
Ulf Hedlund
[email protected]

Lina Knutson
[email protected]

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle.

Läs mer om oss här Visa mindre