Lediga jobb som Driftledare, IT i Arboga

Se lediga jobb som Driftledare, IT i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Produktionsledare

Ansök    Dec 7    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Produktionsledare IT-Drift till Försvarsmakten Försvarsmakten söker nu nya medarbetare till IT-Driftcentral i Arboga.  Försvarsmaktens IT-Driftcentral tillhandahåller central drift av IT-system, med hjälp av medarbetare som innehar hög teknisk kompetens och med en stark vilja att leverera kvalité enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).  Om Tjänsten Nu söker vi dig som vill använda ditt ledarskap till att utveckla, utmana och motivera medarbetare... Visa mer
Produktionsledare IT-Drift till Försvarsmakten

Försvarsmakten söker nu nya medarbetare till IT-Driftcentral i Arboga.  Försvarsmaktens IT-Driftcentral tillhandahåller central drift av IT-system, med hjälp av medarbetare som innehar hög teknisk kompetens och med en stark vilja att leverera kvalité enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). 

Om Tjänsten

Nu söker vi dig som vill använda ditt ledarskap till att utveckla, utmana och motivera medarbetare runt omkring dig, skapa ett bra arbetsklimat och verka för att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential.  

I din roll som produktionsledare i vår IT-Driftcentral kommer du att vara del i den sektion som ansvarar för den dagliga produktionen av IT-tjänster. Som produktionsledare ingår du i ett produktionsledarteam som ansvarar för att säkerställa att vi hela tiden är i rörelse och får saker och ting gjorda. Dina arbetsuppgifter kommer därav bestå av att skapa rätt förutsättningar för avdelningens alla team i att utföra sitt arbete. Teamen inom avdelningen arbetar med att säkerställa att våra IT-tjänster alltid finns tillgängliga i Försmakten då de behövs.  

Som produktionsledare hos oss får du en möjlighet att utveckla dig själv genom att på daglig bas kombinera coachning och mentorskap i syfte att hjälpa teamen till att var modiga att stå på egna ben, att förstå sin egen del i ett större sammanhang, att aktivt lära sig av varandra och tillsammans blir stärkta att anta de utmaningar teamen ställs inför.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund.  Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarmaktens ledarkriterier:


• Helhetssyn och problemlösning
• Resultatorientering
• Stabilitet och mod
• Påverkan - Influens
• Kommunikation
• Samarbete

Mer information om Försvarmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier.

Då vi för några år sedan påbörjat vår agila resa finns det i denna roll många möjligheter till att vidarutveckla sig inom agil metodik och ledarskap. Vi tycker det är viktigt med en hälsosam livsstil och har därför en viktig arbetsuppgift att utföra som innebär tre timmars träning per vecka.

Du ingår som produktionsledare i ett produktionsledarteam (idag 4 personer) som tillsammans säkerställer och skapar rätt förutsättningar för avdelningens alla team så att de kan prestera på hög nivå. Du kommer att leda den dagliga verksamheten för dina team, koordinera uppdrag samt vara delaktig i att utveckla metoder och processer för hur vi driver arbetet framåt i ett optimerat flöde.

Vi ser att du har förmågan att se helheter i en komplex verksamhet. Du jobbar uthålligt mot långsiktiga mål men kan samtidigt hantera snabba vändningar i det dagliga arbetet.

Krav


• Du har minst ett års arbetslivserfarenhet av att dagligen leda och coacha personal.

Meriterande


• Itil
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
• Gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper
• B-körkort.

Övrigt
Tillträde snarast enl. ök. 
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.
Befattningen är placerad i Arboga. Tjänstgöring på annan ort kan komma att ingå några dagar i månaden. 

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. För denna tjänst krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Förfrågningar om befattningen kan göras till tillförordnande chefen för produktionssektionen Anders Svakko, 0589-40400 (vxl).

Fackliga representanter
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Produktionsledare

Ansök    Mar 17    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Befattningen erbjuder Nu söker vi dig som vill använda ditt ledarskap till att utveckla, utmana och motivera medarbetare runt omkring dig, skapa ett bra arbetsklimat och verka för att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential.  Om enheten Driftenheten i FMTIS tillhandahåller central drift av IT- och TELE-system, med hjälp av medarbetare som innehar hög teknisk kompetens o... Visa mer
Befattningen erbjuder
Nu söker vi dig som vill använda ditt ledarskap till att utveckla, utmana och motivera medarbetare runt omkring dig, skapa ett bra arbetsklimat och verka för att ständigt förbättra vår verksamhet. Vi vill ha dig som ser varje individ och kan stötta dem till att nå sin fulla potential. 


Om enheten
Driftenheten i FMTIS tillhandahåller central drift av IT- och TELE-system, med hjälp av medarbetare som innehar hög teknisk kompetens och med en stark vilja att leverera kvalité enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Teamen inom Driftenheten arbetar med att säkerställa att våra IT- och Tele-tjänster alltid finns tillgängliga i Försvarsmakten då de behövs. I din roll som produktionsledare med ansvar för den dagliga produktionen, har du tillsammans med dina kollegor en viktig roll i att säkerställa att vi hela tiden är i rörelse och får saker och ting gjorda. Ditt fokus kommer vara att leda och följa upp så teamen tillsammans levererar och uppfyller förväntningar. Du tar ansvar och är lyhörd med stort intresse och förståelse för individer och grupper.

 

Som produktionsledare hos oss får du en möjlighet att utveckla dig själv genom att på daglig bas kombinera coachning och mentorskap i syfte att hjälpa teamen till att vara modiga att stå på egna ben, att förstå sin egen del i ett större sammanhang, att aktivt lära sig av varandra och tillsammans blir stärkta att anta de utmaningar teamen ställs inför.

Tjänsten förutsätter ett gott ledarskap i samklang med Försvarsmaktens värdegrund.  Därför fäster vi stor vikt kring dina erfarenheter kopplat till Försvarsmaktens ledarkriterier:


• Helhetssyn och problemlösning
• Resultatorientering
• Stabilitet och mod
• Påverkan - Influens
• Kommunikation
• Samarbete

Mer information om Försvarmaktens ledarkriterier finner du här www.forsvarsmakten.se/fmledarkriterier.

 


KRAV
Kvalifikationer


• Minst 1års arbetserfarenhet av produktionsledning, projektledning eller liknande ledarroll som arbetsgivare finner likvärdig.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• Gymnasieutbildning 
• B-körkort


Personliga egenskaper


• Lyhörd
• Ansvarstagande
• Uthållig
• Prestigelös

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE 


• Erfarenhet av arbetsledning med stöd av Kanban, Scrum eller någon annan visuell arbetsmetod
• Erfarenhet av arbete i en komplex och omfattande IT verksamhet


För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se)

Övrigt
Anställningsform: Heltid
Sysselsättningsgrad: 100%
Arbetsort: Arboga
Tillträdesdatum: Snarast

För upplysningar om befattningen kontakta: Martina Fransson, 0589-40400 (vxl).
För information om rekryteringsprocessen kontakta: Martina Fransson, 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman,
OFR/S Martin Sparr,
OFR/O Håkan Larsson ,
SEKO Matz Felix 

Samtliga nås via växeln 0589-40 400.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-04-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Incident Controller IT till Produktionsavdelningen

Ansök    Okt 28    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Om enheten Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av f... Visa mer
Om enheten
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som Incident Controller arbetar du i vår ”Incidentprocess”, vilken syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i vår IT-driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter), samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Incident Controller kommer att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom grupperingen.

KRAV

Kvalifikationer:


• Fullständig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper.
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation.
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift.
• B-körkort.

Personliga egenskaper
Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva ärenden till en lösning samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra för att nå en lösning. Du är positiv och utåtriktad, att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt.
• Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering.
• Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet.
• Utbilning/certifiering inom ITIL.

Övrigt
Tillsvidareanställning heltid, inleds med sex månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsorten är Arboga.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:
Sektionschef Jesper Flodman, tfn. 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman,
OFR/S Per Andersson,
SEKO Hans Monthan,
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Linux/Nätverk

Ansök    Nov 10    Försvarsmakten    Driftledare, IT
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militä... Visa mer
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vår avdelning ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system som består av Windowsbaserade klient/serverlösningar, Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Nätverks lösningar.

För att kunna ta emot nya viktigt system för Försvarsmakten söker vi nu flera systemtekniker inom de nämda teknikområdena. Vi ser att du behöver vara nyfiken och ha en stark vilja att lära dig nya teknikområden för att lyckas i rollen. Då systemen som vi tar emot fortfarande är under utveckling så är det sannolikt att vårt uppdrag som avdelning förändras över tid beroende på Försvarsmaktens övergripande behov. Detta kan över tid påverka arbetsinnehållet i dessa roller som vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som har sin huvudsakliga arbetsplats i Arboga. Under perioder kommer du tillsammans med andra medarbetare på avdelningen att delta i Försvarsmaktens övningsverksamhet i Sverige och troligtvis även utanför riket. En del av din kunskapsuppbyggnad och träning på systemen komma att utföras i Enköping.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, test och felsökningar, användarkontakter samt att optimera och konfigurera de Linuxmiljöer, virtualiseringsmiljöer och nätverk som ingår i systemen. Du behöver även vara öppen att lära dig det du behöver kopplat till andra miljöer såsom Windows och dess ingående tjänster.

Du kommer att samarbeta med olika interna organisationsenheter och externa leverantörer(ex FMV) samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Kunskaper inom följande områden, DNS ,SMTP, NTP, VoIP.
• Goda kunskaper inom Linux, ex CentOS, Red Hat, SUSE.  
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Körkortsbehörighet B

Meriterande


• Arbetserfarenhet av drift och underhåll av Ciscomiljöer
• Arbetserfarenhet av drift och underhåll av Linuxmiljöer
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper

Du behöver ha förmågan att bygga och underhålla relationer med olika personligheter såväl inom som utanför Försvarsmakten. Du behöver vara flexibel och kunna hantera förändringar i arbetsuppgifter.  Du behöver vara engagerad och ha en stark vilja att lära dig det du inte kan men behöver för att lösa din uppgift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) alt Fredrik Martinson (sft. avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse.Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad. Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort ingår i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Service Level Manager IT

Ansök    Nov 3    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en Service Level Manager för ett spännande uppdrag i att sammanhålla och utveckla processer, rutiner och arbetssätt inom drift och underhåll av IT- och telekommunikationssystem. Är du van att ta egna initiativ och beslut samt är tydlig i din kommunikation med andra? Då är du välkommen att söka tjänsten på produktionsavdelningen på Driftenheten, med placering i Arboga. Om Verks... Visa mer
Försvarsmaktens telekommunikation- och informationssystemförband (FMTIS) söker en Service Level Manager för ett spännande uppdrag i att sammanhålla och utveckla processer, rutiner och arbetssätt inom drift och underhåll av IT- och telekommunikationssystem.

Är du van att ta egna initiativ och beslut samt är tydlig i din kommunikation med andra? Då är du välkommen att söka tjänsten på produktionsavdelningen på Driftenheten, med placering i Arboga.

Om Verksamheten

Driftenheten ansvarar för att övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhållsåtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem.  Avdelningen leder, planerar, inriktar och följer upp drift och underhåll som förbandet genomför inom IT- och telekommunikationssystem, samt upprätthåller incidentfunktionen i förbandet.

Produktionsavdelningen ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer, med målet att ha fungerande IT-tjänster som uppfyller överenskomna krav. Du blir en del av en engagerad sektion som arbetar med ett agilt förhållningssätt och ITIL som ramverk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Service Level Manager tillhör du en sektion bestående av tjänsteansvariga och tekniska koordinerare. Du utvecklar, vidmakthåller, förbättrar SLM-processen och arbetssättet samt säkerställer möjligheten att följa upp och mäta sektionens arbete ur ett tjänsteperspektiv.

I ditt arbete samarbetar du med andra funktioner inom avdelningen och enheten, samt andra enheter och stabsfunktioner inom förbandet. Du samverkar med beställare, drift, servicedesk och förvaltning, med syftet att underhålla god kvalitet i processen, flöden, rutiner och att skapa goda relationer mellan funktioner. Exempel på förekommande arbetsuppgifter:


• Du ansvarar för att kontinuerligt mäta, följa upp, effektivisera och förbättra processen
• Agera kravställare både internt inom avdelningen och externt med syftet att säkerställa god kvalitet i den förväntade leveransen ifrån sektionen
• I ett nära samarbete med övriga managers inom Produktionsavdelningen genomföra utbildningar om SLM-processen
• Ta ett strategiskt ansvar för SLM-processen och hur väl den fungerar med andra processer inom FMTIS

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.
• Möjligheten till arbete på distans i reglerad omfattning

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom större driftorganisation
• Erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt (ITIL)
• Erfarenhet av att förmedla information i tal och skrift på ett effektivt och tydligt sätt
• Körkort *B**

Meriterande


• Erfarenhet av att läsa och förstå teknisk dokumentation på svenska och engelska
• Kännedom om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation
• Projektledarutbildning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har stor kunskap om och brinner för utveckling, förbättringsarbete och vill engagera och leda andra i arbetet. Du är van vid att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra. Du har en väl utvecklad förmåga att organisera ditt eget och andras arbete. Du gillar att ge god service och att vara en god lagkamrat.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Daniel Gustafsson på telefonnummer 0589-404 00 (växel). För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Magnus Johansson, via växeln 019-39 35 00.

Fackliga företrädare FMTIS
SACO-F Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås genom växeln 0589-404 00.

Välkommen med din ansökan senast 2021-11-19.  Vi ser fram emot att din ansökan innehåller ett CV samt ett brev om varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kommer att kunna bidra med.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Change Manager- Produktionsavdelningen

Ansök    Okt 13    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Försvarsmakten söker en Change Manager till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Produktionsavdelningen i Arboga. Om verksamheten Driftenheten (DriftE) är en av 12 st enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca... Visa mer
Försvarsmakten söker en Change Manager till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), Produktionsavdelningen i Arboga.

Om verksamheten

Driftenheten (DriftE) är en av 12 st enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar och Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Produktionsavdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Change Manager ansvar du för vår changeprocess vilken syftar till att godkänna, bereda, planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen. Du ansvarar för mottagning, beredning och uppföljning av förändringsärenden och planerade avbrott i IT-driftmiljön. Uppgiften innebär ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Du ingår i ett team som tillsammans med vår Releasefunktion sammanhåller införandet av förändringar i våra IT-driftmiljöer. Som Change Manager ansvarar du även för produktionsplanering, produktionsledning samt uppföljning inom egen process och arbetar tillsammans med övriga managers inom avdelningen för att kontinuerligt utveckla processer, arbetssätt och stödsystem.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom inriktning IT eller motsvarande kunskaper
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• B -körkort

Meriterande


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete med IT-förändringar inom Change-/Releaseprocess
• Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är intresserad av att leda och driva arbetet med hur man arbetar med IT-förändringar inom en driftorganisation. Vi ser att du är van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra samt har en god förmåga att organisera och strukturera det egna arbetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Arbetsort: Arboga

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen lämnas av TF-sektionschef Jesper Flodman via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås genom växeln 0589-40400

Välkommen med din ansökan senast 2020-11-30.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Teknisk Koordinerare till driftenheten

Ansök    Feb 19    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Vill du vara med och utveckla våra IT-tjänster? Vill du jobba övergripande med införandet av nya eller större förändringar? Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att tillsammans med tekniker skapa bättre IT-system till Försvarsmakten? Då kan du vara rätt person för oss. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som Teknisk Koordinerare ingår du i Produktionsavdelningens SLM-sektion. Sektionen består idag av Tjänsteområdesansvariga, Teknisk Koordinerare oc... Visa mer
Vill du vara med och utveckla våra IT-tjänster? Vill du jobba övergripande med införandet av nya eller större förändringar? Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att tillsammans med tekniker skapa bättre IT-system till Försvarsmakten? Då kan du vara rätt person för oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Teknisk Koordinerare ingår du i Produktionsavdelningens SLM-sektion. Sektionen består idag av Tjänsteområdesansvariga, Teknisk Koordinerare och Produktionshandläggare som alla arbetar Agilt med hjälp av ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som t ex beställare, drift, och förvaltning.


• Koordinera IT-projekt inför implementation av nya IT-system
• Stödja Tjänsteområdesansvarig vid utveckling av IT-tjänster inom DriftE
• Stödja processägare i aktiviteter tillhörande processen service design som är en delprocess i SLM
• Kontinuerligt utveckla metoder, processer, stödsystem, rutiner och/eller aktiviteter för att effektivisera det dagliga arbetet.
• Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.

Om verksamheten

Du kommer att tillhöra Produktionsavdelningen som ansvarar för produktionsledning av Försvarsmaktens IT-drift. Du blir en del av ett engagerat team som består av Tjänsteområdesansvariga, Driftintegratörer och Produktionshandläggare som alla arbetar Agilt och med hjälp av ITIL-processer. Där en viktig del i arbetet är att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder

Kvalifikationer 


• Högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Dokumenterad arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter
• Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera arbetet
• God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt
• Goda kunskaper i Svenska och Engelska, så väl tal som skrift
• Körkort *B***

Meriterande


• Kunskaper om brandväggar samt förståelse för design av lokala nät
• Projektledarutbildning eller motsvarande kompetens
• Jobbat med agilt arbetssätt
• Cisco och/eller Windows certifieringar
• Kunskaper om Linux/Unix
• Kunskaper/certifiering om IT-säkerhet

Personliga egenskaper

Vi tror att du har en bakgrund som IT-tekniker men skulle vilja ta ett steg åt sidan och ha en mer övergripande roll och gillar problemlösning. Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten

Placeringsort för tjänsten är Arboga med periodvisa resor med arbete inom landet förekommer

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-22. Ansökan kan gärna innehållande ett CV och ett brev varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kommer att kunna bidra med.

Upplysningar om befattningen lämnas av Tobias Barkman, tel: 0589-40400 (vxl)

Fackliga företrädare

SACO-F Pär Lohman, tfn 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, tfn 013-28 45 44

SEKO Hans Monthan, tfn 070-215 13 44


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Tjänsteansvarig Telekom - Produktionsavdelningen FMTIS

Ansök    Sep 15    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Försvarsmakten söker en Tjänsteansvarig inom området Telekom till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS/Produktionsavdelningen i Arboga. Om verksamheten Driftenheten (DriftE) är en av 12 st enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, att övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikatio... Visa mer
Försvarsmakten söker en Tjänsteansvarig inom området Telekom till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS/Produktionsavdelningen i Arboga.

Om verksamheten

Driftenheten (DriftE) är en av 12 st enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, att övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar och Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra system.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Tjänsteansvarig inom Telekom området kommer du:


• Arbeta operativt med antal system där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet.
• Att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker är en viktig del i arbetet.
• Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem.
• Ha kontakt med intern och extern verksamhet bla genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen.
• Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter.
• Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.

Kvalifikationer


• Eftergymnasial utbildning med inriktning Telekom eller motsvarande kunskaper
• Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder.
• Erfarenhet av roll inom förvaltningsledning eller som förvaltare inom Telekom.
• Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner.
• God erfarenhet av administrativt arbete.
• God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
• Körkort *B***

Meriterande


• Erfarenhet av att arbeta med ITIL som ramverk i en tjänsteorienterad verksamhet.
• Erfarenhet av produktionsplanering.
• Erfarenhet av arbete med stöd av Kanban, Scrum eller någon annan visuell arbetsmetod.

Personliga egenskaper

Vi ser att du har en mycket god förmåga att organisera och strukturera arbetet, samt är van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra. Vidare ser vi att du har stor kunskap inom området telekommunikation och vill du vara med och utveckla avdelningen genom ständiga förbättringar och kvalitetsarbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga. Arbete kommer även att ske på annan ort.

Upplysningar om befattningen lämnas av Avd C Bengt Öhman eller stf Avd C Ulf Wesström via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Sista ansökningsdatum är 2020-09-27.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Tjänsteansvarig- Ledningsstödsystem Teknisk bevakning

Ansök    Sep 9    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker en Tjänsteansvarig inom området Ledningsstödsystem Teknisk bevakning, till Produktionsavdelningen i Arboga. Om verksamheten Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp IT-... Visa mer
Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker en Tjänsteansvarig inom området Ledningsstödsystem Teknisk bevakning, till Produktionsavdelningen i Arboga.

Om verksamheten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp IT- och tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som tjänsteansvarig inom Teknisk bevakning ansvarar du för produktionsplanering och uppföljning, budgetering, rapportering inom drift, underhålls-och förvaltningsplaner för ledningsstödsystemområdet. Vidare stödjer du i utveckling av drift- och underhållsprocesser inom verksamhetsledningssystem och utbildar organisationen i dessa. Du ingår i en arbetsgrupp som tillsammans arbetar med produktionsplanering och uppföljning inom flera områden.

Teknisk bevakning innebär den teknik som ersätter eller kompletterar manuell bevakning med hjälp av bevakningspersonal. Vanligt förekommande delsystem som skapar ett Teknisk bevakningssystem är:


• Inbrottslarm/integreradesäkerhetssystem
• Passerkontrollsystem
• Kameraövervakningssystem
• IT-system

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer• Gymnasieutbildning med el/teleteknisk inriktning eller motsvarande kunskaper
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
• B-körkort
• God erfarenhet av administrativt arbete

Meriterande• Erfarenhet inom drift & underhåll av Tekniska bevakningssystem.
• Erfarenhet inom produktionsplanering.
• Erfarenhet inom processorienterat arbetssätt.
• Goda kunskaper i SAP och SharePoint.
• Utbildning/certifiering inom ITIL.

Personliga egenskaper

Vi ser att du har god förmåga att organisera och strukturera eget arbete, samt har en god vana av att upprätthålla dokumentation. Som person är du noggrann, säkerhetsmedveten och ansvarskännande. Du tycker om att ge service och finna lösningar på problem, samt är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra. Du är positiv och utåtriktad, och att bemöta människor genom dialog är en självklarhet för dig. Du är en självklar teamspelare har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en civil tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Resor i tjänsten förekommer i varierande utsträckning i hela landet, men främst inom region Mälardalen. 

Arbetsort: Arboga

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Tobias Barkman alternativt avdelningschef Bengt Öhman Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-10-04.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Incident Controller IT till Produktionsavdelningen

Ansök    Jan 7    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar... Visa mer
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Incident Controller arbetar du i vår ”Incidentprocess”, vilken syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i vår IT-driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter), samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Incident Controller kommer att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom grupperingen.

Önskvärda kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering
• Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva ärenden till en lösning samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra för att nå en lösning. Du är positiv och utåtriktad, att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid, inleds med 6 månaders provanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2020-02-09

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson

Tel: 0589-40400 (vxl)

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Capacity/Facility Manager

Ansök    Okt 11    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar... Visa mer
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Capacity/Facility Manager ansvarar du för vår facility- och capacityprocess. Syftet med capacityprocessen är att analysera kapacitetsbehov för tillkommande IT-tjänster (IT-system) och ansvarar för att befintliga IT-tjänster har rätt kapacitet till rätt kostnad enligt avtal. Facilityprocessen syftar till att skapa standardiserad och robust IT-rumsmiljö samt säkerställa ändamålsenliga IT-utrymmen med sunda driftförhållanden.

Du ingår i ett team som tillsammans arbetar med uppgifter kopplat till båda dessa processer och som Manager är det din uppgift att vara sammanhållande för pågående arbeten inom funktionen.

Som Manager ansvarar du även för produktionsplanering, produktionsledning samt uppföljning inom egen process och arbetar tillsammans med övriga Managers inom avdelningen för att kontinuerligt utveckla processer, arbetssätt och stödsystem.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom inriktning IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B körkort

Meriterande


• Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
• Erfarenhet av arbete med kapacitetsfrågor kopplat till IT-system
• Erfarenhet av arbete med IT-utrymmen
• Kunskap om regelverk, byggprinciper och försörjningssystem avseende IT-rumsinstallationer
• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid, inleds med 6 månaders provanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-17.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Releaseledare till Produktionsavdelningen på Driftenheten

Ansök    Feb 19    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Vill du vara med och jobba övergripande med införandet av IT-tjänster på ett kontrollerat sätt för Försvarsmaktens användare? Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att koordinera införanden tillsammans med tekniker? Då kan du vara rätt person för oss. Huvudsakliga arbetsuppgifter Som Releaseledare arbetar du i vår releaseprocess vilken syftar till att planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i I... Visa mer
Vill du vara med och jobba övergripande med införandet av IT-tjänster på ett kontrollerat sätt för Försvarsmaktens användare?

Skulle du trivas i en roll där du får möjligheten att koordinera införanden tillsammans med tekniker?

Då kan du vara rätt person för oss.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Releaseledare arbetar du i vår releaseprocess vilken syftar till att planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen.

Som Releaseledare är du sammanhållande för planering och genomförande av ett antal releaser. Du har ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Samverkan är nyckeln till en fungerande releaseprocess.

Du ingår i ett team som tillsammans med vår Changefunktion sammanhåller införandet av förändringar i våra IT-driftmiljöer.

Om verksamheten

FMTIS Driftenhet tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper. Vi kommer att titta på profiler som har en teknisk/IT bakgrund
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Meriterande


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete inom Change-/Releaseprocess
• Erfarenhet av projektarbete
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort för tjänsten är Arboga med periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.

Tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2020-03-22.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson eller Release Manager Martin Hennerfors Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44

Välkommen med din ansökan innehållande ett CV och ett brev varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kommer att kunna bidra med.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Account Manager / Tjänsteområdesansvarig IT

Ansök    Maj 14    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Vill du vara med och utveckla våra IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra? Då kan du vara den vi söker! Som Tjänsteområdesansvarig IT arbetar du operativt med antal IT-tjänster där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser... Visa mer
Vill du vara med och utveckla våra IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra? Då kan du vara den vi söker!

Som Tjänsteområdesansvarig IT arbetar du operativt med antal IT-tjänster där du är sammanhållande för driftorganisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. Att koordinera och säkerställa att driftorganisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga sker är en viktig del i arbetet.
Du kommer att tillhöra Produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster för våra användare. Du blir en del av ett engagerat team som är Tjänsteområdesansvariga, Driftintegratörer och Produktionsingenjörer och som alla arbetar Agilt och med hjälp av ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som t ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning.
Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
• Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem.
• Kontakter med intern och extern verksamhet bl. a. genom att dialogisera, resurssäkra, mäta, analysera och följa upp IT-produktionen.
• Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter.
• Tillsammans med kollegor på sektionen utveckla den operativa Service Level Management-processen (SLM) genom att följa upp och förbättra processarbetet i samverkan med de övriga processerna.
• Underhålla och förbättra de verktyg som används genom att informera, utbilda och tydliggöra till kollegor inom driftorganisationen.

Kvalifikationer:
• Minst 3 års erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder.
• Du har tidigare haft en roll inom förvaltningsledning eller som förvaltare inom IT.
• Goda kunskaper att fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner.
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera arbetet.
• God erfarenhet av ett processorienterat arbetssätt.
• Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som arbetsgivaren anses likvärdiga.
• Körkort B

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och har förmåga att arbeta självständigt. Vi vill att du är engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är en god lagkamrat samtidigt som du förväntas ta eget initiativ och eget ansvar. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt:
Placeringsort för tjänsten är Arboga med periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.
Inom Försvarsmakten benämns din befattning Tjänsteområdesansvarig men kan benämnas Account Manager/Leveransansvarig IT på den civila arbetsmarknaden.
Tillsvidareanställning, inleds med 6 månaders provanställning.
Tillträde enligt överenskommelse.

För upplysningar om tjänsten kontakta:
Tobias Barkman, 070 508 29 45.

Fackliga kontaktpersoner:
SACO-F Pär Lohman, 0589-408 33.
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44.
SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-02.  Vi ser fram emot att din ansökan innehåller CV och personligt brev varför du är intresserad av tjänsten och vad du tror att du kommer att kunna bidra med.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Incident Controller till Produktionsavdelningen

Ansök    Okt 4    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar... Visa mer
Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Incident Controller arbetar du i vår ”Incidentprocess”, vilken syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i vår IT-driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter), samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Incident Controller kommer att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom grupperingen.

Kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering
• Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmågan att driva ärenden till en lösning samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra för att nå en lösning. Du är positiv och utåtriktad, att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare som är van vid samarbete och dialog och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid, inleds med 6 månaders provanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2019-10-31.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson

Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman

OFR/S Per Andersson

SEKO Hans Monthan

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Change Manager till Produktionsavdelningen (Arboga)

Ansök    Jun 20    Försvarsmakten    Driftledare, IT
Är du intresserad av att leda och driva arbetet med hur man arbetar med IT-förändringar inom en driftorganisation? Är du van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra? Då kan du vara den vi söker! Vi söker nu en Change Manager till vår Produktionsavdelning i Arboga. Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvars... Visa mer
Är du intresserad av att leda och driva arbetet med hur man arbetar med IT-förändringar inom en driftorganisation? Är du van att ta egna initiativ och är tydlig i din kommunikation med andra? Då kan du vara den vi söker!

Vi söker nu en Change Manager till vår Produktionsavdelning i Arboga.

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Vi kan erbjuda utvecklande och intressanta arbetsuppgifter och kompetensutveckling både internt och externt. Vi tycker att det är viktigt med en hälsosam livsstil och erbjuder flexibel arbetstid och möjlighet att träna på arbetstid tre timmar i veckan.

Arbetsuppgifter

Som Change Manager ansvar du för vår changeprocess vilken syftar till att godkänna, bereda, planera och leda produktionssättning av mjuk- och hårdvara för att minimera störningar i IT-infrastrukturen. Du ansvarar för mottagning, beredning och uppföljning av förändringsärenden och planerade avbrott i IT-driftmiljön. Uppgiften innebär ett nära samarbete med våra utförarorganisationer samt med uppdragsgivare. Samverkan är nyckeln till en fungerande process.

Du ingår i ett team som tillsammans med vår Releasefunktion sammanhåller införandet av förändringar i våra IT-driftmiljöer.

Som Change Manager ansvarar du även för produktionsplanering, produktionsledning samt uppföljning inom egen process och arbetar tillsammans med övriga managers inom avdelningen för att kontinuerligt utveckla processer, arbetssätt och stödsystem.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom inriktning IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B körkort

Meriterande kvalifikationer


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete med IT-förändringar inom Change-/Releaseprocess
• Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Personliga egenskaper

Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem, du är driven och van att ta egna initiativ. Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig, du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation. Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga. Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi strävar efter jämställdhet och välkomnar därför sökande från båda könen oberoende av etnisk bakgrund.

Övrigt

Tillsvidareanställning heltid, inleds med 6 månaders provanställning

Tillträde enligt överenskommelse

Arbetsorten är Arboga

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-31.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta:

Sektionschef Anette Johansson Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO Hans Monthan, 070-215 13 44


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre