Lediga jobb som Drifttekniker, data i Arboga

Se lediga jobb som Drifttekniker, data i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Nyfiken och driven IT-tekniker till Arboga

Ansök    Okt 31    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Har du intresse för data & IT? Är noggrann, pålitlig och vill lära dig mer? Vi söker IT-tekniker till Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeenhet Mitt, IT-sektionen i Arboga. Huvudsakliga arbetsuppgifter: Som te... Visa mer
Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Har du intresse för data & IT? Är noggrann, pålitlig och vill lära dig mer?

Vi söker IT-tekniker till Försvarsmaktens Telekommunikations- och
Informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeenhet Mitt, IT-sektionen i Arboga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som tekniker kommer du att ingå i vår IT-sektion som i första hand fokuserar på tekniskt stöd till användare samt installation av datorer och tillbehör. Du kommer till en början arbeta tillsammans med kollegor och sedan även självständigt, med IT-beställningar och leveranser där tunga lyft ibland förekommer. Arbetet består av att administrera, konfigurera och driftsätta IT-materiel och genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete på olika klienter i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar främst i Arboga och även andra orter vi ansvarar för. 

IT-sektionen ingår tillsammans med en Telesektion i en Genomförandeavdelning i Arboga (GA Arboga) som är under tillväxt och därför söker vi fler medarbetare till vår gemensamma utveckling. Avdelningen består idag av erfarna tekniker och vi ser därför att du kan vara relativt oerfaren inom branschen, men har ett starkt intresse och en grundförståelse för IT. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet. 

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
Tre timmars träning på arbetstid/vecka
Försvarsmakten står för träningskläder och du får ersättning för träningsskor och vissa startavgifter
Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder
Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra
pensionsavsättning

Kvalifikationer:
Utbildning med inriktning data/IT/teknik, eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren
Vana av administration/dokumentation
Goda kunskaper i svenska och engelska
B-körkort

Meriterande:
Militär grundutbildning
Erfarenhet från servicejobb

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att vara en god lagspelare i vårt arbetslag och du strävar efter att uppnå resultat av hög kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde snarast eller enligt överrenskommelse.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Systemstödsresor till utlandet kan förekomma i syfte att genomföra underhåll på utlandsstyrkornas IT-system. I tjänsten ingår även beredskap under några veckor per år, obekväm arbetstid, samt tjänsteresor som ibland innefattar övernattning. Välkommen med din ansökan senast 20221130. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Jessica Windahl 070-149 84 75 eller driftingenjör Matti Paananen 0589-404 84 om det gäller tekniska frågor. 

Fackliga företrädare:
OFR/O Martin Strömquist
OFR/S Martin Sparr
SACO Per Lohman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker SAP Basis

Ansök    Okt 13    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
IT Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. Vi erbjuder dig intressanta, ku... Visa mer
IT Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder.

Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Systemtekniker SAP Basis
Har du glimten i ögat? Är du noggrann och analytisk? Tycker du om att sammarbeta med andra?

Då kan Du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Sektionen SAP & Unix är en sektion som ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens SAP-miljöer för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. Nu söker vi dig som har erfarenhet av SAP-drift, gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer.

I arbetsuppgifterna ingår bl a :
Att tillsammans med ditt team ansvara för löpande drift och förvaltning av systemen och att arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått. Revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Vara delaktig i olika projekt tex pågår just nu ett stort arbete med migrering till S4 HANA

För att lyckas i rollen har du arbetat med SAP basis under några år, och ett eller flera av följande områden: Unix operativsystem, Windows operativsystem, DB2 och HANA databaser, Solution Manager mfl. Du drivs av att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort eget ansvar för dina åtaganden. Du har högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

B-körkort är ett krav samt att du är svensk medborgare. 

Upplysningar 
Upplysningar om befattningen lämnas av Therese Andersson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort, främst i Enköping där delar av ditt team finns kan ingå i tjänsten.

 

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Junior drifttekniker på deltid till VME i Arboga

För dig som är studerande vid en eftergymnasial utbildning inom energisystem finns nu möjlighet att arbeta deltid hos Västra Mälardalens Energi och Miljö, på deras anläggningar i Arboga och Köping. Här välkomnas du till ett härligt team bestående av sex drifttekniker och en elansvarig där du stöttar och är behjälplig med diverse administrativa arbetsuppgifter. Vi söker dig som har ett stort intresse för området och som är nyfiken, driven och har en ständig... Visa mer
För dig som är studerande vid en eftergymnasial utbildning inom energisystem finns nu möjlighet att arbeta deltid hos Västra Mälardalens Energi och Miljö, på deras anläggningar i Arboga och Köping. Här välkomnas du till ett härligt team bestående av sex drifttekniker och en elansvarig där du stöttar och är behjälplig med diverse administrativa arbetsuppgifter. Vi söker dig som har ett stort intresse för området och som är nyfiken, driven och har en ständig vilja av att alltid lära dig mer, om både arbetsuppgifterna och företaget.

OM TJÄNSTEN

I det här uppdraget kommer du främst att arbeta med att utifrån olika processflödesscheman märka upp olika objekt på VMEs anläggningar i Arboga och Köping. Arbetet passar särskilt för dig som är studerande inom relevant utbildningsområde och har intresset för att lära dig mer. Utöver intresset behöver du också ha en god förståelse för och vara insatt i hur du läser av ett processflödesschema.

#

Du erbjuds


* Ett flexibelt extrajobb vid sidan om dina studier
* Praktisk erfarenhet inom ditt utbildningsområde
* Ett värdefullt kompetensutbyte i ett seniort team


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
- Skylta/märka upp objekt på anläggningen utifrån processflödesscheman
- Dokumentering, materialbeställningar

VI SÖKER DIG SOM

#


* Är studerande vid en eftergymnasial utbildning inom energisystem, underhållsteknik eller likvärdigt med examen tidigast juni -24
* Har någon form av tidigare arbetslivserfarenhet, från exempelvis ett sommarjobb, en praktikplats etc.
* Talar och skriver obehindrat på svenska
* Har B-körkort


#

#

Meriterande är om du har tillgång till egen bil.

#

Vi söker dig som är


* Samarbetsinriktad
* Självgående
* Innovativ


Övrig information


* Start: Omgående, enligt överenskommelse
* Omfattning: Deltid, 1-2 dagar/vecka
* Placering: Arboga, resor till anläggningen i Köping kan förekomma


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
VME, Västra Mälardalens Energi och Miljö, ansvarar för fjärrvärme i Köpings och Arboga kommun samt gator, vägar, trafik, vatten och avlopp, parker och naturområden i Köpings kommun. De satsar på att skapa en hållbar organisation där deras medarbetare trivs och utvecklas. Det gör dom både genom direkta insatser som friskvård, men också genom att utveckla chefer i deras ledarskap och att se över karriärmöjligheter inom organisationen. Visa mindre

Tjänsteansvarig IT

Ansök    Okt 13    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om tjänsten   Vill du vara med och utveckla IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Vill du verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du driven och van att ta egna initiativ? Då är du välkommen att söka tjänsten som tjänsteansvarig på Driftenheten inom FMTIS, med placering i Arboga. Om enheten Driftenheten ansvarar för att övervaka och hantera problem och incidenter, dessutom att... Visa mer
Om tjänsten  
Vill du vara med och utveckla IT-tjänster genom att skapa så stort kundvärde som möjligt för Försvarsmaktens användare? Vill du verka för ständiga förbättringar och brinner för kvalitetsarbete? Är du driven och van att ta egna initiativ? Då är du välkommen att söka tjänsten som tjänsteansvarig på Driftenheten inom FMTIS, med placering i Arboga.

Om enheten
Driftenheten ansvarar för att övervaka och hantera problem och incidenter, dessutom att utföra underhållsåtgärder i IT- och Telekommunikationssystem. Produktionsavdelningen leder, planerar, inriktar och följer upp drift och underhåll som förbandet genomför inom IT- och Telekommunikationssystem och upprätthåller incidentfunktionen i förbandet. Sektionen ansvarar för att planera, beräkna, inrikta och prioritera detta arbete samt hanterar tillkommande system ur ett driftsperspektiv.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som tjänsteansvarig arbetar du med ett antal IT-tjänster där du är sammanhållande för organisationens leverans och skriver överenskommelser som definierar och beskriver det specifika åtagandet. Du koordinerar och säkerställer att organisationen har rätt förutsättningar när nya tjänster tillkommer eller när förändring av befintliga tjänster sker. 

Du kommer att tillhöra produktionsavdelningen som ansvarar för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT-processer med målet att ha fungerande IT-tjänster. Du blir en del av en engagerad sektion som består av tjänsteansvariga, tekniska koordinerare och produktionshandläggare som alla arbetar agilt och inom fastställda ITIL-processer. Du kommer att samverka med olika delar av vår organisation som ex beställare, drift, servicedesk och förvaltning. Övrigt förekommande arbetsuppgifter innefattar att:


• Agera kravställare av rapporter, analysera och följa upp utfall på statistik och rapporter ur aktuella stödsystem
• Kontakt med intern och extern verksamhet bl a genom att dialogisera, resurssäkra, analysera och följa upp IT-produktionen
• Organisera och ansvara för avtal och överenskommelser med verksamheten och följa upp kostnader och intäkter
• Tillsammans med kollegor på sektionen stötta utvecklingen av Service Level Management-processen (SLM) genom att bidra till förbättringen inom processarbetet

Vi erbjuder dig följande 
 I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har flera olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal  
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
• Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer:

• Eftergymnasial utbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper som av arbetsgivaren bedöms likvärdiga 
• Erfarenhet av leveransansvar och samarbete mot leverantörer och interna kunder
• Erfarenhet inom IT från en sammanhållande roll inom driftledning och/eller förvaltningsledning
• Erfarenhet av ett ITIL-baserat arbetssätt
• B-Körkort B

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är driven, noggrann och strukturerad med en god förmåga att självständigt organisera ditt arbete. Vi ser gärna att du är en god lagkamrat engagerad, serviceinriktad och har lätt för att ta kontakt med människor. Du har en vilja att se möjligheter samt att bidra till en positiv utveckling av organisationen samt mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Du måste kunna arbeta självständigt likväl som i grupp samt inneha förmåga att fatta beslut under press.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Meriterande:

• Några års arbete med IT-system och dess ingående delar inom en större organisation eller myndighet
• Erfarenhet av arbetet inom offentlig verksamhet
• Kännedom om Försvarsmaktens verksamhetsledningssystem, ekonomifunktioner och underhållsorganisation
• Projektledarutbildning
• Vana av att leda utan att nödvändigtvis vara chef

 

Övrigt:
Placeringsort: Arboga. Periodvisa resor med arbete inom landet förekommer.

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar:
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef Daniel Gustafsson på telefon 073 – 443 29 02. För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Magnus Johansson på 019-39 35 00 (växel).

 

Fackliga företrädare: 

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO-F Matz Felix

OFR/O Martin Strömquist

 

Samtliga nås via växeln på 019-393 500

 

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-11. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker inriktning Citrix

Ansök    Maj 19    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om tjänsten Har du jobbat med drift av Citrixfarmer? Känner att det är dags att ta nästa steg för att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen! Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är... Visa mer
Om tjänsten
Har du jobbat med drift av Citrixfarmer? Känner att det är dags att ta nästa steg för att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen!

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Citrixfarmer, Windowsbaserade client/serverlösningar, virtuella plattformar och integrationsplattformar. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt möta verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom Försvarsmakten finns allt från små farmer bestående av ett fåtal servrar till miljöer med flera hundra servrar, geografisk redundans och truster mellan olika AD.

I arbetsuppgifterna ingår förutom daglig drift, att göra installationer, felsökningar, användarkontakt, optimera och konfigurera Försvarsmaktens Citrixplattformar, samt genomföra uppdatering av applikationer, versionsväxlingar av applikationer samt behörighetsstyrning för publicerade applikationer.

Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt när vi genomför vår drift.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker, tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet periodvis utförs i samarbete med förvaltning och levererande projekt.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas genom vidareutbildningar och med ett stort fokus på hälsa och träning med 3 timmars träning på arbetstid per vecka. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter att nyttja dessa.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav Minst 2 års erfarenhet av drift och underhåll av Citrixmiljöer
• Minst 2 års arbetserfarenhet inom följande områden:

• Windows server 2016 eller 2019
• Power Shell
• DNS, DHCP och NTP


• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande

• Arbetserfarenhet av geografisk redundanta Citrix-miljöer
• Arbetserfarenhet Citrix PWS och ADC
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Fredrik Alvin (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten. 

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driftoperatör IT-Nätverk

Ansök    Jun 11    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Vårt team som ansvar för drift av Försvarsmaktens LAN behöver fler kollegor! Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.  Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift, övervakning och säkerhet av olika nätverkslösningar Sektionen ansvarar specifikt för installati... Visa mer
Vårt team som ansvar för drift av Försvarsmaktens LAN behöver fler kollegor!

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. 

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift, övervakning och säkerhet av olika nätverkslösningar

Sektionen ansvarar specifikt för installation, uppgradering, drift och underhåll av nätinfrastruktur för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. Har du kunskaper och ett intresse att fördjupa dig inom nätverk och inom Ciscoprodukter, brandväggar, TCP/IP mm är detta tjänsten för dig.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du är delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området genom installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Även problemlösning och logganalys i komplexa miljöer ingår. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt enligt best practice för att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidareutbildar vår personal.

Vi ser gärna att du som person är analytisk, drivande, strukturerad, ansvarstagande, initiativrik  och har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning som levererande projekt.

Kompetens

Kunskaper om och flera års erfarenhet av följande är ett krav:

• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Minst 3 års arbetserfarenhet inom drift/underhåll av stora nätverk
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav.

 Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:

• Installation/drift/underhåll/felsökning av Core-/accesswitchar
• Brandvägg / Färist
• Cisco Prime
• PaloAlto
• HP Network Node manager
• Signalskyddsutrustning

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Abed Yasmine (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker inriktning Windows server, Linux och databas.

Ansök    Maj 18    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om tjänsten Vårt team av logistiksystem-tekniker behöver fler kollegor! Teamet ansvar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens logistiksystem och behöver bli fler. Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift oc... Visa mer
Om tjänsten
Vårt team av logistiksystem-tekniker behöver fler kollegor!

Teamet ansvar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens logistiksystem och behöver bli fler.

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens windows-/linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Citrix-lösningar.

Givetvis ingår även ansvar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas genom vidareutbildningar och med ett stort fokus på hälsa och träning med 3 timmars träning på arbetstid per vecka. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter att nyttja dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Oracle databas, MS , Windows Server 2016/2019 samt Linux.

Vi söker dig som har erfarenhet av IT-drift och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Vi tror att du har arbetat med drift av Windows server 2016/2019, Linux-operativ, virtuella miljöer och databaser några år för att vara den vi söker.

Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Minst 2 års arbetserfarenhet av följande

• Windows server 2016/2019
• Oracle och/eller -server
• Linux


• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande

• Arbetserfarenhet av Splunk Arbetserfarenhet av Oracle Weblogic
• Arbetserfarenhet av scriptning (, powershell mfl) Arbetserfarenhet av xTrade eller annan integrationslösning Arbetserfarenhet av VMware
• Arbetserfarenhet av Maintenix
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL
• Erfarenhet av Redhat

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Fredrik Alvin (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driftoperatör IT-Nätverk

Ansök    Mar 16    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Vårt team som ansvar för drift av Försvarsmaktens LAN behöver fler kollegor! Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.  Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift, övervakning och säkerhet av olika nätverkslösningar Sektionen ansvarar specifikt för installati... Visa mer
Vårt team som ansvar för drift av Försvarsmaktens LAN behöver fler kollegor!

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. 

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift, övervakning och säkerhet av olika nätverkslösningar

Sektionen ansvarar specifikt för installation, uppgradering, drift och underhåll av nätinfrastruktur för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. Har du kunskaper och ett intresse att fördjupa dig inom nätverk och inom Ciscoprodukter, brandväggar, TCP/IP mm är detta tjänsten för dig.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Tjänsten innebär att du är delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området genom installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Även problemlösning och logganalys i komplexa miljöer ingår. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt enligt best practice för att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidareutbildar vår personal.

Vi ser gärna att du som person är analytisk, drivande, strukturerad, ansvarstagande, initiativrik  och har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning som levererande projekt.

Kompetens

Kunskaper om och flera års erfarenhet av följande är ett krav:

• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Minst 3 års arbetserfarenhet inom drift/underhåll av stora nätverk
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav.

 Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:

• Installation/drift/underhåll/felsökning av Core-/accesswitchar
• Brandvägg / Färist
• Cisco Prime
• PaloAlto
• HP Network Node manager
• Signalskyddsutrustning

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Abed Yasmine (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Unix/Linux

Ansök    Mar 25    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Teamets ansvar är drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens UNIX-system och nu behöver vi bli fler. Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift av Försvarsmaktens Unix/Linux-baserade system. Sektionen ansvarar speci... Visa mer
Teamets ansvar är drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens UNIX-system och nu behöver vi bli fler.

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift av Försvarsmaktens Unix/Linux-baserade system.

Sektionen ansvarar specifikt för installation, uppgradering, drift och underhåll av infrastruktur och system för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. System och applikationer som tillhör teamets vardag är AIX, NIM/HMC, Red Hat, SUSE och mycket mer.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du är delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området genom installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt enligt best practice för att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidareutbildar vår personal.

Vi ser gärna att du som person är analytisk, drivande, strukturerad, ansvarstagande, initiativrik och har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning som levererande projekt.

Kompetens
Kunskaper om och flera års erfarenhet av följande är ett krav:

• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Arbetserfarenhet inom installation/drift/underhåll/felsökning av Unix/Linux
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav.

Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:

• Installation/drift/underhåll/felsökning av medstora/stora AIX/Unix miljöer
• Klustrade miljöer
• IBM Power hårdvara
• Virtualisering
• SUSE
• Problemlösning och logganalys i komplexa miljöer
• Shellscript programmering
• Python script
• Redhat
• Projektarbete

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Therese Andersson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten. 


Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89


 Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Landningsradar

Ansök    Nov 10    SAAB AB    Drifttekniker, data
Är du teknikintresserad och vill jobba med ett system fullt med teknik i en bred skala? Din roll På avdelning Sensor Services är vi ett engagerat gäng medarbetare som arbetar med många olika och varierande arbetsuppgifter. Det är alltifrån verkstadsnära arbeten, genomförande av tekniska utredningar, underhålls- och modifieringsarbete på radaranläggningar runtom i landet samt ett nära samarbete med kund i olika tekniska och affärsmässiga frågor. Vi är nu ... Visa mer
Är du teknikintresserad och vill jobba med ett system fullt med teknik i en bred skala?

Din roll

På avdelning Sensor Services är vi ett engagerat gäng medarbetare som arbetar med många olika och varierande arbetsuppgifter. Det är alltifrån verkstadsnära arbeten, genomförande av tekniska utredningar, underhålls- och modifieringsarbete på radaranläggningar runtom i landet samt ett nära samarbete med kund i olika tekniska och affärsmässiga frågor. Vi är nu i behov av att anställa en tekniker.

Landningsradar är ett landningshjälpmedel som finns vid försvarsmaktens flygplatser. Radarinformationen används av flygledare för att guida piloten rätt vid inflygning i t ex dåligt väder. En landningsradar innehåller många intressanta tekniker som måste samspela för att få en säker produkt. Exempel på teknikområden är: radarteknik, Linux/Windows, nätverk, UPS.

Dina huvudsakliga uppgifter består av:

* Arbete med produktens alla faser, anskaffning, drift och avveckling. Huvudfokus är på driftsfasen i form av förebyggande underhåll samt dokumentation.
* Vara/bli systemexpert och stötta systemens ägare och nyttjare. Kontaktytor finns bl a mot Försvarets Materielverk, Försvarsmakten och Luftfartsverket.

Främsta kontaktytan är med kollegorna på egna avdelningen, Sensor Services, men även informationsutbyte med andra personer med liknande roller inom företaget. Resor inom Sverige kan förekomma.Din profil

För att trivas hos oss bör du vara självgående, ha lätt att samarbeta med andra och vara flexibel. Du kan självständigt identifiera, formulera och hantera frågeställningar samt analysera, utvärdera och föreslå tekniska lösningar inom området.

Vi ser gärna att du:

* Är en utbildad tekniker med erfarenhet inom området.
* Har körkort.
* Har god kommunikationsförmåga i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Meriterande:

* Erfarenhet av förbyggande underhåll eller reparationer.
* Erfarenhet av felsökning gällande elektronik/teleteknik, mätteknik.
* Kunskaper inom Linux och/eller Windows.
* Kunskap om försvarsmaktens produkter, regler och processer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och viljan att lära och utvecklas.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Din blivande avdelning, Sensor Services, är specialiserad på att ge support och underhålla markbaserade radarsystem så som spaningsradar, landningsradar och väderradar. Arbetet sker i en nära dialog och samarbete med kunderna. Avdelningen består idag av ett 40-tal medarbetare i Arboga med stor blandning av kompetenser.

Placeringsort är initialt i Arboga men andra lösningar kan diskuteras.

Vill du lära känna vår verksamhet och personal lite bättre? Här kan du hitta berättelser från några av våra anställda.

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Systemtekniker Windows Server, Linux och databas

Ansök    Sep 1    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Systemtekniker inriktning Windows server, Linux och databas. Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker: Systemtekniker Windows Server, Linux och databas Vårt team av logistiksystem-tekniker behöver fler kollegor! Te... Visa mer
Systemtekniker inriktning Windows server, Linux och databas.
Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker:


Systemtekniker Windows Server, Linux och databas

Vårt team av logistiksystem-tekniker behöver fler kollegor!

Teamet ansvar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens logistiksystem och behöver bli fler.

Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens windows-/linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Citrix-lösningar.

Givetvis ingår även ansvar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas genom vidareutbildningar och med ett stort fokus på hälsa och träning med 3 timmars träning på arbetstid per vecka. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter att nyttja dessa.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Oracle databas, MS , Windows Server 2016/2019 samt Linux.

Vi söker dig som har erfarenhet av IT-drift och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Vi tror att du har arbetat med drift av Windows server 2016/2019, Linux-operativ, virtuella miljöer och databaser några år för att vara den vi söker.

Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Minst 2 års arbetserfarenhet av följande

• Windows server 2016/2019
• Oracle och/eller -server
• Linux


• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande

• Arbetserfarenhet av Splunk Arbetserfarenhet av Oracle Weblogic
• Arbetserfarenhet av scriptning (, powershell mfl) Arbetserfarenhet av xTrade eller annan integrationslösning Arbetserfarenhet av VMware
• Arbetserfarenhet av Maintenix
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL
• Erfarenhet av Redhat

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Anders Svakko (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Noggrann och driven IT-tekniker till Arboga

Ansök    Maj 5    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Har du intresse för data & IT? Är strukturerad och serviceinriktad och vill ha frihet under ansvar? Vi söker IT-tekniker till Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeenhet Mitt, IT-sektionen i Arboga. Huvudsakliga... Visa mer
Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Har du intresse för data & IT? Är strukturerad och serviceinriktad och vill ha frihet under ansvar?

Vi söker IT-tekniker till Försvarsmaktens Telekommunikations- och
Informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeenhet Mitt, IT-sektionen i Arboga.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som tekniker kommer du att ingå i vår IT-sektion som i första hand fokuserar på tekniskt stöd till användare samt installation av datorer och tillbehör. Du kommer tillsammans med kollegor och självständigt arbeta med IT-beställningar, felsökning och leveranser där tunga lyft ibland förekommer. Arbetet består av att administrera, konfigurera och driftsätta IT-materiel och genomföra förebyggande och avhjälpande underhållsarbete på olika klienter i Försvarsmaktens lokaler och anläggningar i främst Arboga och även andra orter vi ansvarar för. 

IT-sektionen ingår tillsammans med en Telesektion i en Genomförandeavdelning i Arboga (GA Arboga) som växer kraftigt och därför söker fler tekniker till vår gemensamma utveckling. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet. 

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
Tre timmars träning på arbetstid/vecka.
Försvarsmakten står för träningskläder och du får ersättning för träningsskor och vissa startavgifter.
Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra
pensionsavsättning.

Kvalifikationer:
Utbildning med inriktning data/IT/teknik, eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
Erfarenhet av installation, driftsättning och felsökning inom data/IT-området
Förståelse för nätverksuppbyggnad
Kunskaper inom IT/kundsupport
Goda kunskaper i svenska och engelska
B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet om Försvarsmaktens verksamhet och organisation
Erfarenhet från servicejobb
Erfarenhet av datakommunikation
Militär grundutbildning

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar gärna initiativ, kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att vara en god lagspelare i vårt arbetslag och du strävar efter att uppnå resultat av hög kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde snarast eller enligt överrenskommelse.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Systemstödsresor till utlandet kan förekomma i syfte att genomföra underhåll på utlandsstyrkornas IT-system. I tjänsten ingår även beredskap under några veckor per år, obekväm arbetstid, samt tjänsteresor som ibland innefattar övernattning. Välkommen med din ansökan senast 20210523. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Jessica Windahl 070-149 84 75 eller driftingenjör Matti Paananen 0589-404 84 om det gäller tekniska frågor. 

Fackliga företrädare:
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Per Andersson
SACO Per Lohman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Handläggare signalskydd sökes till FMTIS

Ansök    Mar 10    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom FM strategiska nät, vilket är en förutsättning för FM ledningsförmåga. DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförande enheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem. Som signalskyddshandläggare på ledningsstödsavdelningen stödjer du i signalskyddstjänsten vid... Visa mer
FMTIS Driftenheten (DriftE) genomför driftövervakning samt underhåll och fjärravhjälpande åtgärder inom FM strategiska nät, vilket är en förutsättning för FM ledningsförmåga.

DriftE utövar funktionen FM nätoperatör samt fördelar och prioriterar uppgifter till FMTIS Genomförande enheter (GE) avseende drifts-, utbyggnads- och underhållsuppgifter på ledningssystem.

Som signalskyddshandläggare på ledningsstödsavdelningen stödjer du i signalskyddstjänsten vid DriftE. Du planerar och följer upp arbetet med signalskydd. Det åligger dig att fortlöpande uppdatera styrande dokument och ta fram nya instruktioner samt rutiner vid behov. Vidare finns det dagliga driftuppgifter samt uppgifter avseende försändning av signalskyddsmateriel som faller under ditt ansvarsområde.

Du skall omhänderta signalskyddsincidenter, bevaka att ärenden åtgärdas inom aktuella tidsramar samt att återrapportering sker. Registrering, uppdatering och dokumentation av information i signalskyddsfunktionens stödsystem ingår också i dina uppgifter.

Som handläggare inom signalskydd ska du också stödja avdelningarnas arbete, både direkt med hjälp av tillgängliga verktyg och med dina kunskaper och erfarenheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Stödja signalskyddstjänsten vid Driftenheten
• Företräda enheten vid behov under ledning av FMTIS J2 signalskyddschef avseende signalskyddstjänst
• Hantera certifikat och aktiva kort
• Hantera kryptonycklar
• Ta fram, sammanställa och organisera dokumentation och rutiner inom eget ansvarsområde
• Stödja i arbetet att etablera och förvalta lokal signalskyddsinstruktion
• Stödjer enheten vid anskaffning av signalskyddsutrustning

Kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning
• Erfarenhet av signalskydd och krypto
• B-körkort.
• Grundkurs signalskydd

Meriterande


• Utbildad på de signalskyddssystem som används inom Försvarsmakten
• Erfarenhet av FM Telekominfrastruktur och ledningsstödsystem
• Kunskaper om IT-processen i Försvarsmakten
• Erfarenhet av FMTIS och Driftenhetens verksamhet

Personliga egenskaper


• Du är noggrann och strukturerad
• Du har hög stresstålighet och en utpräglad känsla för service
• Din förmåga att arbeta självständigt och i grupp är mycket god
• Du kan snabbt kunna anpassa ditt eget arbete med hänsyn till prioriteringar
• Du är analytisk, kunnig och kan ta till dig ny kunskap och dela med dig av den
• Du har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer med såväl interna som externa kontakter
• Att visa respekt för andra och samarbeta för att tillsammans nå bästa resultat är din utgångspunkt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Övrigt

Befattningen är civil.

Tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten). Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga

Tjänsteresor förekommer inom ramen för arbetsuppgifterna.

Lön: Individuell lönesättning

Upplysningar om befattningen lämnas av HL Signalskydd Jonny Andersson via tfn 08-788 75 00 (växel). För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Magnus Johansson, FMTIS/J1, 08-788 75 00 (växel).

Fackliga företrädare:

SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

SEKO Matz Felix

OFR/O Håkan Larsson

Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast den 25 mars 2021

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Windows

Vi söker en senior Systemtekniker med inriktning infra med ungefär 10 års erfarenhet inom området och mycket god kompetens inom Windows server samt AD, DNS, GPO, Brandvägg och Hyper-V. Som Systemtekniker kommer du att ingå i ett team med ansvar för drift och installation av applikationer, serverinstallationer, automation och effektivisering samt larm och incidenter. Det dagliga arbetet innebär även att ta emot, utföra, uppdatera och dokumentera ärenden... Visa mer
Vi söker en senior Systemtekniker med inriktning infra med ungefär 10 års erfarenhet inom området och mycket god kompetens inom Windows server samt AD, DNS, GPO, Brandvägg och Hyper-V.

Som Systemtekniker kommer du att ingå i ett team med ansvar för drift och installation av applikationer, serverinstallationer, automation och effektivisering samt larm och incidenter.

Det dagliga arbetet innebär även att ta emot, utföra, uppdatera och dokumentera ärenden enligt Incident, Problem och Changeprocessen.

Du har någon form av teknisk utbildning inom det berörda området eller likvärdig arbetserfarenhet.

För att klara av rollen krävs minst 4 års arbetserfarenhet av:- Installation av Windows AD-miljöer
- Drift/underhåll av Windows AD-miljöer
- Felsökning av Windows AD-miljöer
- Hyper-V (3år)
- DNS
- GPO och Brandvägg


Flytande svenska och engelska är ett krav.

Du är en social lagspelare som tycker om att dela med dig av kunskap.
Stor vikt läggs på personliga egenskaper.

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post [email protected]

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.

Om Quest Consulting

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella. Visa mindre

Systemtekniker Exchange/SharePoint

Vi söker en erfaren Systemtekniker med inriktning Exchange/SharePoint med ungefär 5 års erfarenhet inom området och mycket god kompetens inom Windows Exchange och SharePoint. Du sköter den dagliga driften inom Exchange och SharePoint. Du kommer även göra installationer, felsökningar samt konfigurera. Infrastrukturen innehåller både fysiska och virtuella Hyper-V miljöer. Du kommer även vara delaktig i planering och genomförande i test och produktion vid... Visa mer
Vi söker en erfaren Systemtekniker med inriktning Exchange/SharePoint med ungefär 5 års erfarenhet inom området och mycket god kompetens inom Windows Exchange och SharePoint.Du sköter den dagliga driften inom Exchange och SharePoint. Du kommer även göra installationer, felsökningar samt konfigurera. Infrastrukturen innehåller både fysiska och virtuella Hyper-V miljöer. Du kommer även vara delaktig i planering och genomförande i test och produktion vid nya releaser.

Det dagliga arbetet innebär även att ta emot, utföra, uppdatera och dokumentera ärenden enligt Incident, Problem och Changeprocessen.

Du har någon form av högskoleutbildning inom det berörda området eller likvärdig arbetserfarenhet (minst tio års arbetserfarenhet beräknas som likvärdigt).

För att klara av rollen krävs minst 4 års arbetserfarenhet av: Drift, felsökning och underhåll av Exchange och/eller SharePoint samt minst 2 år av Installation av Exchange och/eller SharePoint

Flytande svenska och engelska är ett krav.

Du är en social lagspelare som tycker om att dela med dig av kunskap, du tycker om att hjälpa till med din kunskap där hjälpen behövs.

Stor vikt läggs på personliga egenskaper.

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post [email protected]

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.

Om Quest Consulting

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella. Visa mindre

Driftoperatör Windows/Unix

Ansök    Dec 29    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om Tjänsten I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om. Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funkti... Visa mer
Om Tjänsten

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 stycken avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Nu söker vi dig som har ett IT-intresse. Du behöver gilla att arbeta strukturerat och metodiskt, du är i din personlighet naturligt uppmärksam på avvikelser från det normala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

I rollen som Driftoperatör kommer du att tillhöra ett team med duktiga och engagerade kollegor och tillsammans svarar ni för den dagliga driften av Försvarsmaktens IT-system.

I arbetsuppgifterna ingår övervakning, funktionskontroller, grundläggande felsökning, utföra uppdateringar etc. I arbetet ingår även kundkontakter per telefon.

Vi ser att du har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker och tycker det är roligt att utvecklas tillsammans med andra.

Kompetens


• 3-årig eller 2-årig gymnasieutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper som bedöms likvärdiga
• Goda kunskaper i Windows serverfunktioner i Server 2012/2016
• Goda kunskaper i Windows klientoperativ (Win7 och eller Win10)
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du är beredd att leva upp till vår värdegrund öppenhet, resultat och ansvar såväl i som utanför tjänsten, se https://www.forsvarsmakten.se/sv/om-forsvarsmakten/varderingar-och-vision/forsvarsmaktens-vardegrund/ .

Övrigt

Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) alt Fredrik Martinson (sft. avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Windows/Linux/Nätverk

Ansök    Nov 15    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om tjänsten I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om. Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funkti... Visa mer
Om tjänsten

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vår avdelning ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system som består av Windowsbaserade klient/serverlösningar, Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Nätverks lösningar.

För att kunna ta emot nya viktigt system för Försvarsmakten söker vi nu en systemtekniker med bredden inom de nämnda teknikområdena. Vi ser att du behöver vara erfaren med teknisk bredd inom samtliga teknikområden. Du behöver trivas med att dela med dig av dina erfarenhet till andra och samtidigt fortsatt vara nyfiken att lära dig nytt för att lyckas i rollen.

Då systemen som vi tar emot fortfarande är under utveckling så är det sannolikt att vårt uppdrag som avdelning förändras över tid beroende på Försvarsmaktens övergripande behov. Detta kan över tid påverka arbetsinnehållet i denna roll som vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som har sin huvudsakliga arbetsplats i Arboga. Under perioder kommer du tillsammans med andra medarbetare på avdelningen att delta i Försvarsmaktens övningsverksamhet i Sverige och troligtvis även utanför riket. En del av din kunskapsuppbyggnad och träning på systemen komma att utföras i Enköping.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, test och felsökningar, användarkontakter samt att optimera och konfigurera de Windowsmiljöer, Linuxmiljöer, virtualiseringsmiljöer och nätverk som ingår i systemen.

Du kommer att samarbeta med olika interna organisationsenheter och externa leverantörer(ex FMV) samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Minst 5 års arbetserfarenhet av drift och underhåll av IT-driftmiljöer bestående av ovan nämnda teknikområden.
• Kunskaper inom följande områden, DNS ,SMTP, NTP, VoIP.
• Goda kunskaper inom Linux, ex CentOS, Red Hat, SUSE. 
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Körkortsbehörighet B


Meriterande


• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet


Personliga egenskaper

Du behöver ha förmågan att bygga och underhålla relationer med olika personligheter såväl inom som utanför Försvarsmakten. Du behöver vara flexibel och kunna hantera förändringar i arbetsuppgifter.  Du behöver vara engagerad och en pedagogisk förmåga att stötta mer juniora kolleger med det de inte kan. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) alt Fredrik Martinson (sft. avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad. Beredskap samt arbete på annan ort ingår i tjänsten.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89

Välkommen med in ansökan senast 2020-11-29.

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker infra AD

Vi söker en senior Systemtekniker infra AD med ungefär 10 års erfarenhet inom området och mycket god kompetens inom Windows server samt AD, DNS, GPO, Brandvägg och Hyper-V. Som Systemtekniker kommer du att ingå i ett team med ansvar för drift och installation av applikationer, serverinstallationer, automation och effektivisering samt larm och incidenter. Det dagliga arbetet innebär även att ta emot, utföra, uppdatera och dokumentera ärenden enligt Inci... Visa mer
Vi söker en senior Systemtekniker infra AD med ungefär 10 års erfarenhet inom området och mycket god kompetens inom Windows server samt AD, DNS, GPO, Brandvägg och Hyper-V.

Som Systemtekniker kommer du att ingå i ett team med ansvar för drift och installation av applikationer, serverinstallationer, automation och effektivisering samt larm och incidenter.

Det dagliga arbetet innebär även att ta emot, utföra, uppdatera och dokumentera ärenden enligt Incident, Problem och Changeprocessen.

Du har någon form av teknisk utbildning inom det berörda området och vi ser gärna att du har gedigen erfarenhet inom Windows.

För att klara av rollen krävs minst 4 års arbetserfarenhet av:

- Installation av Windows AD-miljöer

- Drift/underhåll av Windows AD-miljöer

- Felsökning av Windows AD-miljöer

- Hyper-V

- DNS

- GPO och Brandvägg


Flytande svenska och engelska är ett krav.

Du är en social lagspelare som tycker om att dela med dig av kunskap.
Stor vikt läggs på personliga egenskaper.

Din ansökan

Låter rollen intressant och passande? Ansök i så fall omgående för vi intervjuar löpande och rollen kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi är flera rekryterare som hanterar rekryteringen av denna tjänst, vid frågor gällande den här rekryteringen eller tjänsten når du oss enklast på e-post [email protected]

Vi kan enbart ta emot och bearbeta din ansökan genom att du registrerar ditt CV i vår portal. Med avseende på GDPR kan vi ej ta emot ansökningar via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

Uppdraget är en del av Quest Consulting personaluthyrning. Du kommer att vara anställd av Quest Consulting och arbeta som konsult hos vår kund.

Om Quest Consulting

Quest Consulting är ett auktoriserat konsultbolag med kollektivavtal, försäkringar, friskvård och tjänstepension. Vi är specialiserade inom IT, Teknik, HR, Administration och Ekonomi. Vår målsättning är att vara din personliga samarbetspartner och just därför är det så viktigt för oss att arbeta efter våra kärnvärden där våra ledord är att vara Personliga, Nyskapande och Professionella. Visa mindre

IT-Tekniker Windows

Ansök    Jul 9    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Om tjänsten  IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.  Vi erbjuder dig in... Visa mer
Om tjänsten 
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar. 

Vi söker dig som är duktig på Windows Server och har arbetat med Exchange eller Sharepoint 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänstens tyngdpunkt är mot drift av MS Exchange och SharePoint. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar. 

 

Kvalifikationer 
? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper 

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016 

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Exchange eller SharePoint 

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 

? B-körkort är ett krav 

 

Meriterande 
? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Omfattning, placering, tillträde m.m. 
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)  

Tillträde enligt överenskommelse  

Placeringsort: Arboga 

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. 

Välkommen med din ansökan senast den 2020-08-16. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. 

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl) 

 

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00  

OFR/S: Martin Sparr 

SEKO: Matz Felix 

SACO: Pär Lohman


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Linux/Nätverk

Ansök    Sep 2    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker: Systemtekniker Linux/Nätverk IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglig... Visa mer
Försvarsmakten söker nya medarbetare till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS)/IT-Driftcentralen i Arboga. IT-Driftcentralen tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL). Vi söker:

Systemtekniker Linux/Nätverk

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vår avdelning ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system som består av Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware-plattformar och Nätverks lösningar.

För att kunna ta emot nya viktigt system för Försvarsmakten söker vi nu flera systemtekniker inom de nämda teknikområdena. Vi ser att du behöver ha såväl en bred kompetens inom Linux/VMWare/Nätverk men även ett djup i något av teknikområdena för att lyckas i rollen. Då systemen som vi tar emot  fortfarande är under utveckling så är det sannolikt att vårt uppdrag som avdelning förändras över tid beroende på Försvarsmaktens övergripande behov. Detta kan över tid påverka arbetsinnehållet i dessa roller som vi söker.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Du kommer att ingå i ett team som har sin huvudsakliga arbetsplats i Arboga. Under perioder kommer du tillsammans med andra medarbetare på avdelningen att delta i Försvarsmaktens övningsverksamhet i Sverige och troligtvis även utanför riket. Stor del av din kunskapsuppbygnad och träning på systemen komma att utföras i Enköping under ditt första arbetsår.

I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, test och felsökningar, användarkontakter samt att optimera och konfigurera de Linuxmiljöer, virtualiseringsmiljöer och nätverk som ingår i systemen.

Du kommer att samarbeta med olika interna organisationsenheter och externa leverantörer(ex FMV) samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Minst 3 års erfarenhete av att jobbat med drift av Linuxsystem(CentOS, Red Hat, SUSE)
alternativt 
Minst 3 års erfarenhete av att jobbat med drift av Nätverk(Ciscomiljöer)
• Goda kunskaper inom följande områden, DNS ,SMTP, NTP, VoIP
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Körkortsbehörighet B

Meriterande


• Arbetserfarenhet av drift och underhåll av Ciscomiljöer
• Arbetserfarenhet av drift och underhåll av Linuxmiljöer
• Arbetserfarenhet av databas migreringar
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet

Personliga egenskaper

Du behöver ha förmågan att bygga och underhålla realationer med olika personligheter såväl inom som utanför Försvarsmakten. Du behöver vara flexibel och  kunna hantera förädringar i arbetsuppgifter.  Du behöver vara engagerad och ha en stark vilja att lära dig det du inte kan men behöver för att lösa din uppgift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar

Upplysningar om befattningen lämnas av Peter Carlsson (avdelningschef) alt Fredrik Martinson (sft. avdelningschef) 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas). Tillträde enligt överenskommelse.

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad.

Placeringsort Arboga men alternativa orter(Bålsta/Enköping) kan vara aktuella. Beredskap samt arbete på annan ort ingår i tjänsten. Inlednignsvis det första året kommer tjänsteresor förekomma frekvent till Enköping alternativt kan tillfällig placering bli aktuell beroende på omfattning.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Incident Controller IT

Ansök    Aug 24    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker en Incident Controller IT till Produktionsavdelningen i Arboga. Om Verksamheten Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och tele-processer, ta emot och samo... Visa mer
Försvarsmaktens Telekommunikation- och informationssystemförband, FMTIS söker en Incident Controller IT till Produktionsavdelningen i Arboga.Om Verksamheten

Produktionsavdelningen ingår i Driftenheten och ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Incident Controller arbetar du i vår ”Incidentprocess”, vilken syftar till att så snabbt som möjligt återställa en tjänst när en incident/ett fel uppstår i vår IT-driftmiljö och minimera effekterna för verksamheten. Din uppgift är att, i samband med större incidenter (masterincidenter), samordna arbete och resurser, prioritera resurser, system och funktionalitet samt sprida information och rapportera.

Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö, samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Incident Controller kommer att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom grupperingen.Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet vilket innebär goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar för intern karriärrörlighet. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:


• Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
• Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter.
• Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder.
• Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.Kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper
• Aktuell och relevant erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
• B-körkortMeriterande


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering
• Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
• Utbilning/certifiering inom ITIL

Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta med andra. Du är positiv och utåtriktad, och att bemöta människor genom dialog är en självklarhet för dig. Du arbetar strukturerat och har god vana av att upprätthålla dokumentation. Du är en självklar teamspelare har en väl utvecklad kommunikativ förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.Övrigt

Befattningen är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd inom Försvarsmakten. Tillträde enligt överenskommelse.

Arbetsort: Arboga

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Stf Sektionschef Jesper Flodman Tel: 0589-40400 (vxl).

Fackliga företrädare:
SACO Pär Lohman
OFR/S Per Andersson
SEKO Hans Monthan
Samtliga nås genom växeln: 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-09-27.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driftoperatör - Nätverk

Ansök    Dec 19    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
I rollen som Driftoperatör kommer du tillhöra ett team med duktiga och engagerade kollegor och tillsammans jobba i spännande miljöer och i en varierande vardag. Ni kommer framförallt ansvara för drift, övervakning och säkerhet av olika nätverkslösningar. I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökning, optimering, konfigurering samt larmsättning mot övervakningsplattformarna. Det förekommer också att ge stöd till Systemtekniker i större proje... Visa mer
I rollen som Driftoperatör kommer du tillhöra ett team med duktiga och engagerade kollegor och tillsammans jobba i spännande miljöer och i en varierande vardag. Ni kommer framförallt ansvara för drift, övervakning och säkerhet av olika nätverkslösningar. I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökning, optimering, konfigurering samt larmsättning mot övervakningsplattformarna. Det förekommer också att ge stöd till Systemtekniker i större projekt av Försvarmaktens IT-system.

Vi på avdelningen erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. En avdelning som ständigt utvecklas genom vidareutbildningar och med ett stort fokus på hälsa och träning. Med närhet till gym, simhall och annan träningsanläggning bereds du goda möjligheter att nyttja dina 3 träningstimmer per vecka.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen har du erfarenhet och intresse att fördjupa och bredda dina kunskaper om Ciscoprodukter, brandväggar och TCP/IP. Du har minst gymnasieutbildning och har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker, tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet.

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort: Arboga. Arbete kommer även att ske på annan ort.

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89                                                                                                         

Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Jonny Lich (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driftoperatörer Windows / Unix

Ansök    Jul 1    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen som bland annat ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows- och Unixmiljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhe... Visa mer
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen som bland annat ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows- och Unixmiljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Är det dig vi söker?
• Har du ett genuint IT-intresse och vill jobba med drift av Windows- och Unixmiljöer?
• Gillar du att ha en övergripande lägesbild och är uppmärksam på avvikelser?
• Uppskattar du ett strukturerat och metodiskt arbetssätt?
• Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden?
Då tror vi att du kommer att passa för rollen!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Driftoperatör kommer du att tillhöra ett team med duktiga och engagerade kollegor och tillsammans svarar ni för den dagliga driften av Försvarsmaktens IT-system.
I arbetsuppgifterna ingår övervakning, funktionskontroller, grundläggande felsökning, utföra uppdateringar etc. I arbetet ingår även kundkontakter per telefon.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker, tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet.

Kvalifikationer
• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot data eller motsvarande kunskaper som bedöms likvärdiga
• Goda kunskaper i Windows serverfunktioner i Server 2008/2012/2016
• Goda kunskaper i Windows klientoperativ (Win7 och eller Win10)
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande
• Kunskaper om lagring och backup
• Kunskaper inom Unix/Linux
• Erfarenhet av proaktivt driftarbete
• Arbete enligt ITIL
• Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Jörgen Persson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.
Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-04. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driftoperatörer Windows / Unix

Ansök    Maj 21    Försvarsmakten    Drifttekniker, data
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen som bland annat ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows- och Unixmiljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhe... Visa mer
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen som bland annat ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows- och Unixmiljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Är det dig vi söker?
• Har du ett genuint IT-intresse och vill jobba med drift av Windows- och Unixmiljöer?
• Gillar du att ha en övergripande lägesbild och är uppmärksam på avvikelser?
• Uppskattar du ett strukturerat och metodiskt arbetssätt?
• Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden?
Då tror vi att du kommer att passa för rollen!

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Driftoperatör kommer du att tillhöra ett team med duktiga och engagerade kollegor och tillsammans svarar ni för den dagliga driften av Försvarsmaktens IT-system.
I arbetsuppgifterna ingår övervakning, funktionskontroller, grundläggande felsökning, utföra uppdateringar etc. I arbetet ingår även kundkontakter per telefon.

Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker, tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet.

Kvalifikationer
• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning mot data eller motsvarande kunskaper som bedöms likvärdiga
• Goda kunskaper i Windows serverfunktioner i Server 2008/2012/2016
• Goda kunskaper i Windows klientoperativ (Win7 och eller Win10)
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande
• Kunskaper om lagring och backup
• Kunskaper inom Unix/Linux
• Erfarenhet av proaktivt driftarbete
• Arbete enligt ITIL
• Arbete utifrån agila principer och förhållningssätt

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Jörgen Persson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.
Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning.
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.

Välkommen med din ansökan senast 2019-06-16. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

FMV rekryterar drifttekniker

Ansök    Maj 7    FMV    Drifttekniker, data
Har du erfarenhet eller är relativt ny som Microsofttekniker inom drift & infrastruktur? Då finns det en spännande utmaning hos oss på FMV! Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss får du möjlighet att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende, hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att utvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer ... Visa mer
Har du erfarenhet eller är relativt ny som Microsofttekniker inom drift & infrastruktur? Då finns det en spännande utmaning hos oss på FMV!

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med omväxlande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende, hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att utvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer att bli en del av ett sammansvetsat, drivet team med varierande bakgrund och teknisk kunskap. Klimatet är öppet och trivsamt.

Avdelningen, som tillhör FMV's IT-stab,  ansvarar för driften av kritiska system samt implementerar nya IT lösningar. Verksamheten bedrivs i nära samarbete med andra enheter inom FMV, Försvarsmakten samt svenska leverantörer.

Vem är du?
Vi ser gärna att du har erfarenhet av drift av IT-infrastruktur och med fokus på nätverk, servrar, klienter och applikationer i en Microsoft miljö. Du är van vid att felsöka och åtgärda fel och tar hand om incidenter. Att dokumentera förändringar en viktig del av arbetet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift samt innehar B körkort.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av Citrix lösningar, infrastruktur samt drift och andra gränsytor inom FM/FMV IS/IT-miljö högre sekretessnivåer. Om du har erfarenhet och kunskap om PM3 samt ITIL är det meriterande. Har du även erfarenheter från upphandlingar enligt LOU/LUFS ses det som meriterande.

Som person är du serviceinriktad, öppen och social med en god analytisk förmåga. Du drivs av och trivs med att arbeta både självständigt och i samarbete med andra.

Tjänsten är placerad i Stockholm och Arboga.

Låter det här intressant?  Välkommen in med din ansökan omgående dock senast den 17 maj 2019
Du söker med CV, personligt brev och betyg via FMV:s hemsida http://www.fmv.se/Jobba hos oss/Lediga jobb

I denna rekrytering samarbetar FMV med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av Lena Wassén, rekryteringskonsult på Experis IT, 08-508 859 02, [email protected] 

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (Saco-S), Peter Z Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O/OFR/S/Försvarsförbundet). Alla nås på telefon 08-782 40 00 (FMVs växel)

Varmt välkommen med din ansökan!

 


FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre