Lediga jobb som Inköpare i Arboga

Se lediga jobb som Inköpare i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Strategisk Inköpare

Ansök    Mar 20    Procruitment AB    Inköpare
Om kunden Kunden är en stor koncern som tar fram egna produkter, övrig information är konfidentiell. Mer information ges vid intervjutillfälle. Om tjänsten Som strategisk inköpare har du en viktig roll i utvecklingsprojekt där du fokuserar på långsiktiga kostnadsaktiviteter samt är med och driver och förbättra samarbetet med leverantörer. För att anpassa kraven och hitta möjligheter att tillföra värde för kvalitet samt kostnadsbesparande inköp kommer du a... Visa mer
Om kunden
Kunden är en stor koncern som tar fram egna produkter, övrig information är konfidentiell. Mer information ges vid intervjutillfälle.

Om tjänsten
Som strategisk inköpare har du en viktig roll i utvecklingsprojekt där du fokuserar på långsiktiga kostnadsaktiviteter samt är med och driver och förbättra samarbetet med leverantörer. För att anpassa kraven och hitta möjligheter att tillföra värde för kvalitet samt kostnadsbesparande inköp kommer du att arbeta nära produktion, produktdesign och produktledning. Du kommer även arbeta med ramavtal, prisdialoger och förhandlingar av kvalitetsavvikelser.

Vi söker dig som har

-
Minst 5 års erfarenhet av strategiskt inköp

- Eftergymnasial utbildning inom industriell ekonomi eller motsvarande

- Svenska och engelska i tal och skrift.

- Körkort B

Vidare tror vi du är en energisk relationsbyggande person som älskar att göra affärer. Du har ett stort engagemang i alla uppgifter du tar dig an. Du tänker och agerar strategiskt och är en kommunikativ person som tillsammans med dina kollegor arbetar målinriktat.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Arboga

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om oss

Procruitment grundades med visionen om att vara en karriärbyrå genom att förena attraktiva arbetsplatser med människor som delar samma mål och visioner. Med fokus på att bygga långsiktiga relationer skapar vi tillväxtmöjligheter för våra kunder och karriärmöjligheter för människor verksamma inom Tech.

Oavsett om du är ledare, specialist eller ny i branschen så är vi din karriärbyrå genom hela yrkeslivet.

Välkommen till Procruitment - Power to grow! Visa mindre

Strategiska inköpare

Ansök    Mar 9    Försvarsmakten    Inköpare
Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna befattning vara nästa spännande utmaning för dig. Avdelningen IT-varor och tjänster söker nu Strategiska inköpare. Befattningen erbjuder Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du f... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna befattning vara nästa spännande utmaning för dig. Avdelningen IT-varor och tjänster söker nu Strategiska inköpare.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Om FMLOG och Inköpsenheten

FMLOG (Försvarsmaktens Logistik) stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster.

Vid FMLOG finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsförfrågningar, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Du arbetar tätt tillsammans med din kategoriledare.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Resor i jobbet kan förekomma.

KRAV

Kvalifikationer


• Akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
• Minst tre års aktuell erfarenhet av strategiskt inköpsarbete inom offentlig eller privat verksamhet
• Goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Personliga egenskaper

Du är en drivande person som tycker om att arbeta i team. Du är duktig på att planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är uthållig, klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt och har förmåga att se en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

MERITERANDE

Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:


• Genomföra upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
• Kategoristyrt inköp
• Avtalsrätt
• Kund- och leverantörsutveckling
• Projektarbete eller projektansvar
• Erfarenhet av inköp inom mjukvaruområdet

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: befattningen är placerad i Arboga.

För upplysningar om tjänsten kontakta:

Magnus Svenman, Avdelningschef IT varor och tjänster 070-148 94 91.

Fackliga företrädare:
SACO – För frågor hänvisas till [email protected], SEKO – Jörgen Steen, OFR/S – Håkan Antonsson, OFRO – Torbjörn Bäckman

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-03-24. Din ansökan bör innehålla CV, personligt bre och betyg. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Strategisk inköpare till välkänt företag i Arboga!

Vi söker en strategisk inköpare till ett stort företag i Arboga. Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan, löpande urval! Information om tjänsten Professionals Nord söker i samarbete med vår kund en Strategisk inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av ... Visa mer
Vi söker en strategisk inköpare till ett stort företag i Arboga. Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan, löpande urval!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med vår kund en Strategisk inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

• En tjänst hos ett spännande företag i framkant 
• En utmanande och rolig roll där du blir en del av ett erfaret team

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett team som driver den strategiska agendan när det gäller viktiga leverantörer och spetsteknologi för företagets produkter. Du kommer att ha ett kontoansvar för strategiska leverantörer, vilket innebär ett kommersiellt ansvar för att säkra optimerade affärslösningar för företaget. Du kommer att ha ett nära samarbete med produktion, produkthantering, produktdesign och leverantörer för att anpassa kraven och hitta möjligheter att skapa mervärde när det gäller kvalitet, kostnad och teknik. Du kommer också att ansvara för leverantörernas prestanda och stödja organisationen vid eskalerade problem. Ditt ansvar är även att fokusera på långsiktiga kostnadsaktiviteter, upprätta leverantörsavtal och kontinuerligt styra och förbättra samarbetet med våra leverantörer.

Vi söker dig som
har en bakgrund som strategisk inköpare. Du har dokumenterad erfarenhet av leverantörsrelationer/förhandlingar och att utveckla/sluta avtal. Det är ett stort plus om du har juridisk och kommersiell erfarenhet. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos vår kund. Vi letar efter dig som har en stark affärsförståelse och ett starkt affärssinne, med en drivkraft att förbättra och utmana vår verksamhet med ett kommersiellt och analytiskt tillvägagångssätt. Du har förmågan att tänka och agera strategiskt för att nå våra mål, och eftersom din framgång är starkt beroende av ett nära samarbete med interna intressenter och leverantörer tror vi att du är en sann lagspelare och en bra kommunikatör.

Tjänsten kräver en godkänd säkerhetsprövning.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Arboga
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Operativ inköpare till välkänt företag i Arboga!

Är du en kommunikativ, noggrann och driven lagspelare med erfarenhet från leverans eller inköp? Vi söker en operativ inköpare till ett stort företag i Arboga. Välkommen med din ansökan, löpande urval! Information om tjänsten Professionals Nord söker i samarbete med vår kund en Operativ inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund. Intentionen är att du på sikt ska... Visa mer
Är du en kommunikativ, noggrann och driven lagspelare med erfarenhet från leverans eller inköp? Vi söker en operativ inköpare till ett stort företag i Arboga. Välkommen med din ansökan, löpande urval!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med vår kund en Operativ inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

• En tjänst hos ett spännande företag i framkant 
• En utmanande och rolig roll där du blir en del av ett team på 10-15 personer 

Arbetsuppgifter
Som operativ inköpare har du ansvar för att säkerställa leverans av i huvudsak planerade behov till vår produktion som präglas av ett stort projektfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in material för både prototyper och mindre serieproduktion av tekniskt komplexa lösningar.

Dina löpande arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:

• Inköp av material och tjänster utifrån planerade behov
• Beställning och övervakning av leveranser
• Upprättande av en kostnadsberäkning
• Löpande återkoppling till kundansvariga och hantering av leverantörsuppföljning
• Optimering av flödet

Vi söker dig som
har en bakgrund av arbete inom supply eller sourcing, gärna som operativ inköpare. Du bör trivas med hög puls i en produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp inom Supply Chain.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos vår kund. För att lyckas och trivas hos oss tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad person som kan konsten att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på målbilden. Du behöver vara ansvarstagande, proaktiv och ha en positiv inställning.

Tjänsten kräver en godkänd säkerhetsprövning.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Arboga
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Ledigt jobb som strategisk inköpare i Arboga

Ansök    Feb 20    Experis AB    Inköpare
Ser du dig själv i en roll där du sitter i förarsätet för bättre upphandling? Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kanske du är den vi söker. Arbetsbeskrivning: Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett team som driver den strategiska agendan i förhållande till nyckelleverantörer och spjutspetsteknik för ett stort bolag i Arboga. ... Visa mer
Ser du dig själv i en roll där du sitter i förarsätet för bättre upphandling?

Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kanske du är den vi söker.

Arbetsbeskrivning:

Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett team som driver den strategiska agendan i förhållande till nyckelleverantörer och spjutspetsteknik för ett stort bolag i Arboga. Du kommer att ha ett kontoansvar för leverantörer, det vill säga kommersiellt ansvar för att säkerställa optimerade affärslösningar.

Du kommer att arbeta nära produktion, produktledning, produktdesign och leverantörer för att anpassa kraven och hitta möjligheter att skapa mervärde när det gäller kvalitet, kostnad och teknik. Våra strategiska inköpare har en viktig roll i utvecklingsprojekt för att driva inköpsaktiviteter och kommersiellt sunda beslut inom varje projekt.

Ditt ansvar är att fokusera på långsiktiga kostnadsaktiviteter, upprätta leverantörsavtal och kontinuerligt styra och förbättra samarbetet med våra leverantörer. I den här rollen kan du också tilldelas specifika projekt, till exempel strategiska beslut om köp eller lokalisering av leveranskedjan i strategiska länder.

För att lyckas i denna roll:

Vi säker dig som har en universitets/högskoleexamen med inriktning mot lager/logistik, inköp eller ekonomi. Du har en stark affärsförståelse och skarpsinne, med ett driv att förbättra och utmana vår verksamhet med ett kommersiellt och analytiskt förhållningssätt. Du har förmågan att tänka och agera strategiskt för att nå våra mål, och eftersom din framgång är starkt beroende av det nära samarbetet med interna intressenter och leverantörer tror vi att du är en sann lagspelare och bra kommunikatör.

Vidare tror vi att du har:

* Förmåga att utveckla avtal för att stödja kommersiella avsikter
* Juridisk och kommersiell erfarenhet
* Bevisad förmåga att driva effektiva leverantörsrelationer
* Stort engagemang för att stödja och generera energi till våra team
* Väl orienterad i ledningssystem, uppförandekod, affärssystem
* Utmärkta färdigheter i engelska och svenska i tal och skrift

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns gällande bestämmelser för registerkontroll.

Vad vi på Jefferson Wells kan erbjuda dig:

Som konsult på Jefferson Wells får du möjlighet att utvecklas på olika uppdrag inom olika branscher. Konsultföretaget Jefferson Wells ingår i den stora koncernen ManpowerGroup och vi får ständigt in nya, spännande uppdrag, vilket skapar möjligheter för din personliga utveckling och karriär. Du blir som konsult en del av vårt härliga team!

Urval sker löpande så ansök idag!

För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Malin Löf via e-post: [email protected] , telefon 019- 16 65 56 Visa mindre

Strategisk inköpare till välkänt företag i Arboga!

Vi söker en strategisk inköpare till ett stort företag i Arboga. Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan, löpande urval! Information om tjänsten Professionals Nord söker i samarbete med vår kund en Strategisk inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av ... Visa mer
Vi söker en strategisk inköpare till ett stort företag i Arboga. Är du en lagspelare som kan utvärdera, förhandla och kommunicera med både interna och externa intressenter för att utveckla en effektiv leverantörsbas, då kan du vara den vi söker. Välkommen med din ansökan, löpande urval!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med vår kund en Strategisk inköpare. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos vår kund. Intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos dem, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

• En tjänst hos ett spännande företag i framkant 
• En utmanande och rolig roll där du blir en del av ett erfaret team

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att ingå i ett team som driver den strategiska agendan när det gäller viktiga leverantörer och spetsteknologi för företagets produkter. Du kommer att ha ett kontoansvar för strategiska leverantörer, vilket innebär ett kommersiellt ansvar för att säkra optimerade affärslösningar för företaget. Du kommer att ha ett nära samarbete med produktion, produkthantering, produktdesign och leverantörer för att anpassa kraven och hitta möjligheter att skapa mervärde när det gäller kvalitet, kostnad och teknik. Du kommer också att ansvara för leverantörernas prestanda och stödja organisationen vid eskalerade problem. Ditt ansvar är även att fokusera på långsiktiga kostnadsaktiviteter, upprätta leverantörsavtal och kontinuerligt styra och förbättra samarbetet med våra leverantörer.

Vi söker dig som
har en bakgrund som strategisk inköpare. Du har dokumenterad erfarenhet av leverantörsrelationer/förhandlingar och att utveckla/sluta avtal. Det är ett stort plus om du har juridisk och kommersiell erfarenhet. 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos vår kund. Vi letar efter dig som har en stark affärsförståelse och ett starkt affärssinne, med en drivkraft att förbättra och utmana vår verksamhet med ett kommersiellt och analytiskt tillvägagångssätt. Du har förmågan att tänka och agera strategiskt för att nå våra mål, och eftersom din framgång är starkt beroende av ett nära samarbete med interna intressenter och leverantörer tror vi att du är en sann lagspelare och en bra kommunikatör.

Tjänsten kräver en godkänd säkerhetsprövning.

START: Omgående
OMFATTNING: Heltid
STAD: Arboga
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Ledigt jobb som operativ inköpare till välkänt bolag i Arboga

Ansök    Feb 13    Experis AB    Inköpare
Är du en kommunikativ, noggrann och driven lagspelare med erfarenhet från supply eller sourcing? Då kan det här vara tjänsten du letat efter! Vi kan nu erbjuda dig en spännande och utmanande konsultroll som operativ inköpare till ett innovativt stort bolag i Arboga. Arbetsbeskrivning: Som operativ inköpare har du ansvaret att säkerställa leverans av väsentligen planerade behov till vår produktion som kännetecknas av ett stort projektfokus. Du kommer... Visa mer
Är du en kommunikativ, noggrann och driven lagspelare med erfarenhet från supply eller sourcing? Då kan det här vara tjänsten du letat efter!

Vi kan nu erbjuda dig en spännande och utmanande konsultroll som operativ inköpare till ett innovativt stort bolag i Arboga.Arbetsbeskrivning:

Som operativ inköpare har du ansvaret att säkerställa leverans av väsentligen planerade behov till vår produktion som kännetecknas av ett stort projektfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in material till både prototyper och mindre serieproduktion av tekniskt komplexa lösningar. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet, lagarbete och snabbt agerande från både leverantörer och köpare. Dina viktigaste gränssnitt, förutom givetvis leverantörerna, kommer att vara planering och flera olika projektkontor.Dina löpande arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:- Inköp av material och tjänster utifrån planerade behov

- Beställnings- och leveransövervakning

- Få en kostnadsuppskattning

- Löpande återkoppling till kundansvariga och sköta leverantörsuppföljning

- FlödesoptimeringOm dig:

Vi på Jefferson Wells söker dig som har en universitets/högskoleexamen med inriktning mot lager/logistik, inköp eller ekonomi. Du har erfarenhet av att arbeta inom supply eller sourcing, gärna som operativ inköpare. Du ska trivas i en produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i Supply Chain. Du bör även kunna arbeta självständigt för att säkerställa god leveransprecision.För att lyckas och trivas hos oss vår kund tror vi att du är en prestigefylld och lösningsorienterad person som kan konsten att agera i nuet med bibehållen fokus på målbilden. Du ska vara ansvarstagande, proaktiv och ha en positiv attityd. Du måste ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns gällande bestämmelser för registerkontroll.Vad vi på Jefferson Wells kan erbjuda dig:

Jefferson Wells är specialister på kompetensförsörjning av chefer och specialister. Vi är ett av få bolag som samarbetar med företag, myndigheter och organisationer inom privat och offentlig sektor i hela Sverige. Våra konsultchefer har gedigen kunskap inom just ditt område. Som konsult hos oss är din karriär och utveckling alltid i fokus. Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och utvecklas. Vi erbjuder en trygg anställning med allt vad det innebär: månadslön, kollektivavtal, försäkringar m.m. Läs mer om hur det är att vara konsult på Jefferson Wells: https://www.jeffersonwells.se/sv/karriar/konsult-pa-jefferson-wells.Urval sker löpande så ansök idag!Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Malin Löf via e-post: [email protected]

telefon 019- 16 65 56 Visa mindre

Handläggare till Försörjningsavdelningen

Ansök    Feb 15    Försvarsmakten    Inköpare
Handläggare till Försörjningsavdelningen i Arboga Garnison. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en handläggare logistik till Logistikenheten i Arboga. Vi inriktar vår rekrytering till alla som jobbar eller vill jobba i en Försvarsmakt och framför allt i en garnison som är under ständig utveckling.   Huvudsakliga arbetsuppgifter • Genomföra avrop gällande förnödenheter och tjänster till samtliga organisati... Visa mer
Handläggare till Försörjningsavdelningen i Arboga Garnison.


Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) söker en handläggare logistik till Logistikenheten i Arboga.

Vi inriktar vår rekrytering till alla som jobbar eller vill jobba i en Försvarsmakt och framför allt i en garnison som är under ständig utveckling.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

• Genomföra avrop gällande förnödenheter och tjänster till samtliga organisationsenheter som Logistikenheten i Arboga stödjer.
• Delaktig i planering, genomförande och uppföljning, främst avseende förnödenhetsbehovet inom garnisonen samt inom egen enhet.
• Samverka med andra organisationsenheter inom Försvarsmakten.
• Samverka med företag som Försvarsmakten har avtal med.
• Stödja vid redovisning av garnisonens förnödenheter.
• Leda avdelningens inventering samt stödja vid övrigt arbete på serviceförrådet.

 

Kvalifikationer


• Godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande kvalifikationer, och/eller erfarenheter vi anser lämpliga för tjänsten
• Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
• Körkort lägst B, manuell växellåda

Meriterande


• Tidigare erfarenhet av inköp, avrop samt offertbegäran
• Erfarenhet av upphandlingar samt att läsa/tyda avtal
• Kunskaper i redovisning av förnödenheter i Försvarsmaktens redovisningssystem SAP
• Erfarenhet av Försvarsmaktens materielprocesser
• Erfarenhet av administrativt arbete


Personliga egenskaper

 Du som person är lyhörd och har lätt för att knyta kontakter. Du är självgående, ansvarstagande och är strukturerad i ditt arbete.

Du tar egna initiativ och kommer med förslag på lösningar.

 Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och vi ser gärna kvinnliga sökande.

 

Övrigt

Anställningen är en tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
(tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten).

 

Tillträde enligt överenskommelse.

Placeringsort för tjänsten är Arboga.

 

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Per-Eric Klingstedt.
För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Isabell Eriksson, båda nås via växeln på 019-393500.

 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är för SACO Pär Lohman, OFR/S Martin Sparr, OFR/O Johan Nestvall-Boo samt för SEKO Jörgen Stehn. Samtliga nås via växeln på 019-393500.

 

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Inköpare

Ansök    Feb 14    Försvarsmakten    Inköpare
Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna befattning vara nästa spännande utmaning för dig. Avdelningen IT-varor och tjänster söker nu en inköpare. Befattningen erbjuder Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjlighete... Visa mer
Är du intresserad av att arbeta i en stor och välutvecklad inköpsorganisation där du bidrar till ett säkrare Sverige? Då kan denna befattning vara nästa spännande utmaning för dig. Avdelningen IT-varor och tjänster söker nu en inköpare.

Befattningen erbjuder

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du att få möjlighet att tillhöra en grupp där vi är prestigelösa och hjälpsamma mot varandra. Förutom spännande arbetsuppgifter har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad sådan är exempelvis möjlighet till friskvård på arbetstid tre timmar i veckan.  Vi arbetar hårt för att nå våra mål samtidigt som vi värdesätter och arbetar för god och hälsosam balans mellan arbete och fritid. 

Om enheten

FMLOG stödjer övriga krigsförband i Försvarsmakten i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi sitter centralt på Gärdet i Stockholm och bidrar till en ökad uthållighet genom planera, anskaffa, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter, transporter och servicetjänster. FMLOG har en bred kompetens inom civil och militär expertis som bidrar till en hög leveranssäkerhet och tillgänglighet. Inköpsenheten ansvarar för kommersiell verksamhet och består av sju avdelningar. Avdelningen Externa varor och tjänster (t.ex. konsulter och utbildningar) söker nu inköpare till Stockholm. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt. På enheten arbetar 20 inköpare utifrån ett kategoristyrt arbetssätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som inköpare kommer du både att genomföra beställningar genom avrop inom ett visst antal tilldelade områden samt upphandlingar för belopp under direktupphandlingsgränsen (direktupphandlingar) enligt gällande lagar, beslut, rutiner och instruktioner. Du kan också komma att utföra förnyade konkurrensutsättningar samt delta i projektarbeten.

I arbetet ingår att utreda inkomna uppdrag (beställningar/behov) avseende status (attest, leverans, kanalval etc.) samt att underlätta fakturahantering genom korrekta inköpsordrar, ordererkännanden, avvikelsehantering m.m. En annan viktig del av jobbet är att informera beställande kund om lagar, beslut, riktlinjer och instruktioner.

KRAV

Kvalifikationer


• Du ska ha genomgått en eftergymnasial utbildning inom relevant område såsom ekonomi, logistik, inköp eller upphandling; alternativt har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
• Du ska ha kunskaper inom Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
• Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Personliga egenskaper
Du är en stabil och positiv person med gott omdöme som både tycker om och har god förmåga att arbeta effektivt med andra i team. Det är särskilt viktigt att ha kundfokus och vara serviceinriktad men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar tillsammans som leder till goda affärer. Du är handlingskraftig, drivs av att uppnå resultat med hög kvalitet och trivs med att stundtals arbeta i ett högt tempo i en varierande miljö där du klarar att göra egna prioriteringar. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Erfarenhet av avrops- eller upphandlingsuppgifter och då specifikt inom tjänstesektorn.
• Erfarenhet av SAP eller andra affärssystem.

 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: heltid

Arbetsort: Befattningen är placerad i Stockholm på Sandhamnsgatan 63 nära Gärdet.

Tillträde: snarast enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Magnus Svenman, Avdelningschef IT-varor och tjänster, telefon: 070-148 94 91.

Fackliga företrädare
SACO – För frågor hänvisas till [email protected]
SEKO – Jörgen Steen

OFR/S – Håkan Antonsson

OFRO – Torbjörn Bäckman 

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00.

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-03. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

 

 

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Junior Operativ Inköpare!

Ansök    Dec 20    Friday Väst AB    Inköpare
Har du erfarenhet av inköp & är bekväm att arbeta i affärssystem? Söker du efter en ny utmaning och lockas av en drivande roll med mycket ansvar? Sök tjänsten redan idag! OM TJÄNSTEN: Friday söker just nu för kunds räkning en operativ inköpare till sitt team i Arboga som idag består av operativa inköpare samt strategiska inköpare. I rollen kommer du vara ansvarig för allt från materialförsörjningen till produktion, vilket innebär mycket kommunikation int... Visa mer
Har du erfarenhet av inköp & är bekväm att arbeta i affärssystem? Söker du efter en ny utmaning och lockas av en drivande roll med mycket ansvar? Sök tjänsten redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker just nu för kunds räkning en operativ inköpare till sitt team i Arboga som idag består av operativa inköpare samt strategiska inköpare. I rollen kommer du vara ansvarig för allt från materialförsörjningen till produktion, vilket innebär mycket kommunikation internt och med externa leverantörer. Du kommer exempelvis att hantera:

Orderläggning
Bevaka leveranser
Nära dialog med leverantörer
Skicka ut förfrågningar
Orderhantering och orderuppdatering i affärssystemet
Reklamationer
Rapportera KPI:er så som leveransprecision och leveranskvalitet till leverantörer.
Leverantörsutveckling samt varugruppsarbete
Fakturahantering


Vidare tror vi att du trivs med administrativa arbetsuppgifter samt vill arbeta på en arbetsplats där din prestation uppmärksammas. I arbetet kommer du ha regelbunden kontakt med leverantörer. 

VI SÖKER DIG SOM:
Har tidigare erfarenhet av arbete som innefattat inköp 
Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
Det är viktigt att du har ett grundläggande tekniskt kunnande samt erfarenhet att jobba i affärssystem eller liknande system


Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker har ett stort driv och trivs bra i en administrativ roll. Som person är du självständig, strukturerad och förutsätter att du förstår du hur projekt drivs.Vidare är du en initiativrik person som får saker och ting att hända. Eftersom du kommer att ingå i ett team trivs du med att arbeta i grupp och ha flera olika kontaktytor.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett vikariat på 1 år med chans till förlängning.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående, alt enligt överenskommelse (med hänsyn till ev uppsägningstid)
Placering: Arboga (du kommer behöva vara på kontoret flera dagar i veckan)
Rekryteringsansvarig: Mattias Isik
Lön: Marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det? Visa mindre

Operativ inköpare som trivs i en affärsorienterad miljö

Ansök    Dec 23    SAAB AB    Inköpare
Som operativ inköpare hos oss på GSE-avdelningen kommer du att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till rent operativ orderhantering. Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex: * att skapa, hantera och utvärdera offe... Visa mer
Som operativ inköpare hos oss på GSE-avdelningen kommer du att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till rent operativ orderhantering.Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex:

*

att skapa, hantera och utvärdera offertförfrågningar

*

att lägga beställningar

*

att leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid

*

fakturahantering

*

uppföljning och utvärdering av leverantörer och leveranser

*

hantering av returer och reklamationerUtöver detta är en viktig del av arbetet att kunna vårda och bygga affärsmässiga relationer med leverantörerna.Din placeringsort blir på någon av avdelningens orter Östersund, Arboga eller Linköping, men rollen kommer att innebära vissa resor till de andra orterna eller till våra leverantörer inom eller utanför Sverige.

Din profil Har en högskoleexamen eller annan relevant utbildning samt erfarenhet inom inköpsområdet. Trivs i en produktionsmiljö och har en god förmåga att läsa och förstå tekniska underlag, som t.ex. ritningar och tekniska kravspecifikationer. Har god datorvana och goda kunskaper inom "Officepaketet" Kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.För att lyckas i tjänsten behöver du ha god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt mindset. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete, och har förmåga att se möjligheter snarare än hinder. Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller en hel del administration behöver du vara strukturerad och noggrann. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Staben "Procurement and Business Coordination" ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE). Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7A, Försvarsmaktens övriga flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.Våra affärsuppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Vi söker en operativ inköpare för ett konsultuppdrag i Arboga

Ansök    Feb 7    AxÖ Consulting AB    Inköpare
AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen. Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga, Örebro, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå, sex industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag. Just nu söker vi en op... Visa mer
AxÖ Consulting AB har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen.

Vi arbetar med att förse regionens näringsliv och offentliga sektor med rätt kompetens. Vi vill se våra kunder växa och lyckas och vi vill växa och lyckas med dem. Vi sitter strategiskt placerade i Karlskoga, Örebro, Luleå, Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå, sex industristäder med flertalet välkända nationella och internationella bolag.

Just nu söker vi en operativ inköpare för ett konsultuppdrag i Arboga.

Som operativ inköpare har du ansvar för att säkerställa leverans av i huvudsak planerade behov till vår kunds produktion, som präglas av ett stort projektfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in material till både prototyper och mindre serieproduktion av tekniskt komplexa lösningar. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet, lagarbete och snabba åtgärder från både leverantörer och inköpare. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

- Inköp av material och tjänster utifrån planerade behov
- Arbeta med beställnings- och leveransuppföljning
- Löpande återkoppling till kundansvariga och hantering av leverantörsuppföljning
- Flödesoptimering

Du kommer att arbeta i nära samarbete med produktionen, strategiska inköpare, produktionsplanerare, projektkontoret och givetvis leverantörerna.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en utbildning inom inköp eller erfarenhet av att arbeta med inköp på operativ nivå, gärna från tillverkande industri.

Du har dessutom:

- Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
- Är strukturerad, initiativtagande med en förmåga att samarbeta
- Mycket god datorvana
- Goda kunskaper i Officepaketet
- Erfarenhet av att arbeta i affärssystem

Information
Detta är ett konsultuppdrag via AxÖ Consulting där du kommer att hyras ut till en av våra större kunder i Arboga. Uppdraget startar omgående och fortlöper under sex månader med stora chanser till förlängt uppdrag.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Konsultuppdrag via AxÖ Consulting
För att du skall trivas och må bra på ditt konsultuppdrag arbetar vi kontinuerligt med att ge dig så goda förutsättningar som möjligt. Vi har mer än 50 års samlad erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen, vi vet därför hur viktigt det är att ge dig rätt grund att stå på för att vi tillsammans skall kunna bedriva en professionell konsultverksamhet.

Som konsult är du anställd av AxÖ Consulting men arbetar på uppdrag hos någon av våra kunder. Hos oss får du chansen att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du stärker ditt CV på några av regionens, och till och med Sveriges, mest ansedda och attraktiva bolag. Att arbeta som konsult via AxÖ Consulting är tryggt, roligt och utvecklande samt ett bra sätt att få fart på karriären. För att du skall trivas erbjuder vi dig en fast månadslön, trygga anställningsvillkor och vi arrangerar regelbundet sociala aktiviteter så att vi kan lära känna varandra lite bättre.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan. Visa mindre

Vi söker en driven operativ inköpare till vårt team!

Ansök    Nov 24    SAAB AB    Inköpare
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping eller Arboga. Din roll Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort leveran... Visa mer
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping eller Arboga.

Din roll

Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort leveransfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in reparationer och material till flygplanskomponenter. Detta ställer stora krav på kvalitet, problemlösning, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare. Du förväntas kunna hantera inköp av både standardkomponenter och beredning, framställning och tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Du bör vidare på ett enkelt sätt kunna manövrera mellan uppgifter av olika karaktär. I denna roll kommer du verka i många gränssnitt inom organisationen.

Då Saab arbetar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav.

Dina främsta uppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:

* Inköp av reservdelar, reparationer och tjänster baserat på planerade behov
* Orderbeställning och leveransövervakning
* Försäljningsorder
* Erhålla kostnadsberäkningar
* Fortlöpande feedback till inom verksamheten och leverantörsuppföljning
* Flödesoptimering
* Granska kostnadsanalyser ifrån leverantörer

Dina viktigaste gränssnitt, utöver leverantörerna, kommer att inkluderas i funktionerna planering, kundsupport, ingenjörer, strategisk inköp samt projekt- och exportkontrollfunktioner.

Placeringsort är Linköping eller Arboga.

Din profil

För att lyckas och trivas hos oss, tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som har förmågan att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på slutmålet. Du är ansvarsfull, stabil, driven och har en positiv attityd. Dessutom har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna som kommer med förändringar!

Du bör trivas i produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i försörjningskedjan. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser.

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi. Har du vidaregående utbildning inom inköpsområdet är det meriterande.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

* Erfarenhet av att jobba med inköp
* God kunskap om MS Office
* God kommunikations- och samarbetsförmåga
* Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Besitter du även erfarenheter inom ett eller fler av följande områden är det starkt meriterande:

* Erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustrin, försvarsindustrin, läkemedelsindustrin eller andra mycket reglerade verksamheter
* Erfarenhet och/eller intresse för exportkontroll
* Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFSBefattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här

Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling. Du kommer att samarbeta med erfarna inköpare och specialister i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Rekryterande chef:

Tommy Johannessen
[email protected]

+46 10 215 65 32Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mer här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Operativ inköpare som trivs i en affärsorienterad miljö

Ansök    Nov 25    SAAB AB    Inköpare
Som operativ inköpare hos oss på GSE-avdelningen kommer du att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till rent operativ orderhantering. Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex: * att skapa, hantera och utvärdera offertf... Visa mer
Som operativ inköpare hos oss på GSE-avdelningen kommer du att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till rent operativ orderhantering.

Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex:

*

att skapa, hantera och utvärdera offertförfrågningar

*

att lägga beställningar

*

att leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid

*

fakturahantering

*

uppföljning och utvärdering av leverantörer och leveranser

*

hantering av returer och reklamationer

Utöver detta är en viktig del av arbetet att kunna vårda och bygga affärsmässiga relationer med leverantörerna.

Din placeringsort blir på någon av avdelningens orter Östersund, Arboga eller Linköping, men rollen kommer att innebära vissa resor till de andra orterna eller till våra leverantörer inom eller utanför Sverige.

Din profil Har en högskoleexamen eller annan relevant utbildning samt erfarenhet inom inköpsområdet. Trivs i en produktionsmiljö och har en god förmåga att läsa och förstå tekniska underlag, som t.ex. ritningar och tekniska kravspecifikationer. Har god datorvana och goda kunskaper inom "Officepaketet" Kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt mindset. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete, och har förmåga att se möjligheter snarare än hinder. Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller en hel del administration behöver du vara strukturerad och noggrann. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär.

Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Staben "Procurement and Business Coordination" ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE). Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7A, Försvarsmaktens övriga flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.

Våra affärsuppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Vi söker en driven operativ inköpare till vårt team!

Ansök    Nov 24    SAAB AB    Inköpare
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping eller Arboga. Din roll Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort leveran... Visa mer
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping eller Arboga.

Din roll

Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort leveransfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in reparationer och material till flygplanskomponenter. Detta ställer stora krav på kvalitet, problemlösning, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare. Du förväntas kunna hantera inköp av både standardkomponenter och beredning, framställning och tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Du bör vidare på ett enkelt sätt kunna manövrera mellan uppgifter av olika karaktär. I denna roll kommer du verka i många gränssnitt inom organisationen.

Då Saab arbetar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav.

Dina främsta uppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:

* Inköp av reservdelar, reparationer och tjänster baserat på planerade behov
* Orderbeställning och leveransövervakning
* Försäljningsorder
* Erhålla kostnadsberäkningar
* Fortlöpande feedback till inom verksamheten och leverantörsuppföljning
* Flödesoptimering
* Granska kostnadsanalyser ifrån leverantörer

Dina viktigaste gränssnitt, utöver leverantörerna, kommer att inkluderas i funktionerna planering, kundsupport, ingenjörer, strategisk inköp samt projekt- och exportkontrollfunktioner.

Placeringsort är Linköping eller Arboga.

Din profil

För att lyckas och trivas hos oss, tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som har förmågan att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på slutmålet. Du är ansvarsfull, stabil, driven och har en positiv attityd. Dessutom har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna som kommer med förändringar!

Du bör trivas i produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i försörjningskedjan. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser.

Vi söker dig som har en relevant högskoleutbildning inom teknik eller ekonomi. Har du vidaregående utbildning inom inköpsområdet är det meriterande.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

* Erfarenhet av att jobba med inköp
* God kunskap om MS Office
* God kommunikations- och samarbetsförmåga
* Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Besitter du även erfarenheter inom ett eller fler av följande områden är det starkt meriterande:

* Erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustrin, försvarsindustrin, läkemedelsindustrin eller andra mycket reglerade verksamheter
* Erfarenhet och/eller intresse för exportkontroll
* Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här

Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling. Du kommer att samarbeta med erfarna inköpare och specialister i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.


Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Rekryterande chef:

Tommy Johannessen
[email protected]

+46 10 215 65 32Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mer här

Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Vi söker en driven operativ inköpare till vårt team

Ansök    Sep 13    SAAB AB    Inköpare
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping eller Arboga. Din roll Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort leveran... Visa mer
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Linköping eller Arboga.

Din roll

Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort leveransfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in reparationer och material till flygplanskomponenter. Detta ställer stora krav på kvalitet, problemlösning, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare. Du förväntas kunna hantera inköp av både standardkomponenter och beredning, framställning och tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Du bör vidare på ett enkelt sätt kunna manövrera mellan uppgifter av olika karaktär. I denna roll kommer du verka i många gränssnitt inom organisationen.

Då Saab arbetar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav.

Dina främsta uppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:

* Inköp av reservdelar, reparationer och tjänster baserat på planerade behov
* Orderbeställning och leveransövervakning
* Försäljningsorder
* Erhålla kostnadsberäkningar
* Fortlöpande feedback till inom verksamheten och leverantörsuppföljning
* Flödesoptimering

Dina viktigaste gränssnitt, utöver leverantörerna, kommer att inkluderas i funktionerna planering, kundsupport, ingenjörer, strategisk inköp samt projekt- och exportkontrollfunktioner.

Placeringsort är Linköping eller Arboga.

Din profil

För att lyckas och trivas hos oss, tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som har förmågan att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på slutmålet. Du är ansvarsfull, stabil, driven och har en positiv attityd. Dessutom har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna som kommer med förändringar!

Du bör trivas i produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i försörjningskedjan. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser.

Vi söker dig som har inköpsbakgrund, och en som vi bedömer relevant utbildning. Har du vidaregående utbildning inom området är det meriterande.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

* Erfarenhet av att jobba med inköp
* God kunskap om MS Office
* God kommunikations- och samarbetsförmåga
* Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Besitter du även erfarenheter inom ett eller fler av följande områden är det starkt meriterande:

* Erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustrin, försvarsindustrin, läkemedelsindustrin eller andra mycket reglerade verksamheter
* Erfarenhet och/eller intresse för exportkontroll
* Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Läs mer om oss här

Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling. Du kommer att samarbeta med erfarna inköpare och specialister i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.

Sista ansökningsdag: 2022-10-11.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Rekryterande chef:

Tommy Johannessen
[email protected]

+46 10 215 65 32Saab är ett företag där människan står i centrum. Vi har en god arbetsmiljö där vi stöttar och hjälper varandra att göra vårt bästa. Kontinuerligt lärande, välmående, karriär- och talangutveckling är exempel på områden där vi alltid arbetar hårt för att säkerställa att du som medarbetare får de möjligheter som du behöver. Visa mindre

Junior Operativ Inköpare

Ansök    Aug 13    Friday Väst AB    Inköpare
Har du erfarenhet av inköp & är bekväm att arbeta i affärssystem? Söker du efter en ny utmaning och lockas av en drivande roll med mycket ansvar? Sök tjänsten redan idag! OM TJÄNSTEN: Friday söker just nu för kunds räkning en operativ inköpare till sitt team i Arboga som idag består av operativa inköpare samt strategiska inköpare. I rollen kommer du vara ansvarig för allt från materialförsörjningen till produktion, vilket innebär mycket kommunikation int... Visa mer
Har du erfarenhet av inköp & är bekväm att arbeta i affärssystem? Söker du efter en ny utmaning och lockas av en drivande roll med mycket ansvar? Sök tjänsten redan idag!

OM TJÄNSTEN:

Friday söker just nu för kunds räkning en operativ inköpare till sitt team i Arboga som idag består av operativa inköpare samt strategiska inköpare. I rollen kommer du vara ansvarig för allt från materialförsörjningen till produktion, vilket innebär mycket kommunikation internt och med externa leverantörer. Du kommer exempelvis att hantera:

Orderläggning
Bevaka leveranser
Nära dialog med leverantörer
Skicka ut förfrågningar
Orderhantering och orderuppdatering i affärssystemet
Reklamationer
Rapportera KPI:er så som leveransprecision och leveranskvalitet till leverantörer.
Leverantörsutveckling samt varugruppsarbete
Fakturahantering


Vidare tror vi att du trivs med administrativa arbetsuppgifter samt vill arbeta på en arbetsplats där din prestation uppmärksammas. I arbetet kommer du ha regelbunden kontakt med leverantörer. 

VI SÖKER DIG SOM:
Har tidigare erfarenhet av arbete som innefattat inköp 
Obehindrat talar och skriver på engelska och svenska då båda språken förekommer i det dagliga arbetet
Det är viktigt att du har ett grundläggande tekniskt kunnande samt erfarenhet att jobba i affärssystem eller liknande system


Stor vikt kommer att läggas vid personligheten och vi tror att du som söker har ett stort driv och trivs bra i en administrativ roll. Som person är du självständig, strukturerad och förutsätter att du förstår du hur projekt drivs.Vidare är du en initiativrik person som får saker och ting att hända. Eftersom du kommer att ingå i ett team trivs du med att arbeta i grupp och ha flera olika kontaktytor.

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett vikariat på 1 år med chans till förlängning.

ÖVRIG INFO: 
Omfattning: Heltid
Start: Omgående, alt enligt överenskommelse (med hänsyn till ev uppsägningstid)
Placering: Arboga
Rekryteringsansvarig: Mattias Isik
Lön: Marknadsmässig


Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY: 

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det? Visa mindre

Operativ inköpare med samordningsansvar

Ansök    Jun 10    SAAB AB    Inköpare
Vi söker en operativ inköpare med samordningsansvar som trivs i en affärsorienterad miljö. Din roll Som operativ inköpare med samordningsansvar hos oss på GSE-avdelningen kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna samt arbeta med samordning av inköpsarbetet. Du kommer precis som våra övriga operativa inköpare att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till ren operativ orderhantering.... Visa mer
Vi söker en operativ inköpare med samordningsansvar som trivs i en affärsorienterad miljö.

Din roll

Som operativ inköpare med samordningsansvar hos oss på GSE-avdelningen kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna samt arbeta med samordning av inköpsarbetet. Du kommer precis som våra övriga operativa inköpare att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till ren operativ orderhantering. Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex:

* att leda och fördela arbetsuppgifterna bland inköparna (5st inkl dig själv)
* att skapa, hantera och utvärdera offertförfrågningar
* att lägga beställningar
* att leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid
* fakturahantering
* uppföljning och utvärdering av leverantörer och leveranser
* hantering av returer och reklamationer

Utöver detta är en viktig del av arbetet att kunna vårda och bygga affärsmässiga relationer med leverantörerna.

Din placeringsort blir på någon av avdelningens orter Östersund, Arboga eller Linköping, men rollen kommer att innebära vissa resor till de andra orterna eller till våra leverantörer inom eller utanför Sverige.

Din profil

Vi söker dig som:

* Har en högskoleexamen eller annan relevant utbildning samt erfarenhet inom inköp/logistik-området
* Trivs i en produktionsmiljö och har en god förmåga att läsa och förstå tekniska underlag, som t.ex. ritningar och tekniska kravspecifikationer
* Har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet"
* Kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska.

För att lyckas i tjänsten behöver du ha god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt mindset. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete, och har förmåga att se möjligheter snarare än hinder.

Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller en hel del administration behöver du vara strukturerad och noggrann. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Aeronautics, är ett affärsområde inom Saab som utvecklar och tillverkar flygsystem av världsklass samt har ett brett utbud av supportlösningar inom militär och civil flygverksamhet. Staben "Procurement and Business Coordination" ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE). Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7A, Försvarsmaktens övriga flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.

Våra affärsuppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Operativ inköpare till Tibnor i Eskilstuna eller Köping

Ansök    Mar 23    Stegra Rekrytering AB    Inköpare
Har du erfarenhet av inköp eller lagerstyrning? Vill du tillhöra Sveriges största distributör och arbeta med ett resultatinriktat inköp? Är du en lagspelare med god kommunikationsförmåga som tycker om när det händer saker? Då kan du vara den vi söker! Observera att sista ansökningsdag är 2022-04-10. Om rollen Som inköpare hos Tibnor kommer du att få ett eget ansvar för ett visst sortiment där du styr mot fastställda KPIer för tillgänglighet och omsättnings... Visa mer
Har du erfarenhet av inköp eller lagerstyrning? Vill du tillhöra Sveriges största distributör och arbeta med ett resultatinriktat inköp? Är du en lagspelare med god kommunikationsförmåga som tycker om när det händer saker? Då kan du vara den vi söker!
Observera att sista ansökningsdag är 2022-04-10.
Om rollen
Som inköpare hos Tibnor kommer du att få ett eget ansvar för ett visst sortiment där du styr mot fastställda KPIer för tillgänglighet och omsättningshastighet (DIS). Du arbetar enligt uppsatta riktlinjer med att bedöma inköpsbehovet, lägga beställningar och bevaka leveranser.
I arbetet ingår också att upprätthålla optimala inköpsparametrar i Tibnors materialmaster och arbeta med avvikelsehantering mot Tibnors globala leverantörsnätverk.
Du kommer att tillhöra det svenska inköpsteamet som är en del av den nordiska PIM-organisationen (Purchasing and Inventory Management), där placering i första hand är Eskilstuna eller Köping, men andra orter där Tibnor har kontor kan diskuteras. Du arbetar i ett tätt samarbete med linjechef, kategorichef och inköpare i de nordiska grannländerna samt håller en god kommunikation med lager, produktion och sälj.
Tibnor är Sveriges största distributör så här kommer du att tillhöra en stor organisation som premierar vidareutveckling. För den som vill finns det stora möjligheter att växa inom Tibnor och SSAB.
Din profil
Som person är du ansvarstagande och trivs med att arbeta dedikerat med ditt eget produktsortiment. Du är en utpräglad teamplayer som ser teamet före personen och du har lätt för att samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är vetgirig och att du är en person som vill arbeta för att effektivisera och förbättra arbetssätt inom organisationen.
Du har utbildning eller arbetslivserfarenhet inom inköp med god förståelse för hela inköpsprocessen. Du kan också ha arbetar i en funktion som har koordinerat eller leveransbevakat gods eller produkter där du har fått en god förståelse för lagerstyrning inom inköp.
Du har goda kunskaper inom SAP och Qlikview och grundläggande kunskaper i Officepaketet med tyngdpunkt på Excel.
Om Tibnor
Tibnor förser industrin i Norden och Baltikum med stål, metaller och bearbetningstjänster. De drivs av att göra skillnad för alla deras kunder.
Genom en unik lokal närvaro i Norden erbjuder Tibnor ett stort produktutbud och specialiserade bearbetningstjänster i kombination med expertis inom logistik, starka distributionsnätverk och moderna kundservicelösningar. Detta görs genom hög leveransprecision och korta ledtider, med tjänster som hjälper kunderna att förbättra sina materialflöden.
Tibnor har ca 1000 medarbetare i 7 länder och är ett dotterbolag till SSAB.
Krav för tjänsten
Utbildning eller arbetslivserfarenhet inom inköp eller lagerstyrning
Goda kunskaper inom SAP (uppgraderas till S/4 Hana inom kort) och Qlikview
Goda kunskaper inom Excel
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet inom branschen eller produktkunskap inom stål och metaller

Övrigt
Startdatum: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Ort: Eskilstuna eller Köping alternativt annan ort där Tibnor har kontor
Anställningsform: Tillsvidaretjänst där du blir anställd direkt av Tibnor
Du söker tjänsten genom att besvara några frågor och bifoga ditt CV eller din Linkedin-profil. När sista ansökningsdag har passerat kommer vi att påbörja urvalet. De kandidater som uppfyller grundkraven kommer att få en länk till ett personlighetstest och ett logiskt tänkande test. De som går vidare därefter bjuder vi in till digital intervju. Vi arbetar kompetensbaserat genom hela rekryteringsprocessen.
Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Johanna Holmquist via 076-029 90 39 eller [email protected]
Stegra Rekrytering AB hanterar hela rekryteringsprocessen och alla frågor om tjänsten besvaras av Stegra. Visa mindre

Projektinköpare till Combitech i Arboga

Ansök    Mar 30    Combitech AB    Inköpare
Vi söker en projektinköpare som trivs i en affärsorienterad miljö och vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt. Din roll som projektinköpare I rollen som projektinköpare ansvarar du för inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt och leveranser. Du kommer att upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga, och potentiellt nya, leverantörer. Me... Visa mer
Vi söker en projektinköpare som trivs i en affärsorienterad miljö och vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt.


Din roll som projektinköpare

I rollen som projektinköpare ansvarar du för inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt och leveranser. Du kommer att upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga, och potentiellt nya, leverantörer.Mer konkret innebär rollen att du ställer ut anbudsförfrågningar och hanterar anbud och offerter samt deltar i behovsanalyser. Du utför kostnadsanalyser, identifierar kostnadsbesparingar och tecknar, vidareutvecklar och förvaltar leverantörsavtal samt utvärderar leverantörerna. Självklart deltar du i avtalsförhandlingar, lägger beställningar, leveransbevakar och säkerställer att vi får leveranserna i tid samt förnyar och upprätthåller leverantörsportföljen.Vår verksamhet är inte en serietillverkande verksamhet, utan tillverkar oftast små serier eller modifierar redan befintliga system. Du kommer att vara en del av en grupp som består av logistiker, montörer och inköpare. Affärsområdet består av ca 60 personer och ingår i division Security Solutions. Vi jobbar med högteknologiska och robusta kommunikation- och sensorlösningar till alla typer av kundsystem. Denna tjänst tillhör gruppen Field Engineering som är baserad i Arboga och är mestadels fokuserad på kommunikationslösningar.


Vem är du?

Du som söker har relevant utbildning inom inköp/logistik eller motsvarande i form av minst några års erfarenhet av projektinköp. Det är meriterande om du har erfarenhet från tillverkningsindustri och/eller produktkännedom inom militär verksamhet.I rollen får du jobba med att skapa dina egna förutsättningar och du bör själv ha höjden att skapa struktur och inriktning. I rollen har du många kontaktytor, därför är det av stor vikt att du har god kommunikationsförmåga och förmågan till god kommersiell bedömning och utveckling av affärsrelationer. Du jobbar aktivt med att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter för att projektet som helhet ska nå framgång.Som vår nästa kollega är du lösningsorienterad, drivande och initiativtagande samt kan leda dig själv och andra i rätt riktning för att nå uppsatta mål och resultat. Du tar dig an uppgifter med en bra attityd och affärsmässighet. Ditt nära samarbete med kollegor och övriga instanser förutsätter självklart en god laganda och samarbetsförmåga.Du uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelskaDå tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess krävs det att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning med registerkontroll.Låter det intressant? Hör av dig till oss eller skicka in din ansökan direkt! Urvalet sker löpande.
Kom & gör skillnad

Vi tror att man gör ett bättre jobb om man kan fokusera på rätt saker, därför gör vi det lätt att kombinera jobbet med vardagen. Vi satsar på våra medarbetare, de utgör kärnan, hjärnan och hjärtat i vår verksamhet. Dessutom står vi på en stadig grund av högteknologi, forskning och anställningstrygghet med försvars- och säkerhetskoncernen Saab som ägare.För oss handlar det om hållbarhet - vi vill bli branschens mest hållbara företag; och för att vara ett hållbart företag i en hållbar framtid behöver vi investera i våra medarbetare. För oss är din återhämtning, dina utvecklingsmöjligheter och din trygghet lika viktigt som företagets framgång - utan våra medarbetare står vi stilla.Vill du veta mer om hur det är att arbeta hos oss? Kolla in våra karriärsidor! Visa mindre

Operativ Inköpare till Saab i Arboga

Ansök    Apr 12    SAAB AB    Inköpare
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Arboga. Din roll Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort projektfokus. Du kommer... Visa mer
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Operativ Inköpare inom Gripen Sustainment i Arboga.

Din roll

Som inköpare inom Sourcing & Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort projektfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in reparationer och material till flygplanskomponenter. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare. Du förväntas kunna hantera inköp av både standardkomponenter och beredning, framställning och tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Du bör vidare på ett enkelt sätt kunna manövrera mellan uppgifter av olika karaktär.

Då Saab arbetar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav.

Dina främsta uppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:

* Inköp av reservdelar, reparationer och tjänster baserat på planerade behov
* Orderbeställning och leveransövervakning
* Försäljningsorder
* Erhålla kostnadsberäkningar
* Fortlöpande feedback till kundchefer och leverantörsuppföljning
* Flödesoptimering

Dina viktigaste gränssnitt, utöver leverantörerna, kommer att inkluderas i funktionerna planering, kundsupport, ingenjörer, strategisk inköp samt projektkontor- och exportkontrollfunktioner.

Din profil

För att lyckas och trivas hos oss, tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som har förmågan att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på slutmålet. Du är ansvarsfull, stabil och har en positiv attityd. Dessutom har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna som kommer med förändringar!

Du bör trivas i produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i försörjningskedjan. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser.

Vi söker dig som har inköpsbakgrund, och en som vi bedömer relevant utbildning. Har du vidaregående utbildning inom området är det meriterande.

Du behöver ha följande kvalifikationer:

* Erfarenhet av att jobba med inköp
* God kunskap om MS Office
* God kommunikations och samarbetsförmåga
* Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Besitter du även erfarenheter inom ett eller fler av följande områden är det starkt meriterande.

* Erfarenhet av inköp inom flygunderhållsindustrin, försvarsindustrin, läkemedelsindustrin eller andra mycket reglerade verksamheter
* Erfarenhet och/eller intresse för exportkontroll
* Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Läs mer om oss här. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

Affärsområdet Aeronautics är en innovativ leverantör av flygplanssystem i världsklass och har ett brett utbud av supportlösningar inom civil och militär luftfart. Inom affärsområdet bedrivs forskning, utveckling och produktion av militära flygplanssystem. Vi säkrar framtiden inom flygindustrin genom forskning och studier av innovativa flygsystem och vidareutveckling av våra produkter.

Som medarbetare på Aeronautics blir du en del av en organisation som präglas av mångfald, samarbete och supportande medarbetarskap, och där ständigt lärande och balans i livet värderas högt. Du får arbeta i en innovativ och kreativ arbetsmiljö där du har möjlighet att bygga en långsiktig och givande karriär. Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling. Du kommer att samarbeta med erfarna inköpare och specialister.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Du kan ansöka på antingen svenska eller engelska.

Rekryterande chef:
Tommy Johannessen
[email protected]
+46 10 215 65 32

Om du är intresserad av vilka förmåner som du kan ta del av som anställd på Saab i Sverige, kan du läsa om dem här

Saab är stolt karriärföretag 2022 - läs mera här


Vill du vara en del av att skapa framtidens teknologi samtidigt som du får möjlighet att utveckla dig själv och växa i en lärandekultur så är Saab arbetsgivaren för dig. Vi är stolta över vår kreativa miljö där alla är olika, men delar samma uppdrag - att bidra till ett tryggare samhälle. Visa mindre

Operativ inköpare med samordningsansvar

Ansök    Mar 8    SAAB AB    Inköpare
Vi söker en operativ inköpare med samordningsansvar som trivs i en affärsorienterad miljö Din roll Som operativ inköpare med samordningsansvar hos oss på GSE-avdelningen kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna samt arbeta med samordning av inköpsarbetet. Du kommer precis som våra övriga operativa inköpare att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till ren operativ orderhantering.... Visa mer
Vi söker en operativ inköpare med samordningsansvar som trivs i en affärsorienterad miljö

Din roll

Som operativ inköpare med samordningsansvar hos oss på GSE-avdelningen kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna samt arbeta med samordning av inköpsarbetet. Du kommer precis som våra övriga operativa inköpare att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till ren operativ orderhantering. Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex:

* att leda och fördela arbetsuppgifterna bland inköparna (5st inkl dig själv)
* att skapa, hantera och utvärdera offertförfrågningar
* att lägga beställningar
* att leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid
* fakturahantering
* uppföljning och utvärdering av leverantörer och leveranser
* hantering av returer och reklamationer


Utöver detta är en viktig del av arbetet att kunna vårda och bygga affärsmässiga relationer med leverantörerna.Din placeringsort blir på någon av avdelningens orter Östersund, Arboga eller Linköping, men rollen kommer att innebära vissa resor till de andra orterna eller till våra leverantörer inom eller utanför Sverige.


Din profil

Vi söker dig som:

* Har en högskoleexamen eller annan relevant utbildning samt erfarenhet inom inköp/logistik-området
* Trivs i en produktionsmiljö och har en god förmåga att läsa och förstå tekniska underlag, som t.ex. ritningar och tekniska kravspecifikationer
* Har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet"
* Kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska


För att lyckas i tjänsten behöver du ha god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt mindset. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete, och har förmåga att se möjligheter snarare än hinder.Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller en hel del administration behöver du vara strukturerad och noggrann. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Aeronautics, är ett affärsområde inom Saab som utvecklar och tillverkar flygsystem av världsklass samt har ett brett utbud av supportlösningar inom militär och civil flygverksamhet.
Staben "Procurement and Business Coordination" ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE). Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7A, Försvarsmaktens övriga flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.Våra affärsuppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Projektinköpare till Combitech

Ansök    Aug 12    SAAB AB    Inköpare
Vi söker en projektinköpare som trivs i en affärsorienterad miljö. Din Roll Ditt ansvar som projektinköpare är inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt och leveranser. Du kommer också att ha ett helhetsansvar över inköpsrollen i vissa projekt. Du kommer att upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga och potentiellt nya leverantörer. Detta innebär mer... Visa mer
Vi söker en projektinköpare som trivs i en affärsorienterad miljö.Din Roll

Ditt ansvar som projektinköpare är inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt och leveranser. Du kommer också att ha ett helhetsansvar över inköpsrollen i vissa projekt.

Du kommer att upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga och potentiellt nya leverantörer.

Detta innebär mer ingående ansvarsområden som att:

* Ställa ut anbudsförfrågningar och hantera anbud
* Offerthantering och utvärdering av dessa
* Delta i behovsanalyser
* God kännedom om inköpsprocesser
* Utföra kostnadsanalyser samt identifiera och kontinuerligt hitta kostnadsbesparingar
* Teckna, vidareutveckla och förvalta leverantörsavtal
* Delta i avtalsförhandlingar
* Lägga beställningar, leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid
* Mätning och uppföljning av leverantörerna
* Förnyelse och upprätthållande av leverantörsportföljen
* Driva och medverka i tvärfunktionella teamDin Profil

Du kommer att behöva jobba med att skapa dina egna förutsättningar och själv ha höjden att skapa struktur och inriktning. I rollen har du många kontaktytor, därför är det av stor vikt att du har god kommunikationsförmåga. Du jobbar aktivt med att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter för att projektet som helhet ska nå framgång.

Som vår nästa kollega är du prestigelös, drivande och initiativtagande samt kan leda dig själv och andra i rätt riktning för att nå uppsatta mål och resultat. Detta innebär att du ska kunna strukturera ditt arbete och vara flexibel i ditt tankesätt. Ditt nära samarbete med kollegor och övriga instanser förutsätter självklart en god laganda och samarbetsförmåga.

Vi söker dig som:

* Har relevant utbildning inom inköp/logistik eller motsvarande i form av minst några års erfarenhet.
* Har erfarenhet av projektinköp
* Har förmågan till god kommersiell bedömning och utveckling av affärsrelationer
* Har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet
* Uttrycker dig obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska

* Hög kapacitet att förvärva, tillämpa och dela kunskap.
* Ledningsförmåga, förmåga att bygga nätverk och mycket bra samarbets- och kommunikationsförmåga.

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.Vad du blir en del av

Communication and Tactical Solutions erbjuder tekniska och robusta lösningar inom kommunikation och infrastruktur över nätverk och radio. Vi designar och realiserar system i flygande och landbaserade plattformar. Tjänsten tillhör avdelningen Communications som i nuläget består av ett team på drygt 150 personer med huvudverksamheten i Arboga men vi har också medarbetare i Järfälla och Linköping och i Östersund.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor.

Läs mera om oss här Visa mindre

Operativ inköpare med samordningsansvar

Ansök    Dec 7    SAAB AB    Inköpare
Vi söker en operativ inköpare med samordningsansvar som trivs i en affärsorienterad miljö Din roll Som operativ inköpare med samordningsansvar hos oss på GSE-avdelningen kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna samt arbeta med samordning av inköpsarbetet. Du kommer precis som våra övriga operativa inköpare att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till ren operativ orderhantering.... Visa mer
Vi söker en operativ inköpare med samordningsansvar som trivs i en affärsorienterad miljö

Din roll

Som operativ inköpare med samordningsansvar hos oss på GSE-avdelningen kommer du att arbeta i anskaffningsprocesserna samt arbeta med samordning av inköpsarbetet. Du kommer precis som våra övriga operativa inköpare att vara involverad i de flesta inköpsrelaterade uppgifter som förekommer, allt från strategiskt inköpsarbete till ren operativ orderhantering. Du kommer att ha ett tätt samarbete med vårt strategiska inköpsstöd, inköpskvalitet, övriga operativa inköpare, GSE-ingenjörer, konstruktörer och logistikpersonal m.fl. Detta innebär arbetsuppgifter som t.ex:

* att leda och fördela arbetsuppgifterna bland inköparna (5st inkl dig själv)
* att skapa, hantera och utvärdera offertförfrågningar
* att lägga beställningar
* att leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tid
* fakturahantering
* uppföljning och utvärdering av leverantörer och leveranser
* hantering av returer och reklamationer


Utöver detta är en viktig del av arbetet att kunna vårda och bygga affärsmässiga relationer med leverantörerna.Din placeringsort blir på någon av avdelningens orter Östersund, Arboga eller Linköping, men rollen kommer att innebära vissa resor till de andra orterna eller till våra leverantörer inom eller utanför Sverige.


Din profil

Vi söker dig som:

* Har en högskoleexamen eller annan relevant utbildning samt erfarenhet inom inköp/logistik-området
* Trivs i en produktionsmiljö och har en god förmåga att läsa och förstå tekniska underlag, som t.ex. ritningar och tekniska kravspecifikationer
* Har god datorvana och goda kunskaper inom Officepaketet"
* Kommunicerar obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska


För att lyckas i tjänsten behöver du ha god förmåga att lösa problem och ha ett flexibelt mindset. Du är självgående och tar initiativ i ditt arbete, och har förmåga att se möjligheter snarare än hinder.Som person är du serviceinriktad, lösningsorienterad och känner ansvar för dina arbetsuppgifter. Då arbetet innehåller en hel del administration behöver du vara strukturerad och noggrann. Du kommer ha många kontakter både internt och externt och därför är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera och samarbeta.Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.


Vad du blir en del av

Aeronautics, är ett affärsområde inom Saab som utvecklar och tillverkar flygsystem av världsklass samt har ett brett utbud av supportlösningar inom militär och civil flygverksamhet.
Staben "Procurement and Business Coordination" ingår i avdelningen Ground Support Equipment (GSE). Avdelningen arbetar med affärer riktade mot underhållssystemen för Gripen, T7A, Försvarsmaktens övriga flygplan och helikoptrar samt faciliteter och hangarer, med verksamhet i Linköping, Arboga och Östersund.Våra affärsuppdrag består av att försörja underhållssystemen med rätt utrustning så att förebyggande- och avhjälpande underhåll kan utföras hos våra kunder, slutanvändare och operatörer.Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut 21/12-21.Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en lärande kultur, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma uppdrag - att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Visa mindre

Operativ Inköpare till Saab i Arboga

Ansök    Mar 3    SAAB AB    Inköpare
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Senior Operational Inköpare inom Gripen Support i Arboga. Din roll Som köpare inom Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort projektfokus. Du kommer att ing... Visa mer
Vill du arbeta i en dynamisk och internationell miljö i ett företag där du som anställd får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då kan det vara du vi letar efter! Nu letar vi efter en Senior Operational Inköpare inom Gripen Support i Arboga.

Din roll
Som köpare inom Supply Chain har du det operativa inköpsansvaret för att säkerställa leverans av planerade behov till vår produktion, vilket kännetecknas av ett stort projektfokus. Du kommer att ingå i ett team som köper in reparationer och material till flygplanskomponenter. Detta ställer stora krav på kvalitet, flexibilitet och snabba insatser från både leverantörer och köpare. Du förväntas kunna hantera inköp av både standardkomponenter och beredning, framställning och tillverkning av komplexa kundspecifika produkter. Du bör vidare på ett enkelt sätt kunna manövrera mellan uppgifter av olika karaktär.

När Saab arbetar inom en industrisektor som är föremål för exportkontroll, måste du förstå syftet och avsikten med detta på en övergripande nivå samt ha förmåga att snabbt bekanta dig med och agera på relevanta lagkrav. Dina främsta uppgifter kommer huvudsakligen att vara följande:

* Inköp av reparationer och tjänster baserat på planerade behov
* Orderbeställning och leveransövervakning
* Försäljningsorder
* Erhålla kostnadsberäkningar
* Fortlöpande feedback till kundchefer och leverantörsuppföljning
* Flödesoptimering

Dina viktigaste gränssnitt, utöver leverantörerna, kommer att inkluderas i funktionerna planering, strategisk inköp, projektkontor- och exportkontrollfunktioner.

Vill du veta mer om Saab-livet och fördelarna med att arbeta hos oss? Läs vår People Philosophy.

Din profil

För att lyckas och trivas hos oss, tror vi också att du är en prestigelös och lösningsorienterad lagspelare som har förmågan att agera i nuet samtidigt som du behåller fokus på slutmålet. Du är ansvarsfull, stabil och har en positiv attityd. Dessutom har du lätt för att anpassa dig till förändrade omständigheter, kan snabbt ändra ditt synsätt och du ser möjligheterna som kommer med förändringar!

Du är en person som har inköpsbakgrund. Du bör trivas i produktionsmiljö och ha en god förståelse för vilka faktorer som styr inköp i försörjningskedjan. Du bör också kunna styra ditt flöde självständigt för att säkerställa väl utförda leveranser.

Andra önskvärda kvalifikationer är följande:

* God kunskap om MS Office
* Bra kommunikationsförmåga
* Erfarenhet från inköpsarbeten inom flygunderhållsindustrin
* Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

Besitter du även erfarenheter inom ett eller fler av följande områden är det starkt meriterande.

* Erfarenhet av inköp inom försvarsindustrin, läkemedelsindustrin eller andra mycket reglerade verksamheter
* Erfarenhet och/eller intresse för exportkontroll
* Erfarenhet av arbete i affärssystem från IFS

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Vad du blir en del av

Vi tror att ett öppet klimat, där olikheter uppskattas och åsikter välkomnas, är en förutsättning för vår framtida utveckling. Du kommer att samarbeta med erfarna inköpare och specialister i en miljö som främjar karriärutveckling och personlig tillväxt.


Enheten ingår i affärsområdet Support & Services.
Läs mer om oss här

Sista ansökningsdag: 31 mars 2021

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Rekryterande chef:

Peter Lindholm
[email protected]

+46 13 231754

Önskar du att skapa och förnya samtidigt som du utvecklar dig själv i en utmanande miljö, kan Saab mycket väl ha förutsättningarna att få dig att växa. Vi är stolta över en vårdande miljö, där alla är olika men vi delar samma mål - att skydda människor. Visa mindre

Strategiska inköpare

Ansök    Feb 4    Försvarsmakten    Inköpare
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”? Inköpsenheten Vid HR Centrum finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av fem avdelningar. Avdelningen IT Varor och tjänster (t.ex. mjukvaror, hårdvaror, telefoni, teknisk bevakning och ledningssystem) söker vi nu strategiska inköpare till A... Visa mer
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten

Vid HR Centrum finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av fem avdelningar. Avdelningen IT Varor och tjänster (t.ex. mjukvaror, hårdvaror, telefoni, teknisk bevakning och ledningssystem) söker vi nu strategiska inköpare till Arboga. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är duktiga inom området. Du får möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi är ett sammansvetsat gäng som värdesätter ömsesidigt förtroende. Hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar samt söka de svar och samarbeten som kräv för att lösa uppgiften. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Du arbetar tätt tillsammans med din kategoriledare.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Kvalifikationer


• Akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
• Goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Meriterande


• God erfarenhet av arbete med upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
• Kategoristyrt inköp
• Avtalsrätt eller förvaltningsrätt
• Kund- och leverantörsutveckling
• Projektarbete eller projektansvar

Personliga egenskaper

Nu letar vi efter en serviceinriktad och drivande person som trivs med att samarbeta med andra för att uppnå resultat. Du har gott omdöme, är analytisk och strukturerad i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du vara såväl tålmodig som resultatorienterad. Du är van att hantera flera parallella arbetsuppgifter och trivs med högt tempo. Som strategisk inköpare hos oss behöver du vara självständig och ha integritet samtidigt som det är av stor vikt att du har inställningen att du vill hjälpa och stödja andra och att ni tillsammans kan leverera utmärkta lösningar. Förmågan att prioritera och att ha en lösningsinriktad inställning är också viktigt.

I den här rekryteringen kommer stor vikt att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Arboga. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Tf. Avdelningschef IT Varor och tjänster på telefon 070-695 9778.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Madeleine Bagge
OFR/S  Kjell Tetzlaff
OFR/O Arne Nilsson

Varmt välkommen med din ansökan senast 2021-03-21!

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 25 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Projektinköpare inom försvars och säkerhetsindustrin

Ansök    Jun 28    Friday Väst AB    Inköpare
OM TJÄNSTEN: Ditt ansvar som projektinköpare är inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt och leveranser. Du kommer också att ha ett helhetsansvar över inköpsrollen i vissa projekt. Du kommer att upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga och potentiellt nya leverantörer. Detta innebär mer ingående ansvarsområden som att: Ställa ut anbudsförfrågningar och... Visa mer
OM TJÄNSTEN:

Ditt ansvar som projektinköpare är inköp av tjänster, material och produkter som behövs i projekt och leveranser. Du kommer också att ha ett helhetsansvar över inköpsrollen i vissa projekt. Du kommer att upprätthålla och utveckla affärsrelationerna med några av våra nyckelleverantörer samt kontinuerligt utvärdera befintliga och potentiellt nya leverantörer.

Detta innebär mer ingående ansvarsområden som att:

Ställa ut anbudsförfrågningar och hantera anbudOfferthantering och utvärdering av dessaDelta i behovsanalyserGod kännedom om inköpsprocesserUtföra kostnadsanalyser samt identifiera och kontinuerligt hitta kostnadsbesparingarTeckna, vidareutveckla och förvalta leverantörsavtalDelta i avtalsförhandlingarLägga beställningar, leveransbevaka och säkerställa att vi får leveranserna i tidMätning och uppföljning av leverantörernaFörnyelse och upprätthållande av leverantörsportföljenDriva och medverka i tvärfunktionella team

VI SÖKER DIG SOM:

Har relevant utbildning och relevant arbetslivserfarenhet. Du kommer med fördel från en teknisk bakgrund.Har erfarenhet av projektinköpHar förmågan till god kommersiell bedömning och utveckling av affärsrelationerHar god datorvana och goda kunskaper inom OfficepaketetUttrycker dig obehindrat i både tal och skrift på såväl svenska som engelska

Du kommer att behöva jobba med att skapa dina egna förutsättningar och själv ha höjden att skapa struktur och inriktning. I rollen har du många kontaktytor, därför är det av stor vikt att du har god kommunikationsförmåga. Du jobbar aktivt med att budskap når fram och att förväntningarna är tydliga för alla berörda parter för att projektet som helhet ska nå framgång.

Som vår nästa kollega är du prestigelös, drivande och initiativtagande samt kan leda dig själv och andra i rätt riktning för att nå uppsatta mål och resultat. Detta innebär att du ska kunna strukturera ditt arbete och vara flexibel i ditt tankesätt. Ditt nära samarbete med kollegor och övriga instanser förutsätter självklart en god laganda och samarbetsförmåga.

OM KUNDFÖRETAGET:

Vår kund är ett globalt ingenjörsbolag som leder teknikutvecklingen inom sitt verksamhetsområde. Man ser mångfald som en tillgång och för dig som medarbetare finns goda utvecklingsmöjligheter. 

OM ANSTÄLLNINGEN:

Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du efter 6-12 månader blir direktanställd hos kunden.

ÖVRIG INFO:

·      Omfattning: Heltid

·      Start: Enligt överenskommelse

·      Placering: Arboga

·      Rekryteringsansvarig: Mattias Isik

·      Lön: Marknadsmässig

Ansök genom att klicka på länken nedan. Kom ihåg att vara snabb med din ansökan då vi gör löpande urval av kandidater och att annonsen kan stängs ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

OM FRIDAY:

Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.

Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag!

Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik. 

Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det? Visa mindre

Strategisk inköpare

Ansök    Dec 21    Försvarsmakten    Inköpare
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”? Inköpsenheten Ink Vid HR Centrum finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av fyra avdelningar. Inom avdelning IT söker vi nu en strategisk inköpare till Arboga. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvar... Visa mer
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Ink Vid HR Centrum finns Inköpsenheten som ansvarar för kommersiell verksamhet och består av fyra avdelningar. Inom avdelning IT söker vi nu en strategisk inköpare till Arboga. Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Enheten arbetar utifrån kategoristyrt arbetssätt.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Du får även möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsinfordran, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Kvalifikationer


• Du ska ha högskoleutbildning motsvarande minst 120 poäng med inriktning på juridik, ekonomi, logistik eller inköp alternativt relevant kunskap och arbetserfarenhet förvärvad på annat sätt.
• Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).
• Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:


• Kunskap inom områdena tele-, ledning- och samband alternativt teknisk bevakning
• Upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS)
• Kategoristyrt inköp
• Projektarbete eller projektansvar.

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Arboga. Arbetsprov kan förekomma vid rekryteringen.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Holm, Avdelningschef IT varor och tjänster, telefon: 0705-311 452.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Therese Lund

Varmt välkommen med din ansökan senast 2020-01-19!


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Försvarsmakten söker inköpare

Ansök    Sep 2    Försvarsmakten    Inköpare
Vi söker en inköpare till Försvarsmaktens Logistik, Försörjningsenheten. Hos FMLOG får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. FMLOG Försörjnin... Visa mer
Vi söker en inköpare till Försvarsmaktens Logistik, Försörjningsenheten.
Hos FMLOG får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

FMLOG Försörjning anskaffar, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering, transport och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete.

 

Om tjänsten

Tjänsten är placerad vid enhetens avdelning för Kundsupport & UE-planering som består av 16st medarbetare, alla lokaliserade i Arboga. Kundsupport stödjer kunder och andra som behöver information om främst reservmateriel samt genomför försäljning av reservdelar till externa kunder och direktupphandling för Försvarsmakten inom vissa inköpsgrupper. Man stödjer även med försörjning till utlandsstyrkan. UE-planering är ett Centralt planeringsstöd för UE inom Fpl39, Ledning, Marin, Mark och strömförsörjning.

Som inköpare arbetar du främst med direktupphandling för Försvarsmakten inom bestämda inköpsgrupper men även diverse administrativa arbetsuppgifter. Kund- och leverantörskontakter är dagliga arbetsuppgifter. Du kommer ingå i en mindre arbetsgrupp på 5 personer där det är ett nära samarbete.

Arbetet sker till största del i systemet PRIO (SAP).
Du kommer att delta i både interna och externa möten med exempelvis leverantörer.

 

Kvalifikationer


• God datavana 
• Goda kunskaper i Office-paketet.
• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift
• B-körkort

 

Meriterande kvalifikationer


• Kunskap i Försvarsmaktens inköpsrutiner inklusive fakturahantering.
• Erfarenhet PRIO/SAP

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är ordningsam, flexibel, lösningsorienterad och har förmågan att planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara självgående samt kvalitetsmedveten. Du har ett öppet sinnelag, är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

 

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse  
Tjänsten är placerad i Arboga och avser en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Fackliga representanter

OFR/S, Håkan Antonsson
SACO, Pernilla Kjellgren
SEKO Försvar, Kurt Ragnarsson

Samtliga nås via växeln på telefonnummer 0589-40400

Du söker tjänsten via ReachMee genom att skicka in din ansökan med CV samt personligt brev.

Vid frågor ber vi dig kontakta Victoria Hellkvist på telefon 073-3050287.

Sista ansökningsdag är 2019-09-29.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Försvarsmakten söker inköpare/administratör

Ansök    Nov 14    Försvarsmakten    Inköpare
Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthålle... Visa mer
Hos FMLOG Försörjning får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Du kommer arbeta på FMLOG Försörjning som anskaffar, lagerhåller, vidmakthåller och avvecklar förnödenheter åt Försvarsmakten. Logistiken ska vara effektiv och innebära en hög tillgänglighet för alla typer av förnödenheter runtom i hela Sverige, det innebär att planering, transport och kundsupport också är viktiga delar i vårt arbete. 

Tjänsten är placerad vid enhetens avdelning för Kundsupport & UE-planering som består av 16 st medarbetare, alla placerade i Arboga. Kundsupport stödjer med information och försäljning av främst reservmateriel inom Försvarsmakten både nationellt och internationellt samt till externa kunder. Direktupphandling genomförs även inom vissa produktkategorier. UE-planering är ett Centralt planeringsstöd för UE till JAS Gripen (Fpl39), Marinen, Armén samt Ledningssystem.

 

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Som inköpare arbetar du främst med direktupphandling inom bestämda inköpsgrupper men även diverse administrativa arbetsuppgifter som bl. a uppföljningsarbete och fakturahantering. I rollen som inköpare har du många interna- och externa kontaktytor. Du kommer ingå i en mindre arbetsgrupp på 5 personer där vi har ett nära samarbete. Arbetet sker till största del i systemet PRIO (SAP).

 

KVALIFIKATIONER

• God datorvana


• Goda kunskaper i Office-paketet


• Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal såväl som i skrift.


• B-körkort

 

MERITERANDE KVALIFIKATIONER

• Kunskap i Försvarsmaktens inköpsrutiner inklusive fakturahantering


• Erfarenhet PRIO/SAP

 

PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som är ordningsam, flexibel, lösningsorienterad och har förmågan att planera samt prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du behöver ha en god samarbetsförmåga, vara självgående samt kvalitetsmedveten. Du har ett öppet sinnelag, är prestigelös och gillar att utforska nya lösningar. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och söker dig som bidrar positivt till verksamhetens utveckling.

 

ÖVRIG INFORMATION
Tillträde snarast efter överenskommelse  
Tjänsten är placerad i Arboga och avser en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

 

UPPLYSNINGAR
Vid frågor ber vi dig kontakta Victoria Hellkvist, Tf avdelningschef, telefon 073-3050287.

 
FACKLIGA REPRESENTANTER
OFR/S, Håkan Antonsson
SACO, Pernilla Kjellgren
SEKO Försvar, Kurt Ragnarsson

Samtliga fackliga företträdare nås via växeln 0505-45 10 00.

 
SISTA DATUM FÖR ANSÖKAN
Välkommen med din ansökan senast 2019-12-01. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

FMLOG stödjer krigsförband i att utföra sina uppgifter i alla beredskapsnivåer. Vi bidrar till ökad uthållighet genom att planera, förrådshålla, leverera och samordna behovet av förnödenheter och transporter.

FMLOG:s unika kompetens med civil och militär expertis bidrar till leveranssäkerhet och tillgänglighet.

Tillsammans tillser vi att Försvarsmaktens operativa förmåga nationellt och internationellt bibehålls.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Vikariat strategisk inköpare

Ansök    Aug 27    Försvarsmakten    Inköpare
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”? Inköpsenheten Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar. Va... Visa mer
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Du får även möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsinfordran, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Kvalifikationer


• Du ska ha akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.
• Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).
• Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:


• Erfarenhet av upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) samt kunskaper inom avtalsrätt och köprätt.
• Kategoristyrt inköp
• Upphandling av tjänster
• Leverantörsutveckling och kundutveckling
• Projektarbete eller projektansvar

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är ett vikariat som sträcker sig fram till och med 2020-08-31 med eventuellt en förlängning fram till och med 2021-08-31. Befattningen är placerad i Arboga.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Holm, Avdelningschef IT varor och tjänster, telefon: 0705-311 452.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Therese Lund

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-09-15!


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Strategiska inköpare

Ansök    Jun 20    Försvarsmakten    Inköpare
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”? Inköpsenheten Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar. Va... Visa mer
Försvarsmakten - VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Du får även möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsinfordran, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Kvalifikationer


• Du ska ha akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt.
• Du ska ha god erfarenhet av upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) samt kunskaper inom avtalsrätt och köprätt.
• Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).
• Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:


• Kategoristyrt inköp
• Upphandling av tjänster
• Leverantörsutveckling och kundutveckling
• Projektarbete eller projektansvar

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat. Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad i Arboga.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Christina Holm, Avdelningschef IT varor och tjänster, telefon: 0705-311 452, ej kontaktbar 24 juni t.o.m. 10 juli.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 - 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Therese Lund

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-08-18!


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Vi söker inköpare till Arboga

Ansök    Aug 19    Bemannia    Inköpare
Har du erfarenhet av inköpsarbete inom offentlig upphandling och således kunskaper i Lagen om offentlig upphandling (LOU)? Just nu söker vi en ny medarbetare till vår spännande kund i Arboga. Välkommen med din ansökan! Om uppdraget Vår kund inom offentlig sektor med en spännande inriktning söker just nu en inköpare som kan starta under hösten och arbeta heltid i cirka sex månader med chans till förlängning. Här arbetar du i en intressant miljö med placer... Visa mer
Har du erfarenhet av inköpsarbete inom offentlig upphandling och således kunskaper i Lagen om offentlig upphandling (LOU)? Just nu söker vi en ny medarbetare till vår spännande kund i Arboga. Välkommen med din ansökan!

Om uppdraget

Vår kund inom offentlig sektor med en spännande inriktning söker just nu en inköpare som kan starta under hösten och arbeta heltid i cirka sex månader med chans till förlängning. Här arbetar du i en intressant miljö med placering i Arboga.

Dina arbetsuppgifter

Som inköpare hos vår kund kommer du att administrera och genomföra inköp av varor och tjänster i enlighet medlagenom offentlig upphandling.Utöver detta kommer du att att genomföra kvalificerade avrop och förnyade konkurrensutsättningar från ramavtal, göra direktupphandlingar och upphandlingar i egen regi. För rollen ser vi att du har kunskaper om LOU samt avropshantering. Vidare behöver du vara resultatinriktad och öppen i din kommunikation samt besitta en god samarbetsförmåga.

Dina kvalifikationer

- Gymnasieexamen
- Minst sex (6) månaders arbetslivserfarenhet på området
- Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
- God datorvana
- Kunskaper i lag (2007:1091) om offentlig upphandling

Vad vi erbjuder dig

Som konsult på Bemannia erbjuder vi dig en nära kontakt med din konsultchef och en möjlighet till fler uppdrag via oss. Hos oss får du utvecklas på lärorika arbetsplatser och känna att din kompetens kommer till nytta.

Om ansökan
Sök tjänsten genom att klicka på ansök nedan. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa av ansvarig rekryterare.

För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess når du oss under kontorstid på [email protected] alternativt 08-84 53 00.

Bemannia är ett av Sveriges ledande bemannings- och rekryteringsföretag inom offentlig sektor. Vi har ramavtal med 220 kommuner och ett 100-tal förvaltningar, bolag och myndigheter. Bemannia är ett auktoriserat bemanningsföretag som har kollektivavtal. Detta är en trygghet och en kvalitetssäkring såväl för våra kunder som för dig som konsult. Bemannias etablerade samarbeten med tusentals attraktiva arbetsgivare i hela landet erbjuder dig mängder med spännande karriärmöjligheter. Visa mindre

Buyer - Operational Supply

Ansök    Maj 6    Saab AB    Inköpare
Do you want to work in a dynamic and international environment at a company where you as an employee get great responsibility and good development opportunities? Then, it may be you we are looking for! Now we are looking for an Operational Purchaser within Gripen Support in Arboga. Your role As a buyer within Supply Chain, you have the operational purchasing responsibility to ensure delivery of essentially planned needs to our production, which is ch... Visa mer
Do you want to work in a dynamic and international environment at a company where you as an employee get great responsibility and good development opportunities? Then, it may be you we are looking for!

Now we are looking for an Operational Purchaser within Gripen Support in Arboga.Your role

As a buyer within Supply Chain, you have the operational purchasing responsibility to ensure delivery of essentially planned needs to our production, which is characterized by a large project focus. You will be part of a team that purchases repairs and material for aircraft components. This places great demands on quality, flexibility and rapid action by both suppliers and buyers.

You are expected to be able to handle the purchase of both standard components and the manufacture of complex customer-specific products and you should be able to maneuver between tasks of different character with relative ease.

When Saab works within an industry sector that is subject to export control, you need to understand the purpose and objective of this at an overall level and have an ability to quickly familiarize yourself with, and act upon, relevant regulatory requirements.Your ongoing tasks will mainly be as follows:

· Purchase of materials and services based on planned needs

· Order ordering and delivery monitoring

· Sales orders

· Obtain a cost estimate

· Ongoing feedback to customer managers and managing supplier follow-up

· Flow optimizationYour most important interfaces, except of course the suppliers, will be included in the Planning, Strategic Purchasing, Project Office and Export Control functions.

Would you like to know more about the Saab-life and the benefits of joining us? Read our People Philosophy.Your profile

In order to succeed and thrive with us, we also believe that you are a prestigious and solution-oriented team player who can art to act in the present while maintaining focus on the goal image. You need to be responsible, proactive and have a positive attitude.

You can be a younger driven person with a relevant college degree in the near future, as an older person with a solid purchasing experience in the back. You should enjoy your pulse in a production environment and have a good understanding of what factors govern purchasing in the Supply Chain. You should also be able to independently drive your flow to ensure good delivery precision.Other qualifications are as follows:

· Good knowledge of MS Office

· Good communicative ability

· Good knowledge of English and Swedish in speech and writingIf you can also check one or more of the following, you are a bit of a dream candidate for us!

· Experience of purchasing work in the defense, pharmaceutical industry or other highly regulated activities

· Experience and / or interest in Export Control

· Experience of work in business system from IFSThis position requires that you will be approved in a security screening in accordance with the Swedish Protective Security Act.

We apply ongoing selection for this recruitment which means that the position may be filled prior to the job ads expiration date. If you feel confident that you match the profile described above - please forward you application as soon as possible.


What you will be a part of

You will collaborate with experienced purchasers and professionals in an environment that fosters career development and personal growth. The team you will join consists primarily of Purchasers based in Arboga and Linköping. The unit is part of the Business Area Support & Services.If you aspire to help create and innovate whilst developing yourself in a challenging team setting, Saab may well have the perfect conditions for you to grow. We pride ourselves on a nurturing environment, where everyone is different yet we share the same goal - to help protect people. Visa mindre