Lediga jobb som IT-tekniker/Datatekniker i Arboga

Se lediga jobb som IT-tekniker/Datatekniker i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Systemtekniker Unix/Linux

Teamets ansvar är drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens UNIX-system och nu behöver vi bli fler. Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift av Försvarsmaktens Unix/Linux-baserade system. Sektionen ansvarar spe... Visa mer
Teamets ansvar är drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens UNIX-system och nu behöver vi bli fler.Som anställd hos Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift av Försvarsmaktens Unix/Linux-baserade system.

Sektionen ansvarar specifikt för installation, uppgradering, drift och underhåll av infrastruktur och system för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet. System och applikationer som tillhör teamets vardag är AIX, NIM/HMC, Red Hat, SUSE och mycket mer.

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du är delaktig i att modernisera och automatisera funktioner inom området genom installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten ser vi som en naturlig del av arbetet.

Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Vi arbetar aktivt enligt best practice för att använda supporterade versioner på mjuk- och hårdvara, detta medför att vi kontinuerligt vidareutbildar vår personal.

Vi ser gärna att du som person är analytisk, drivande, strukturerad, ansvarstagande, initiativrik och har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning som levererande projekt.

Kompetens
Kunskaper om och flera års erfarenhet av följande är ett krav:

• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Arbetserfarenhet inom installation/drift/underhåll/felsökning av Unix/Linux
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• B-körkort är ett krav.

Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:

• Installation/drift/underhåll/felsökning av medstora/stora AIX/Unix miljöer
• Klustrade miljöer
• IBM Power hårdvara
• Virtualisering
• SUSE
• Problemlösning och logganalys i komplexa miljöer
• Shellscript programmering
• Python script
• Redhat
• Projektarbete

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av Therese Andersson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Omfattning, placering, tillträde m.m.

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten. 


Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21

OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker SAP Basis

Om Tjänsten I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om. Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funkti... Visa mer
Om Tjänsten

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 stycken avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Nu söker vi dig som är intresserad att arbeta som SAP Basis tekniker. Du tycker om att samarbeta med andra och är noggrann och analytisk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som systemtekniker inom SAP Basis innebär att teknisk förvalta och ansvara för drift av Försvarsmaktens SAP-miljöer tillsammans med din arbetsgrupp.  Detta för att säkerställa att systemen lever upp mot verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Aktuell och relevant erfarenhet av förvaltning och drift av tekniska lösningar baserade på SAP Basis.
• Erfarenheter inom något av följande områden: UNIX operativsystem, DB2 och Hana databaser, Solution Manager.
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
• B-Körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du är beredd att leva upp till vår värdegrund öppenhet, resultat och ansvar såväl i som utanför tjänsten, se https://www.forsvarsmakten.se/sv/om-forsvarsmakten/varderingar-och-vision/forsvarsmaktens-vardegrund/ . 

Övrigt

Upplysningar om befattningen lämnas av Therese Andersson rekryterande sektionschef alt. Peter Carlsson (avdelningschef) på 0589-40 400 (vxl).

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga.

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Driftingenjör till IT sektion i Arboga

Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på! Vi söker en ansvarfull driftingenjör och ännu en trevlig kollega till Försvarsmaktens Telekommunikations- och Informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeavdelningen i Arboga som nu ska förstärkas. Om tjänsten: Genomförandeavdelningen i Arboga är en avdelnin... Visa mer
Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och vår rätt att leva som vi själva väljer. Var med i utvecklingen av Försvarsmakten och gör skillnad - samtidigt som du gör det du är bäst på!

Vi söker en ansvarfull driftingenjör och ännu en trevlig kollega till Försvarsmaktens Telekommunikations- och
Informationssystemsförband (FMTIS), Genomförandeavdelningen i Arboga som nu ska förstärkas.

Om tjänsten:
Genomförandeavdelningen i Arboga är en avdelning som ska växa i antal medarbetare och arbetsuppgifter och just nu söker vi en noggrann driftingenjör som gärna har arbetat med några av våra interna system tidigare. Tjänsten innefattar bland annat arbete med dagliga ärenden, större beställningar/projekt, felsökning, förebyggande arbete, dokumentation och rådgivning. Nätverkande och kontakt med olika förband inom försvarsmakten och även andra myndigheter. Resor i tjänsten förekommer.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Verksamheten erbjuder stor variation och komplexitet samt ställer stora krav på IT-säkerhet.

Kvalifikationer:
Utbildning med inriktning data/IT/teknik, eller motsvarande kunskaper som kan bedömas likvärdiga av arbetsgivaren.
Erfarenhet av installation, driftsättning och felsökning inom data/IT-området
Förståelse för nätverksuppbyggnad
Minst 3 års erfarenhet av IT
Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
Vana av administration
B-körkort

Meriterande:
Erfarenhet om Försvarsmaktens verksamhet och organisation
Behörighet för våra system i högre säkerhetsklass
Militär grundutbildning

Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål.
Tre timmars träning på arbetstid/vecka.
Försvarsmakten står för träningskläder och du får ersättning för träningsskor och vissa startavgifter.
Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35 semesterdagar beroende på din ålder.
Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra
pensionsavsättning.

Vi söker dig som är engagerad och serviceinriktad, har lätt för att ta kontakt med människor och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du tar gärna initiativ, kan arbeta självständigt och strukturerat under eget ansvar likväl som att vara en god lagspelare i vårt arbetslag och du strävar efter att uppnå resultat av hög kvalité. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Tillträde snarast eller enligt överrenskommelse.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten. Välkommen med din ansökan senast 20230212. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Jessica Windahl 070-149 84 75 eller [email protected]  

Lokal HR Hanna Ottosson
Fackliga företrädare:
OFR/O Martin Strömquist
OFR/S Martin Sparr
SACO Per Lohman
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via Försvarsmaktens växel 08-788 75 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-tekniker

Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar därför söker vi nya medarbetare inom IT. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och få möjligheten att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen! FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband) behöver vidmakthålla sin förmåga att vara i framkant när det ... Visa mer
Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar därför söker vi nya medarbetare inom IT. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och få möjligheten att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen!

FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband) behöver vidmakthålla sin förmåga att vara i framkant när det gäller drift av IT-system. Därför söker vi nu en IT-tekniker till vårt Citrix-Team som håller till på IT-Driftcentralen i Arboga.

Som anställd på IT-Driftcentralen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och du får möjlighet att göra skillnad på riktigt. 

Vi arbetar ständigt på att kompetensförsörja vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har tre timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Du har möjlighet till flextid och semester på 28-35 dagar beroende på ålder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom Försvarsmakten finns allt från små farmer bestående av ett fåtal servrar till miljöer med flera hundra servrar, geografisk redundans och truster mellan olika AD. I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökningar, användarkontakt, optimera och konfigurera Försvarsmaktens Citrixplattformar, samt genomföra uppdatering av applikationer, versionsväxlingar av applikationer samt behörighetsstyrning för publicerade applikationer. 

Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt när vi genomför vår drift.

KRAV
Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande
• Erfarenhet av drift och underhåll av Citrixmiljöer
• Goda kunskaper inom följande områden: Active Directory, Group Policy, DNS, Power Shell, Nätverk
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort

Personliga egenskaper 
Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är nyfiken på nya saker, tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet periodvis utförs i samarbete med förvaltning och levererande projekt.

Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2023-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. 

Kontaktuppgifter
Upplysningar om befattningen lämnas av Henrik Bengtsson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 0589-40 400.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-tekniker med erfarenhet

Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar därför söker vi nya medarbetare inom IT. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och få möjligheten att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen!  FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband) behöver vidmakthålla sin förmåga att vara i framkant när det... Visa mer
Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar därför söker vi nya medarbetare inom IT. Känner du att det är dags att ta nästa steg i karriären och få möjligheten att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen! 

FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband) behöver vidmakthålla sin förmåga att vara i framkant när det gäller drift av IT-system. Därför söker vi nu en erfaren IT-tekniker till vårt Logistik-Team som håller till på IT-Driftcentralen i Arboga. Som anställd på IT-Driftcentralen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och du får möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vi söker dig som har erfarenhet av IT-drift och gärna i stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Du behöver kunna arbeta självständigt och målinriktat då delar av arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Vi arbetar ständigt med att kompetensförsörja vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har tre timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Du har möjlighet till flextid och semester på 28-35 dagar beroende på ålder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Tjänsten har tyngdpunkt mot drift av Windows server, Linux-operativ och databaser. I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, konfiguration, felsökning, optimering samt larmsättning. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. 

Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt när vi genomför vår drift.

KRAV
Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning IT /data eller erfarenhet som bedöms motsvarande
• Dokumenterad erfarenhet av självständigt och målinriktat arbete
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B-körkort
• Minst tre års arbetserfarenhet inom något av följande områden:

Microsoft Windows Server 2016; Microsoft AD med ev. tillhörande tjänster som t.ex. DNS, PKI, IIS

Linux; Administration av DNS (NAMED/BIND), httpd/nginx administration

Databaser i någon form; Microsoft Server, MariaDB, My, OracleDB osv.

Personliga egenskaper 
Du ska vara driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet . Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra. 

Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. Som person är du analytisk - att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• PowerShell
• Bash
• SPLUNK eller liknande
• Erfarenhet med integrationsplattformar
• Erfarenhet av Försvarsmaktens verksamhet
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).
Tillträde enligt överenskommelse.
Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2023-01-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. 

Kontaktuppgifter
Upplysningar om befattningen lämnas av Henrik Bengtsson (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (växel).

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/S Martin Sparr
OFR/O Håkan Larsson
SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln 0589-40 400


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Windowsspecialist sökes till Systemenheten i Arboga

Om enheten Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur. Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om? Du jobbar i ett team som består av skickliga och erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt. Infrastruktu... Visa mer
Om enheten

Systemenheten på förbandet FMTIS har verksamhet på flera orter i landet med ansvar för teknisk förändringshantering vid ombyggnader i Försvarsmaktens telenät och förvaltning av Försvarsmaktens IT-infrastruktur. Vill du vara med och säkerställa Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda- dygnet runt- året om? Du jobbar i ett team som består av skickliga och erfarna kollegor som hjälper dig att komma in i rollen på bästa sätt.

Infrastrukturavdelningen där tjänsten är placerad förvaltar systemöverskridande IT-infrastruktur inom Försvarsmakten. Vår uppgift är bl.a. att jobba med vidmakthållande, förändringar och vidareutveckling inom områdena lokala nätverk, datacenterlösningar samt klient- och serverlösningar. Avdelningens personal fungerar också som tekniska specialister inom dessa områden.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som Windowsspecialist på Systemenhetens Infrastrukturavdelning innebär att ansvara för och delta i arbetet med teknisk förvaltning av delar i Försvarsmaktens IT-infrastruktur. 

Du kommer bl.a. att arbeta med design, framtagande av konfigurationsanvisningar, policys och förvaltning av ingående komponenter.
Vidare ingår handläggande av frågor inom området, tekniskt stöd till driftorganisationen och beslutsfattare. Du kommer att samarbeta med olika förband och leverantörer samt medverka i tillfälligt organiserade arbetsgrupper eller projekt.

Den aktuella befattningen har huvudinriktning mot Microsoft Windows Server, Active Directory, Hyper-V-kluster och PKI, med särskilt fokus på IT-säkerhet kopplat mot dessa områden.

KRAV

Kvalifikationer
• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Mycket goda kunskaper om Windows serverplattformar, Active Directory, Powershell, Group Policies och Hyper-V
• Goda kunskaper om säkerhet och härdning av operativsystem
• God förmåga att uttrycka sig på svenska och engelska i tal och skrift
• B-körkort
• Svenskt medborgarskap

Personliga egenskaper

Du behöver ha ett stort intresse för utveckling, drivas av teknisk problemlösning och bidra med nya idéer. Du tar ansvar och ser till helheten såväl som detaljerna och ser till att skapa resultat, både självständigt men också tillsammans med andra. Som person är du öppen och social, trygg i dig själv, har gott omdöme och anpassar dig samtidigt som du har egen integritet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

MERITERANDE


• Praktisk erfarenhet av skriptning och automatisering
• Kunskaper inom IT-säkerhet, kryptering och certifikat
• Erfarenhet av drift och teknik i komplexa IT-miljöer med höga IT-säkerhetskrav

 

Övrigt

Arbetsort: Arboga

Lön: Individuell lönesättning tillämpas

Tillträde: Tjänsten skall tillträdas snarast och är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta sektionschef Erik Höglund, 0171-157000 (växel).

För upplysningar angående anställningsvillkor kontakta HR-generalist Karin Lind, 0171-157000 (växel).

Välkommen med din ansökan senast 2022-12-18. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS

SACO Pär-Erik Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås via växeln på 0171-157000

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-tekniker med inriktning nätverk och kommunikation

Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare, vill du vara med på den resan? Arbetsuppgifter I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak för en säker och effektiv dri... Visa mer
Hos oss samlas specialister inom teknik, affärer, juridik och projektledning. Våra olika delar blir till helheter och vårt engagemang blir till leveranser. Det är så vi möter det svenska försvarets behov – i fred, kris och krig. FMV står just nu inför en otroligt stark utvecklingsresa där vi behöver fler engagerade medarbetare, vill du vara med på den resan?


Arbetsuppgifter
I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak för en säker och effektiv drift, förvaltning och utveckling av förekommande nätverksinfrastruktur. Du säkerställer att nätverksinfrastrukturen är robust och långsiktigt ändamålsenlig. Du konfigurerar switchar, routrar och brandväggar, hanterar störningar och incidenter, samt planerar, genomför och dokumenterar nätverksrelaterade aktiviteter. Du kommer att ingå i ett team som är gemensamt intresserade, delaktiga och ansvarstagande för förekommande IT-system, dess processer och rutiner. Vid behov stödjer du även andra projekt inom IT-staben.

Vi söker dig som

Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vi ser att du har minst 3 års erfarenhet av arbete med daglig drift av switchar, routrar och brandväggar. Du har även god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar körkort B.

Vi ser gärna att du har kunskap om på marknaden vanligt förekommande nätverksprodukter och brandväggslösningar, ITIL, förvaltningsstyrning och informationssäkerhetsarbete. Det är en fördel om du är certifierad inom Cisco motsvarande CCNP, och om du har kunskap och erfarenhet av totalförsvarsgemensamma regelverk och säkerhetslösningar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. För att trivas och lyckas i rollen som IT-tekniker hos oss ser vi att du har du en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är initiativtagande och trivs med att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Du arbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.

Om oss

IT-staben inom FMV ansvarar för IT- och mobiltelefonirelaterade frågor samt utveckling, drift och förvaltning av IT-system. IT-staben är just nu inne i ett spännande skede med stora utvecklingsprojekt och ett brett förändringsarbete. Till avdelningen IT-drift och infrastruktur söker vi nu en IT-tekniker med inriktning nätverk. Vi välkomnar dig till en avdelning och enhet med högt i tak där du får arbeta med spännande uppgifter i en miljö med spjutspetsteknologi och IT-säkerhet på högsta nivå för isolerade IT-system som hanterar säkerhetsskyddsklassificerade uppgifter.

Vi erbjuder dig
På FMV arbetar du med utmaningar i teknikens framkant tillsammans med kunniga kollegor ­– samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och på ett hållbart arbetsliv. Därför erbjuder vi alla våra anställda ett brett utbud av utbildningar, kompetensutveckling och träning.

Hos oss har man möjlighet att prata teknik till frukost och lunch och lite däremellan. Vill du dessutom förkovra dig så finns det bra möjligheter till kompetensutveckling som kan bidra till dina möjligheter att utföra ditt jobb och underlätta dagarna. Alla vi som jobbar här tycker om att bidra till att göra skillnad.

 Tjänsten är placerad vid FMV kontor i Arboga men resor i tjänsten förekommer.

FMV
Vi upphandlar, utvecklar och levererar materiel och tjänster till det svenska försvaret. I vår vision ”Rätt materiel för ett starkare försvar” ryms vårt arbete och våra leveranser till Försvarsmakten av allt från helikoptrar, ubåtar, GRIPEN-flygplan och snörade kängor till kompasser, radarstationer, pansarterrängbilar och kuddar. Bredden i vårt uppdrag ger dig möjligheten att jobba med spännande innehåll, människor och projekt.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Sök tjänsten via FMV:s webbplats. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska. Våra fackliga företrädare är SACO Elisabeth From, OFR/S Lena Sköld Gunnarsson, OFR/O Lars Mörrby och SEKO Peter Andersson. Alla nås på telefon 08-782 4000 (FMV Växel).

Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Johanna Forsell på 073 684 71 65

Vid frågor om tjänsten ber vi dig kontakta Magnus Entin på [email protected]

Sista ansökningsdag är 2022-12-19 och vill ha din ansökan skriven med CV och personlig brev skriven på svenska.

Välkommen med din ansökan.

FMV finns för landet, i många delar av landet. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför. Därför välkomnar vi sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

IT-tekniker till FMTIS i Arboga

Är du intresserad av IT och vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag? Då är det dig vi söker!   Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nu flera IT- Tekniker. Vi söker inom alla våra områden och har befattning för dig med antingen kort eller lång erfarenhet. Om enheten Driftenheten är en av 12enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incident... Visa mer
Är du intresserad av IT och vill vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag?
Då är det dig vi söker!
 
Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nu flera IT-
Tekniker. Vi söker inom alla våra områden och har befattning för dig med
antingen kort eller lång erfarenhet.

Om enheten
Driftenheten är en av 12enheter inom FMTIS och ansvarar för att
utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera
problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i
Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300
anställda fördelade på 6 st avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av centrala IT-system genom
att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet,
prestanda och säkerhet i IT- miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med
stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt
samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden. Här får du
möjligheten att göra skillnad på riktigt!
 
Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga kollegor att utvecklas tillsammans
med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom
vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmar
träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall, padelhall och
andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.
På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt
värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Om vår avdelning

Vår avdelning ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system
som bland annat består av Windowsbaserade klient-/serverlösningar,
Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware- plattformar och
Nätverkslösningar.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som IT-tekniker kommer kommer att innebära daglig drift av system samt att kontrollera och övervaka
larm från servrar i olika miljöer. Du kommer även att arbeta med patchning, konfiguration och underhåll.

I rollen kommer du även att arbeta för att driva förslag till förändringar för att förbättra driften av system.

Beroende på din bakgrund och arbetslivserfarenhet kommer du att arbeta med
eller mot något av nedanstående områden. Vi ser gärna att du har minst 1 år
arbetslivserfarenhet av IT-drift med komplexa miljöer inom något av nedanstående områden:
- Windows Server från 2012 eller framåt
- SharePoint 
- Exchange 
- System Center Operation Manager
- Oracle
- - Server
- DB2
- HANA
- Unix/Linux ex CentOS, Red Hat, SUSE, AIX
- Power Shell
- DNS,DHCP, NTP
- Citrix miljöer
- Windows Klientoperativ Windows10
- SMTP
- Configuration Manager
- WSUS
- LAN
- Brandvägg (Palo Alto/Cisco)
- Färist
- Cisco Prime
- HP Network Node Manager
- Signalskyddsutrustning
- Lagring (SAN)
- Cisco SAN
- Backup ex Spectrum Protect
- SAP BASIS
- Python / Shell Script
- IBM Power Hårdvara

- Arista CVP
- Cisco ISE
- Lastbalanserare

Vi erbjuder dig följande
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och
ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
? Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
? Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna
träningsanläggningar eller där vi har avtal
? Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28-35
semesterdagar beroende på din ålder
? Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
? Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning.

Kvalifikationer
? IT-utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer
som relevant
? Kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på Svenska och Engelska
? B-Körkort Manuell
? Minst 1 års erfarenhet i något eller några av områdena ovan.

Personliga egenskaper
Du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga. Du behöver trivas med
att dela med dig av din erfarenhet till andra och samtidigt fortsatt vara nyfiken att
lära dig nytt för att vidareutvecklas .
Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
? Anställningen är en civil tillsvidareanställning med 6 månaders
provanställning
? Beredskap samt resor inom tjänsten kan förekomma
? Arbetsort: Arboga och/eller Bålsta

? Antal tjänster: 12
? Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta rekryterande chef
Abed Yasmine eller Peter Carlsson på telefon 0589- 40 400 (växel).
För information om anställningsvillkor kontakta HR-Generalist Magnus
Johansson på 019-39 35 00 (växel).
Fackliga företrädare:
SACO Pär-Erik Lohman
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Martin Strömquist
Samtliga nås via växeln på 019-39 35 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-11-16. Din ansökan bör innehålla
CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna
befattning. Intervjuer kan komma att ske löpande.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-generalist sökes!

Nu söker vi på Sigma Technology en konsult till ett mycket spännande uppdrag hos en samhällsviktig kund i Arboga! Du kommer att bli anställd av oss på Sigma Technology och ingå i ett härligt konsultteam som gör saker tillsammans och har roligt längs vägen! Vi sätter dig som konsult i fokus, det viktigaste för oss är att du som konsult och medarbetare mår bra och har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska... Visa mer
Nu söker vi på Sigma Technology en konsult till ett mycket spännande uppdrag hos en samhällsviktig kund i Arboga!
Du kommer att bli anställd av oss på Sigma Technology och ingå i ett härligt konsultteam som gör saker tillsammans och har roligt längs vägen! Vi sätter dig som konsult i fokus, det viktigaste för oss är att du som konsult och medarbetare mår bra och har rätt förutsättningar för att utvecklas. Vi tror på långsiktighet och vill därför att du ska trivas hos oss, länge!
Vi på Sigma Technology är otroligt stolta över att våra medarbetare har röstat fram oss som Sveriges Topp-3 mest rekommenderade arbetsgivare hela 4 år i rad: 2019, 2020, 2021 och 2022. Nu hoppas vi att du blir en del av oss!
I den här rollen som IT-generalist kommer du att arbeta med utvecklingsarbete (design/teknik/verifiering) och agera rådgivare vid tekniska vägval och ta fram beslutsunderlag. Det är önskvärt om du har kompetens inom:
· Linux (Red Hat OS)
· Windows Server
· Cisco
· Active Directory, Group Policy Object
· VMware 6.x eller senare
Som person är du strukturerad och trivs med ordning och reda. Du har en väl utvecklad förmåga att självständigt kunna analysera och lösa problem. Du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd för andras behov. Vidare är du mycket mån om att göra ett bra jobb och har ett starkt ansvarskännande inför dina arbetsuppgifter. Vi tror att du tidigare har arbetat som konsult och har en stark vilja att utvecklas!
Tjänsten är på heltid och arbetsplatsen är belägen i Arboga. Det finns på grund av verksamhetens karaktär ingen möjlighet till remotearbete. På grund av arbetsplatsens karaktär är det viktigt att du har en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet, och du kommer att behöva genomgå en säkerhetsprövning med registerkontroll. Start för detta uppdrag sker efter en genomgången säkerhetskontroll.
Låter detta som något för dig?
Mer information om tjänsten och arbetsplatsen ges vid en intervju. Om du har frågor så är du också varmt välkommen att kontakta Elena Hallin på [email protected]
Vänta inte med din ansökan då urval sker löpande. Välkommen till oss! Visa mindre

Vi söker dig som vill göra karriär som IT-tekniker i Försvarsmakten!

Är du intresserad av att vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag? Har du ett intresse av att arbeta inom IT? Då är det dig vi söker!   Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nu många IT-tekniker. Vi söker inom alla våra områden och har befattning för dig med antingen kort eller lång erfarenhet.   I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans me... Visa mer
Är du intresserad av att vara delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag?
Har du ett intresse av att arbeta inom IT?
Då är det dig vi söker!
 
Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nu många IT-tekniker. Vi söker inom alla våra områden och har befattning för dig med antingen kort eller lång erfarenhet.
 
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.
 
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.
 
Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem.
Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 st avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.
 
Om vår avdelning
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i IT- miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.
Här får du möjligheten att göra skillnad på riktigt!
 
Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga kollegor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmar träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall, padelhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.
 
På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.
Du kommer att ingå i ett team som har sin huvudsakliga arbetsplats i Arboga och/eller Bålsta.
 
Om vår verksamhet
Vår avdelning ansvarar för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens system som bland annat består av Windowsbaserade klient-/serverlösningar, Linuxbaserade klient-/serverlösningar, VMware- plattformar och Nätverkslösningar.
Vi söker dig som har erfarenhet och/eller stort intresse inom något/några av följande områden:
- Windows Server från 2012 eller framåt
- SharePoint 
- Exchange 
- System Center Operation Manager
- Oracle
- - Server
- DB2
- HANA
- Unix/Linux ex CentOS, Red Hat, SUSE, AIX
- Power Shell
- DNS,DHCP, NTP
- Citrix miljöer
- Windows Klientoperativ Windows10
- SMTP
- Configuration Manager
- WSUS
- LAN
- Brandvägg (Palo Alto/Cisco)
- Färist
- Cisco Prime
- HP Network Node Manager
- Signalskyddsutrustning
- Lagring (SAN)
- Cisco SAN
- Backup ex Spectrum Protect
- SAP BASIS
- Python / Shell Script
- IBM Power Hårdvara
- Arista CVP
- Cisco ISE
- Lastbalanserare
 
Vem söker vi?
Du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du behöver trivas med att dela med dig av din erfarenhet till andra och samtidigt fortsatt vara nyfiken att lära dig nytt för att vidareutvecklas . Vi ser gärna att du har erfarenhet av IT-drift med komplexa miljöer och har kompetens av något av nedanstående områden, men det finns möjligheter till att kompetensutvecklas här hos oss om du inte har det idag.
 
Vi lägger i denna rekrytering stor vikt vid personlig lämplighet. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev där du motiverar varför du är lämplig och intresserad av att jobba hos oss.
Intervjuer kan komma att ske löpande.
 
Du måste minst ha

• Minst gymnasieexamen eller motsvarande
• Svenskt medborgarskap
• B-Körkort

 
Omfattning, placering och tillträde
Tillsvidareanställning, heltid, där vi tillämpar 6 månader provanställning.
Beredskap samt resor inom tjänsten kan förekomma.
Tjänstgöringsort: Arboga
Tillträde: enligt överenskommelse
Vi tillämpar individuell lönesättning
 
För mer information om tjänsten
Upplysningar om befattningarna lämnas av Abed Yasmine, Sektionschef, eller Peter Carlsson,
Avdelningschef. Nås via växel 0589-40 400.
För frågor angående anställning i Försvarsmakten kontaktas HR-generalist Magnus Johansson som nås via växel 019-39 35 00.
 
Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman
OFR/O Johan Nestvall-Boo
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
Samtliga nås via växel 019-39 35 00
 
Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.
Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.
Intervjuer kan komma att ske löpande.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT Tekniker - Windows MECM (SCCM)

Om tjänsten  Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nya medarbetare inom IT IT Driftcentralen ansvara för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i våra IT-miljöer. Som anställd på IT-Driftcentralen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och du får möjlighet att göra... Visa mer
Om tjänsten 

Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nya medarbetare inom IT

IT Driftcentralen ansvara för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i våra IT-miljöer.

Som anställd på IT-Driftcentralen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och du får möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Vi arbetar ständigt på att kompetensförsörja vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturligdel av vår vardag och du har tre timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Du har möjlighet till flextid och minst 28 betalda semesterdagar per år.

Har du arbetat med drift av Windowsklienter i stora nätverk? Har du arbetat i MECM(SCCM) och har god kompetens inom området? Är du en driven, noggrann och analytiskperson som tycker om att samarbeta med andra?

Då kan du vara den vi söker!

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökningar, optimera och konfigurera Försvarsmaktens Klientplattform. Du har daglig användarkontakt samt genomför uppdatering av applikationer, versionsväxlingar av applikationer samt behörighetsstyrning av applikationer. Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. Vi arbetar processorienterat (ITIL) och med stöd av Agila metoder.

Personlig egenskaper
Vi ser att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga och driven och van att ta egna initiativ. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker inom hela kompetensområdet. Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt, kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter och ta ansvar för dina åtagande. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet!

 

KvalifikationerHögskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav.Mångårig erfarenhet av drift, underhåll och felsökning på Windowsmiljöer.Erfarenhet inom följande områden:MECM (SCCM)                  

WSUS

Group Policy

Erfarenhet av felsökning av klienterGoda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skriftB-körkort är ett krav 

Arbetserfarenhet inom följande är meriterande:Erfarenhet av geografisk redundanta WindowsmiljöerPowerShellNätverkActive DirectoryDNS 

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2022-11-30.

Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av Lovisa Lindbom (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

 

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO ?Matz Felix

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT Tekniker Windows

Om tjänsten Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nya medarbetare inom IT Har du jobbat med drift av Windows serverplattformar? Känner att det är dags att ta nästa steg för att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen! Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med m... Visa mer
Om tjänsten
Försvarsmakten utökar sin förmåga och expanderar, därför söker vi nya medarbetare inom IT


Har du jobbat med drift av Windows serverplattformar? Känner att det är dags att ta nästa steg för att arbeta med stora driftsmiljöer i en viktig myndighet? Är du motiverad till att lära dig nya teknikområden? Då tror vi att du kommer att passa för rollen!

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows serverplattformar . Sektionen ansvarar för att kontinuerligt möta verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Inom Försvarsmakten finns allt från mindre Windows domäner bestående av ett fåtal servrar till miljöer med flera hundra servrar, geografisk redundans och truster mellan olika AD.

Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvarar för Försvarsmaktens Windows Infrastruktur, E- post lösningar samt Sharepoint. I arbetsuppgifterna ingår förutom daglig drift, att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system.

Vid nya releaser är du delaktig vid planering och genomförande. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller erfarenhet som bedöms motsvarande är ett krav
• Minst 2 års arbetserfarenhet med installation,felsökning och drift av Windows serverplattformar
• Minst 2 års arbetserfarenhet inom något avföljande områden:

• installation, felsökning och drift av Exchange eller SharePoint
• installation, felsökning och drift av Windows Infrastruktur (AD, Hyper-V m.m )


• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav

Meriterande

• Kunskap inom scriptning och säkerhet (t ex härdning, IP-SEC, PKI)
• Arbetserfarenhet av Microsoft SCOM

Personliga egenskaper 
Du ska vara driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet . Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Om du vill jobba hos oss i Försvarsmakten så får du bl. a följande förmåner

Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet.

Möjlighet till flextid.

Minst 28 betalda semesterdagar/år.

3h friskvård/träning i veckan på arbetstid och tillgång till gym.

Övrigt
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Arboga. Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2022-11-31. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev. 

Upplysningar om befattningen lämnas av Fredrik Alvin (rekryterande chef) eller Peter Carlsson (avdelningschef), 0589-40 400 (vxl).

Fackliga företrädare

SACO Pär Lohman, 0589-408 33

OFR/S Clarence Arnstedt, 013-284544

SEKO-F Jörgen Stehn, 070-6779921


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Windows

Om tjänsten Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet på en arbetsplats som präglas av kamratanda och hög teknisk kompetens? IT-Driftcentralen ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens IT miljöer. Vi ansvarar för att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet ,funktionalitet, prestanda och säkerhet. Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare.... Visa mer
Om tjänsten
Vill du vara med och bidra med din kunskap och personlighet på en arbetsplats som präglas av kamratanda och hög teknisk kompetens? IT-Driftcentralen ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens IT miljöer. Vi ansvarar för att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet ,funktionalitet, prestanda och säkerhet.
Vi arbetar för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när man trivs och mår bra på sin arbetsplats. På Försvarsmakten möts du av vänliga, engagerade kollegor och vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden öppenhet, resultat och ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänstens tyngdpunkt är mot drift av Windows Infrastruktur så som AD,DNS,DFS m.m . I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar.


Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga
• Arbetserfarenhet i närtid inom installation, drift och felsökning av komplexa Windows AD domäner.
• Arbetserfarenhet i närtid av installation, felsökning och drift av Windows Server
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav


Meriterande

• Arbetserfarenhet av Försvarsmaktens System
• Kunskap inom scriptning och säkerhet (t ex härdning, IP-SEC, PKI, Powershell)
• Arbetserfarenhet av områdena KLUSTRING / DNS / GPO / DFS
• Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL


Personliga egenskaper

Du ska vara driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet . Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat som ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.


Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Om du vill jobba hos oss i Försvarsmakten så får du bl. a följande förmåner

Fortlöpande kompetensutveckling inom yrkesområdet.
Möjlighet till flextid.
Minst 28 betalda semesterdagar/år.
3h friskvård/träning i veckan på arbetstid och tillgång till gym.

Övrigt

Tjänsten är en civil befattning och tillsvidareanställning, sex månaders provanställning tillämpas för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.
Placeringsort är Arboga och tillträde snarast eller enligt ök.
Beredskap ingår i tjänsten .
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt dock senast den 2022-04-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ett personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Exchange

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.  Vi erbjuder dig int... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänstens tyngdpunkt är mot drift av MS Exchange. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar. 

 

Kvalifikationer 

? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga

? Arbetserfarenhet i närtid av installation, felsökning och drift av MS Exchange 2016

? Arbetserfarenhet i närtid av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 

? B-körkort är ett krav 

 

Meriterande 

? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL 

? Arbetserfarenhet av scripting och automatisering med PowerShell

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av SharePoint 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Omfattning, placering, tillträde m.m. 

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)  

Tillträde enligt överenskommelse  

Placeringsort: Arboga 

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. 

Välkommen med din ansökan senast den 2022-04-24. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. 

Upplysningar om befattningen lämnas av rekryterande chef Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl) 

 Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00  

OFR/S: Martin Sparr 

SEKO: Matz Felix 

SACO: Pär LohmanAnsökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Active Directory

Vi söker nu efter en senior systemtekniker med inriktning mot Active Directory. Konsulten kommer att ingå i vårt team inom Teknik/Arkitektur och arbeta påplats i Arboga. Konsulten kommer att arbeta mest med AD, DHCP, DNS och filserver för kundens olika system. Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt när vi genomför vår drift. Konsultens arbetsuppgifter: I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökningar, optimera och konfigurera AD. Säke... Visa mer
Vi söker nu efter en senior systemtekniker med inriktning mot Active Directory.
Konsulten kommer att ingå i vårt team inom Teknik/Arkitektur och arbeta påplats i Arboga.
Konsulten kommer att arbeta mest med AD, DHCP, DNS och filserver för kundens olika system.
Vi använder ITIL och ett agilt arbetssätt när vi genomför vår drift.
Konsultens arbetsuppgifter:
I arbetsuppgifterna ingår att göra installationer, felsökningar, optimera och konfigurera AD.
Säkerställa stabil drift av AD-miljöer.
Konfiguration av GPO och Windows brandvägg.
Löpande hantering av incidenter och problem som tilldelas grupperingen via ärendehanteringssystem.
Versionshantering samt säkerhetspatchning av ingående komponenter.
Uppföljning av prestanda, kapacitet och tillgänglighet.
Föreslå förbättringar samt effektiviseringar ur ett proaktivt perspektiv.
Infrastrukturen innehåller både fysiska och virtuella (främst med Hyper-V) miljöer.
Stor komplex miljö med tusentals användare, flertalet DC, truster mellan olika AD, 200+ servrar per AD samt geografisk redundans. Visa mindre

Systemtekniker Windows

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.  Vi erbjuder dig int... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar. 

Vi söker dig som är duktig på Windows Server och har arbetat med Exchange eller Sharepoint 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänstens tyngdpunkt är mot drift av MS Exchange och SharePoint. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar. 

 

Kvalifikationer 

? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper 

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016 

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Exchange eller SharePoint 

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 

? B-körkort är ett krav 

 

Meriterande 

? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Omfattning, placering, tillträde m.m. 

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)  

Tillträde enligt överenskommelse  

Placeringsort: Arboga 

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. 

Välkommen med din ansökan senast den 2021-09-26. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. 

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl) 

 Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00  

OFR/S: Martin Sparr 

SEKO: Matz Felix 

SACO: Pär Lohman


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Exchange

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.  Vi erbjuder dig int... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar. 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänstens tyngdpunkt är mot drift av MS Exchange. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar. 

 

Kvalifikationer 

? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper, som av Försvarsmakten kan bedömas likvärdiga

? Arbetserfarenhet i närtid av installation, felsökning och drift av MS Exchange 2016

? Arbetserfarenhet i närtid av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 

? B-körkort är ett krav 

 

Meriterande 

? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL 

? Arbetserfarenhet av scripting och automatisering med PowerShell

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av SharePoint 

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Omfattning, placering, tillträde m.m. 

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)  

Tillträde enligt överenskommelse  

Placeringsort: Arboga 

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. 

Välkommen med din ansökan senast den 2022-03-13. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. 

Upplysningar om befattningen lämnas av rekryterande chef Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl) 

 Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00  

OFR/S: Martin Sparr 

SEKO: Matz Felix 

SACO: Pär LohmanAnsökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

LINUX KLIENTTEKNIKER TILL KUND I ARBOGA

Ansök    Feb 7    Nexer AB    IT-tekniker/Datatekniker
Om jobbet: I den här rollen kommer du att arbeta som Linux-klienttekniker hos en spännande kund i Arboga. Du kommer att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av hela den Linuxbaserade klientmiljön och ha en öppen dialog med slutanvändare. Låter detta intressant? Sök jobbet redan idag, urval sker löpande! Nexer skapades från Sigma IT med ambitionen att bli framtidens techbolag. Nu söker vi systemutvecklare och tekniker som vill vara med och bygga ny... Visa mer
Om jobbet:

I den här rollen kommer du att arbeta som Linux-klienttekniker hos en spännande kund i Arboga. Du kommer att arbeta med förvaltning och vidareutveckling av hela den Linuxbaserade klientmiljön och ha en öppen dialog med slutanvändare. Låter detta intressant? Sök jobbet redan idag, urval sker löpande!

Nexer skapades från Sigma IT med ambitionen att bli framtidens techbolag. Nu söker vi systemutvecklare och tekniker som vill vara med och bygga nya lösningar och bli bättre - tillsammans. Vi har ett nära samarbete med ett flertal marknadsledande bolag inom retail, fintech och försäkringsbranschen för att nämna några. Här får du möjligheten att göra det du är bäst på - skapa en bättre användarupplevelse, medan vi alla ser till att världen blir en bättre plats för alla!

Vad erbjuder vi?

I livet som konsult ställs du ständigt inför nya och roliga utmaningar! Att vara just Nexer-konsult innebär en brant utvecklingskurva med möjligheten att testa på nya branscher, arbetsplatser och teknikstackar. Det finns en stor passion och handlingskraft som genomsyrar hela verksamheten och det bästa vi vet är att testa nya saker, prova alternativa lösningar och våga gå framåt även när det känns osäkert. Vi älskar utveckling och det finns generösa möjligheter till kompetensutveckling via Nexer Academy, vi har även inspirationsföreläsningar och andra sociala aktiviteter ihop. Här får du dessutom en härlig kultur, humor och stämning på köpet. Vår framgång ligger hos våra anställda!

Vi ser gärna att du har:

?? Minst 4 års relevant erfarenhet av arbete som systemadministratör i Linux-plattformen.

?? Är öppen till att ha mycket kontakt med slutanvändare

?? Ett plus om du har erfarenhet av Redhat Enterprise Linux, Redhat Sattelite och/eller Red Hat Tower.

?? Ett plus om du har erfarenhet av Ansible-

?? Ett plus om du har erfarenhet av applikationspaketering i Debian (RPM) och/eller erfarenhet av virtualisering.

?? Ett plus om du har erfarenhet av Citrix Virtual Client i Linux.

För oss är viljan att utvecklas lika viktig som erfarenhet och intresse, därför lägger vi också stort fokus på kompetensutveckling. Och för att dagarna ska bli trivsamma och givande ser vi alltid till att ha kul ihop och lära av varandra.

Om dig som person

Som blivande kollega tror vi att du gillar att hålla dig uppdaterad inom nya tekniker och ser värdet av att dela med dig av dina kunskaper samt lära dig av andra. Vi letar efter dig som har en kundorienterad inställning och en förmåga att snabbt ta till dig ny information och omvandla den till kreativa lösningar! för att lyckas i denhär rollen ser vi gärna dig som är öppen för att ha mycket kontakt med kunden och slutanvändaren.  

Om Nexer

Vi leder förändringen och strävar hela tiden efter att hitta nya tekniska lösningar. Finns det ett smartare sätt att göra någonting, så hittar vi det. Vi utmanar oss själva varje dag att tänka utanför ramarna och hjälper våra kunder att hela tiden ligga steget före. Tjänster inom digitalisering, IT och R&D ger ökad kundnytta och tillväxt för organisationer både på den svenska och globala marknaden. Vi har också utsetts till Microsoft Country Partner of the Year i Sverige och Brasilien – två gånger. 

Ansökan 

Du är varmt välkommen att skicka in din ansökan här nedan. Vi har tyvärr ingen möjlighet att ta emot ansökningar via e-post, men har du frågor om tjänsten eller Nexer, hör av dig till Torbjörn Lundqvist på [email protected] . Vi tar löpande emot ansökningar, så vänta inte med att söka! Visa mindre

Problem Leader till Produktionsavdelningen

Vi söker en Problem Leader till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS/Produktionsavdelningen i Arboga. Om tjänsten Vi söker dig som är intresserad av att leda och driva arbete relaterat till problemprocessen enligt ITIL. Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden till en... Visa mer
Vi söker en Problem Leader till Försvarsmaktens Telekommunikations- och informationssystemförband FMTIS/Produktionsavdelningen i Arboga.

Om tjänsten

Vi söker dig som är intresserad av att leda och driva arbete relaterat till problemprocessen enligt ITIL. Som person tycker du om att ge service och finna lösningar på problem. Du är driven och van att ta egna initiativ. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har förmåga att driva ärenden till en lösning samtidigt som du kan samarbeta med andra för att nå en lösning. Då kan du vara den vi söker!

Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Om verksamheten

Driftenheten (DriftE) som är en av 12 enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. DriftE har ca 300 anställda fördelade på 6 avdelningar där Produktionsavdelningen är en av dem.

Produktionsavdelningen tillhör FMTIS Driftenhet som tillhandahåller central drift av IT-system inom Försvarsmakten, enligt ett processorienterat arbetssätt (ITIL).

Produktionsavdelningen ansvarar för att produktionsplanera och följa upp det IT/Tele-stöd som levereras både centralt och lokalt inom Försvarsmakten. Produktionsavdelningen ansvarar också för att ta fram, beskriva och följa upp våra IT- och Tele-processer, ta emot och samordna arbetet med att avhjälpa större driftstörningar i vår produktionsmiljö, planera införanden av större förändringar samt sammanhåller införande av förändringar i våra IT-system.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som Problem Leader arbetar du i vår Problemprocess, vilken syftar till att identifiera underliggande orsaker till att fel (incidenter) uppstår i vår IT-driftmiljö. Du ansvarar för att driva arbetet med problemärenden inom driftorganisationen. Dina arbetsuppgifter är bland annat att följa upp att ärenden blir åtgärdade och att, vid behov sammankalla till möten och sätta samman arbetsgrupper för att driva arbetet med att ta fram permanenta lösningar till problem. Du ingår i ett team som arbetar tillsammans med att sammanhålla arbetet med större incidenter kopplat till vår IT-driftmiljö samt hanterar problemärenden och ärende kopplade till IT-säkerhet. Som Problem Leader kommer du att arbeta med samtliga förekommande uppgifter inom gruppen.

Beredskapstjänstgöring ingår i befattningen.

Kvalifikationer


• 3-årig gymnasieutbildning med inriktning IT eller motsvarande teknisk förvärvade kunskaper
• Erfarenhet av IT-relaterade arbetsuppgifter, gärna inom en större driftorganisation
• God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbetet
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift
• B körkort

Meriterande


• Erfarenhet av processorienterat arbetssätt
• Erfarenhet av arbete med Incident-/Problemhantering
• Erfarenhet av projektledning eller projektarbete
• Utbildning/certifiering inom ITIL

 Personliga egenskaper


• Du tycker om att ge service och att finna lösningar på problem
• Du är driven och van att ta egna initiativ
• Att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig
• Du arbetar strukturerat och har god vana att upprätthålla dokumentation
• Du är utåtriktad, positiv och har en god samarbetsförmåga
• Du har även en mycket god förmåga att arbeta självständigt 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Upplysningar om befattningen lämnas av sektionschef Jesper Flodman via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare:

SACO Pär-Eric Lohman

OFR/S Martin Sparr

OFR/O Håkan Larsson

SEKO Matz Felix

Samtliga nås genom växeln 0589-40400.

Sista ansökningsdatum är 2021-04-18.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Senior IT Tekniker Windows

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. Vi erbjuder dig intr... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Windows Server miljöer med fördjupning inom bl a ACTIVE DIRECTORY,DNS ,DFS . I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är även delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringshantering.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
• Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljöer med fördjupning inom AD,DNS,DFS,GPO,Klustring
• Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav.

 Meriterande


• Kunskap inom t ex härdning, IP-SEC, PKI, Powershell
• Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort: Arboga

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Välkommen med din ansökan senast den 2021-09-26. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl)

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00

OFR/S:Martin Sparr

SEKO:Matz Felix

SACO:Pär Lohman


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemingenjör IT

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) Ledningsstödsenhet söker en systemingenjör, med placering i Bålsta. Vi behöver förstärka vårt  viktiga och kompetenta team och du kommer att arbeta nära dina kollegor, i en prestigelös miljö med god gemenskap och möjlighet till personlig utveckling.  Huvudsakliga arbetsuppgifter • Medverka i drift och underhåll av IT-system • Installera, konfigurera datorer, system och tjänster • ... Visa mer
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) Ledningsstödsenhet söker en systemingenjör, med placering i Bålsta. Vi behöver förstärka vårt  viktiga och kompetenta team och du kommer att arbeta nära dina kollegor, i en prestigelös miljö med god gemenskap och möjlighet till personlig utveckling. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter


• Medverka i drift och underhåll av IT-system
• Installera, konfigurera datorer, system och tjänster
• Arbete i serverhall med bl.a. montering samt koppling av system
• Hantera inkommande ärenden via ärendehanteringssystem och telefon

Vi erbjuder dig

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Något av det vi erbjuder:


• Utbildningar, certifieringar och seminarier utifrån verksamhetens behov och dina karriärmål
• Träning på arbetstid 3 timmar per vecka och du kan även få träningskläder och skor samt ersättning för startavgifter
• Flexibel arbetstid
• Semesterdagar efter ålder. 28 dagar under 31 år, därefter 31 dagar och vid 40 år 35 dagar
• Extra föräldralön vid föräldraledighet och VAB samt extra sjuklön och möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning

Kvalifikationer


• Treårig gymnasieutbildning med inriktning IT/Teknik eller motsvarande kunskaper
• Goda kunskaper inom IT - och nätverksteknik
• Erfarenhet av serverdrift av Linux och Windowssystem
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska
• B-körkort

Meriterande


• Kunskap inom nätverksteknik (routing, switching, Cisco)
• Kunskap om viritualisering
• Erfarenhet av stora datamiljöer

Personliga egenskaper

Som person har du förmågan att arbeta både i team och självständigt. Du är prestigelös, hjälpsam och har god analytisk förmåga och strävar efter att arbeta med hög kvalitet. Du kan ta egna initiativ och är ansvarskännande. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt

Placeringsort: Bålsta. Resor inom tjänsten förekommer.

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med sex månaders provanställning för dig som för närvarande inte är anställd i Försvarsmakten.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta Sektionschef Ronnie Wagman på telefonnummer 018-280330 eller 070-847 77 95. För upplysningar om anställningsvillkor, kontakta HR-generalist Maria Viitasalo via växeln (019-35 39 00).

Fackliga företrädare
OFR/S Martin Sparr
SACO Pär Lohman
SEKO Matz Felix
OFR/O Johan Nestvall-Boo
Samtliga nås via växeln på 019-393500.

Välkommen med din ansökan senast 2021-08-09.


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Experis söker Systemtekniker Windows till vår kund i Arboga!

Ansök    Mar 10    Experis AB    IT-tekniker/Datatekniker
På Experis söker vi nu en Systemtekniker Windows med inriktning Exchange eller SharePoint för ett konsultuppdrag hos vår kund i Arboga. En perfekt möjlighet för dig som är utbildad inom Systemteknik och har god arbetslivserfarenhet inom IT. Uppdraget har omgående start och sträcker sig till åtminstone slutet av 2023. Läs mer om jobbet nedan och välkommen med din ansökan! Ort: Arboga Start: Omgående Uppdrag: Konsultuppdrag till och med 2023-12-31, med op... Visa mer
På Experis söker vi nu en Systemtekniker Windows med inriktning Exchange eller SharePoint för ett konsultuppdrag hos vår kund i Arboga. En perfekt möjlighet för dig som är utbildad inom Systemteknik och har god arbetslivserfarenhet inom IT. Uppdraget har omgående start och sträcker sig till åtminstone slutet av 2023. Läs mer om jobbet nedan och välkommen med din ansökan!

Ort: Arboga
Start: Omgående
Uppdrag: Konsultuppdrag till och med 2023-12-31, med option till 2025-12-23.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att bli anställd hos oss på Experis och arbeta hos vår kund i Arboga. På avdelningen kommer du att arbeta med ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Du kommer börja med att sköta den dagliga driften av befintliga miljöer inom Exchange och SharePoint och i förlängningen ge 2nd/3rd line support av vår kunds Mail och SharePoint lösningar. Vår kund använder ITIL och ett agilt arbetssätt när de genomför sin drift.

Utöver att sköta den dagliga driften av befintliga miljöer kommer du att arbeta med installationer, felsökningar samt optimera och konfigurera Exchange och SharePoint. Infrastrukturen innehåller både fysiska och virtuella miljöer. Vid nya releaser kan du komma att vara delaktig vid planering, genomförande samt införande i både test- samt produktionssystem. Du kommer även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten.

Andra arbetsuppgifter inkluderar:

* Stötta andra team vid hög belastning
* Säkerställa stabil drift av Exchange plattformen
* Löpande hantera incidenter och problem som tilldelas grupperingen via ärendehanteringssystem
* Versionshantering samt säkerhetspatchning av ingående komponenter
* Uppföljning av prestanda, kapacitet och tillgänglighet
* Föreslå förbättringar samt effektiviseringar ur ett proaktivt perspektiv.

I den här rollen kommer arbetet att ske på plats men det kan förekomma resor i arbetet. Uppdraget kräver att man ska genomgå och klara en säkerhetsklassning. Det kan bli beredskap.

Den vi söker

För den här rollen söker vi efter dig som gillar problemlösning, är social och har en mycket god kommunikationsförmåga.

Vidare har du:

* Gymnasial utbildning och minst 10 års arbetslivserfarenhet inom IT-området eller relevant akademisk examen inom systemteknik och minst 5 års arbetserfarenhet inom IT-området.
* Minst 4 års sammanlagd arbetslivserfarenhet inom drift, underhåll och felsökning av Windows Exchange och/eller SharePoint. Arbetslivserfarenhet ska vara från de senaste 6 åren.
* Minst 2 års sammanlagd arbetserfarenhet inom installation av Windows Exchange och/eller SharePoint. Arbetslivserfarenhet ska vara från de senaste 6 åren.
* B-körkort

Om Experis

Låt Experis öppna dörrarna till ditt drömföretag. Vi samarbetar med många av Sveriges populäraste företag och kan dessutom erbjuda dig:

* Möjlighet att arbeta i svensk och internationell miljö.
* Spännande tjänster på marknadens intressantaste företag.
* Utvecklingsmöjligheter på både lång och kort sikt.
* Nätverkande med personer inom din yrkeskategori genom såväl nätverksträffar som sociala aktiviteter.

Vi arbetar tillsammans med din karriärplan, så att både du och din konsultchef har koll på för just dina mål och vilka kompetenser som du vill utveckla.

Vår verksamhet bygger på att våra anställda trivs och vill stanna hos oss. Våra konsulter får en trygg anställning med allt vad det innebär i form av övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. Friskvårdsbidrag och företagshälsovård är exempel på annat som vi erbjuder alla våra anställda.

Ansökan

Låter detta intressant? Sök jobbet redan idag, urval sker löpande! Vi tar inte emot ansökningar via mail, men om du har frågor om uppdraget eller om konsultrollen är du välkommen att kontakta Talent Acquisition Specialist Paula Skoglund på [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT-Tekniker Windows

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. Vi erbjuder dig intr... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vi söker dig som är duktig på Windows Server miljöer och har arbetat med Active Directory

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Windows Server Infrastruktur med fördjupning inom ACTIVE DIRECTORY . I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är även delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringshantering. Meriterande


• Kunskap inom t ex härdning, IP-SEC, PKI, Powershell
• Arbetserfarenhet inom något av områdena KLUSTRING/DNS/GPO/DFS
• Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
• Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljö med fördjupning inom Active Directory
• Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort: Arboga

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Välkommen med din ansökan senast den 2021-02-28. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl)

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00

OFR/S:Martin Sparr

SEKO:Matz Felix

SACO:Pär Lohman


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Systemtekniker Exchange/SharePoint för uppdrag i Arboga året ut

Uppdragsgivarens organisation: Driftenheten genomför Teknisk bevakning - och driftövervakning samt underhåll- och fjärravhjälpande åtgärder inom strategiska nät. IT-DriftCentralen har primärt ansvar för de centrala systemen. Beskrivning av tjänsten/uppdraget: På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Konsulten kommer till att börja med att sköta den dagliga driften av befintliga miljöer inom Exchange och Sha... Visa mer
Uppdragsgivarens organisation:
Driftenheten genomför Teknisk bevakning - och driftövervakning samt underhåll- och fjärravhjälpande åtgärder inom strategiska nät. IT-DriftCentralen har primärt ansvar för de centrala systemen.
Beskrivning av tjänsten/uppdraget:
På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Konsulten kommer till att börja med att sköta den dagliga driften av befintliga miljöer inom Exchange och SharePoint och i förläggningen ge 2nd/3rd line support av vår uppdragsgivares Mail och SharePoint lösningar. De använder ITIL och ett agilt arbetssätt när de genomför sin drift.
Konsultens arbetsuppgifter:
I arbetsuppgifterna ingår att sköta den dagliga driften av befintliga miljöer men även  kunna göra installationer, felsökningar, optimera och konfigurera Exchange och SharePoint. Infrastrukturen innehåller både fysiska och virtuella (främst med Hyper-V) miljöer. Vid nya releaser kan konsulten komma att vara delaktig vid planering, genomförande samt införande i både test- samt produktionssystem. Det ingår även att revidera teknisk dokumentation samt redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten. I uppgifterna ingår även:
Kunna stötta andra team t ex Infra teamet vid hög belastning
Säkerställa stabil drift av Exchange plattformen
Löpande hantering av incidenter och problem som tilldelas grupperingen via ärendehanteringssystem.
Versionshantering samt säkerhetspatchning av ingående komponenter.
Uppföljning av prestanda, kapacitet och tillgänglighet.
Deltaga vid planering samt genomförande av tester avseende säkerhetskopiering samt katastrofhantering.
Föreslå förbättringar samt effektiviseringar ur ett proaktivt perspektiv.
Vid behov deltaga som projektresurs.
Vid behov deltaga vid möten med förvaltningsgrupp.

 
Självständighet/omfång/-komplexitet
Arbetet utförs i stor utsträckning självständigt t.ex. utifrån tilltillämpade riktlinjer och praxis.
Vid ovanligare problem diskuteras och förankras åtgärder hos överordnad.
Arbetet består av ett flertal olikartade uppgifter som ofta är av analyserande och utvärderande natur. Givna ramar finns i regel avseende metoder och rutiner.
Krav på kunskaper och erfarenheter
Teoretiska och praktiska kunskaper samt ofta bred arbetserfarenhet inom IT-området.
Krav på kunskaper och arbetserfarenhet:
Gymnasial utbildning och minst 10 års arbetserfarenhet inom IT-området och/eller 
Relevant akademisk examen inom systemteknik och minst 5 års arbetserfarenhet inom IT-området.
Välformulerad, kan förmedla sina kunskaper och åsikter i samtal, kan lyssna på andra och följa andras resonemang. Visar intresse för och förmåga att förstå Uppdragsgivarens behov och hur det bör påverka den egna leveransen.
1. Konsult ska ha minst fyra (4) års sammanlagd arbetserfarenhet inom drift, underhåll och felsökning av Windows Exchange och/eller SharePoint. Arbetserfarenheten ska vara erhållen under de senaste sex (6) åren.
2. Konsult ska ha minst två (2) års sammanlagd arbetserfarenhet inom installation av Windows Exchange och/eller SharePoint. Arbetserfarenheten ska vara erhållen under de senaste sex (6) åren.
3. Konsult ska inneha B-körkort.
4. Konsult ska ha god kommunikationsförmåga/social förmåga 
 

Låter detta intressant?

Sök redan i dag så berättar vi mer. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

NXT Interim och NXT Rekrytering är ett nischat och innovativt företag som är verksamma inom konsult och rekryteringsbranschen.
Vi är verksamma inom HR, IT, och Finans. Vi erbjuder våra konsulter bl a sjukförsäkring, remote-arbetsplatser och flera andra förmåner som förgyller deras vardag.

Vi har unikt paketerade tjänster som de traditionella företagen inte erbjuder idag. 20 års erfarenhet inom branschen samt 3000 unika kontakter. Kontor i Stockholm, Malmö, Linköping, Göteborg och Kalmar Visa mindre

IT Tekniker Windows

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.  Vi erbjuder dig int... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar. 

Vi söker dig som är duktig på Windows Server och har arbetat med Exchange eller Sharepoint 

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänstens tyngdpunkt är mot drift av MS Exchange och SharePoint. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar. 

 

Kvalifikationer 

? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper 

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016 

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Exchange eller SharePoint 

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift 

? B-körkort är ett krav 

 

Meriterande 

? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL 

Personliga egenskaper 
Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

 

Omfattning, placering, tillträde m.m. 

Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)  

Tillträde enligt överenskommelse  

Placeringsort: Arboga 

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten 

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning. 

Välkommen med din ansökan senast den 2021-02-28. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. 

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl) 

 

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00  

OFR/S: Martin Sparr 

SEKO: Matz Felix 

SACO: Pär Lohman


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Senior IT-tekniker, Server, inriktning databas till IT-staben

Ansök    Okt 5    Experis AB    IT-tekniker/Datatekniker
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar. Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor eg... Visa mer
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
IT-staben ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

IT-staben är just nu inne i ett spännande skede med stora utvecklingsprojekt och ett brett förändringsarbete. Till vår avdelning IT-drift och infrastruktur söker vi nu en senior IT-tekniker inom området server/databas och välkomnar dig till en enhet med högt i tak där du får arbeta med spännande uppgifter.

I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak med teknisk systemförvaltning av server- och databasmiljöer med tillhörande infrastruktur i syfte att skapa en säker och effektiv IT drift. Du arbetar löpande med att utveckla driftmiljön så att den möter kraven på säkerhet och stabilitet samt optimerar och underhåller databaser inom ditt ansvarsområde. Vid behov stödjer du även andra projekt inom IT-staben.

Exempel på arbetsuppgifter:

* Hantera den dagliga driften av servrar och databaser
* Felsöka och hantera störningar och incidenter
* Planera och genomföra server- och databasrelaterade aktiviteter
* Säkerställa att centrala delar av IT-infrastrukturen är robust och långsiktigt ändamålsenlig
* Dokumentera arbetet
* Stödja olika projekt med kompetens inom serverområdet
* Delta i design och konstruktionsmöten för IT-infrastruktur
* Representera IT Staben och övriga FMV både internt och externt

Vi söker dig som
Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-infrastruktur, Windows server och MS -server.

Vi tror att du kommer ha nytta av relevanta certifieringar inom Windows server och MS -server. Vi ser gärna att du har kunskap om MS -server i klustrade miljöer samt om Oracle, My eller andra databasplattformar. Vidare är det meriterande med kunskap och erfarenhet av totalförsvars-gemensamma säkerhetslösningar och signalskyddssystem med tillhörande signalskyddsutbildning samt erfarenhet av kravställning enligt KSF och skydd mot röjande signaler.

För att lyckas krävs det att du har kunskap inom:
* Windows server 2008, 2008R2, 2012R2, 2016, 2019
* MS -server
* -server Reporting Services och Management Studio
* ITIL och förvaltningsstyrning.
* Informationssäkerhetsarbete.

Som person har du en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är initiativtagande och trivs med att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vidare arbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.
För oss är rätt person viktigt varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar
körkort B.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med Arboga som placeringsort.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker med CV, personligt brev och betyg. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur, senast den 25/10 2020. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Pia Holmberg, [email protected] , 0703-14 68 66

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Systemtekniker SAP Basis

Om Tjänsten I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om. Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funkti... Visa mer
Om Tjänsten

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter.

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Driftenheten är en av tolv enheter inom FMTIS och ansvarar för att utöva funktionen som Försvarsmaktens nätoperatör, övervaka och hantera problem och incidenter samt utföra underhålls- och fjärravhjälpande åtgärder i Försvarsmaktens IT- och telekommunikationssystem. Driftenheten har ca 300 anställda fördelade på 6 stycken avdelningar där IT-Driftcentralen är en av dem.

Om verksamheten

IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. 

Vi är en avdelning som ständigt kompetensutvecklar vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet. 

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Nu söker vi dig som är en senior SAP Basis tekniker. Du tycker om att samarbeta med andra och är noggrann och analytisk.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet som systemtekniker inom SAP Basis innebär att teknisk förvalta och ansvara för drift av Försvarsmaktens SAP-miljöer tillsammans med din arbetsgrupp.  Detta för att säkerställa att systemen lever upp mot verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet.

Kvalifikationer


• Högskoleutbildning med inriktning IT/data eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.
• Aktuell och relevant erfarenhet, minst 3 år, av förvaltning och drift av tekniska lösningar baserade på SAP Basis.
• Erfarenheter inom något av följande områden UNIX operativsystem, DB2 och Hana databaser, Solution Manager.
• God förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska.
• B-Körkort

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och att du är beredd att leva upp till vår värdegrund öppenhet, resultat och ansvar såväl i som utanför tjänsten, se https://www.forsvarsmakten.se/sv/om-forsvarsmakten/varderingar-och-vision/forsvarsmaktens-vardegrund/ . 

Övrigt

Upplysningar om befattningen lämnas av Therese Andersson rekryterande sektionschef alt. Peter Carlsson (avdelningschef) på 0589-40 400 (vxl).

Befattningen är en tillsvidareanställning som civilt anställd och inleds med 6 månaders provanställning för dig som inte är anställd inom Försvarsmakten.

Placeringsort: Arboga.

Rekryteringsarbetet kommer att fortgå löpande under tiden annonsen är publicerad.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33 OFR/S
Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21 OFR/O
Ola Selvin, 013-28 37 89

 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Senior IT-tekniker, server inriktning virtualisering/Citrix

Ansök    Okt 5    Experis AB    IT-tekniker/Datatekniker
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar. Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor eg... Visa mer
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter
IT-staben ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

IT-staben på FMV är just nu inne i ett spännande skede med stora utvecklingsprojekt och ett brett förändringsarbete. Till avdelningen IT-drift och infrastruktur söker vi nu en senior IT-tekniker inom området virtualisering/Citrix och välkomnar dig till en enhet med högt i tak där du får arbeta med spännande uppgifter.

I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak med teknisk systemförvaltning av server- och virtualiseringsmiljöer samt Citrixlösningar med tillhörande infrastruktur i syfte att skapa en säker och effektiv IT drift. Du arbetar löpande med att utveckla driftmiljön så att den möter kraven på säkerhet och stabilitet samt kontrollerar, testar och driftsätter nya systemfunktioner och uppgraderingar inom ditt ansvarsområde. Vid behov stödjer du även andra projekt inom IT-staben.

Exempel på arbetsuppgifter:

* Hantera den dagliga driften av servrar, virtualiseringsmiljöer och Citrixlösningar
* Felsöka och hantera störningar och incidenter
* Planera och genomföra serverrelaterade aktiviteter
* Säkerställa att centrala delar av IT-infrastrukturen är robust och långsiktigt ändamålsenlig
* Dokumentera arbetet
* Stödja olika projekt med kompetens inom serverområdet
* Delta i design och konstruktionsmöten för IT-infrastruktur
* Representera IT Staben och övriga FMV både internt och externt

Vi söker dig som
Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vidare har du minst 5 års erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-infrastruktur och Windows server, virtualisering med VMware och Citrix-lösningar.

Vi tror att du kommer ha nytta av relevanta certifieringar inom Windows server, VMware och Citrix. Vidare är det meriterande med kunskap och erfarenhet av totalförsvarsgemensamma säkerhetslösningar och signalskyddssystem med tillhörande signalskyddsutbildning samt erfarenhet av kravställning enligt KSF och skydd mot röjande signaler.

För att lyckas krävs det att du har kunskap inom:
* Windows server 2008, 2008R2, 2012R2, 2016, 2019
* VMware (ESXi, vCenter, Site Recovery Manager)
* Citrix (XenApp/XenDesktop, Netscaler / ADC)
* ITIL och förvaltningsstyrning.
* Informationssäkerhetsarbete.

Som person har du en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är initiativtagande och trivs med att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vidare arbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.
För oss är rätt person viktigt varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar
körkort B.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Arboga som placeringsort.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?
Du söker med CV, personligt brev och betyg. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur, senast den 25/10 2020. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Pia Holmberg, [email protected] , 0703-14 68 66

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur. Vi har redan gjort vårt medieval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Senior IT-tekniker, Server, inriktning databas till IT-staben

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar. Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor e... Visa mer
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter

IT-staben ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

IT-staben är just nu inne i ett spännande skede med stora utvecklingsprojekt och ett brett förändringsarbete. Till vår avdelning IT-drift och infrastruktur söker vi nu en senior IT-tekniker inom området server/databas och välkomnar dig till en enhet med högt i tak där du får arbeta med spännande uppgifter.

I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak med teknisk systemförvaltning av server- och databasmiljöer med tillhörande infrastruktur i syfte att skapa en säker och effektiv IT drift. Du arbetar löpande med att utveckla driftmiljön så att den möter kraven på säkerhet och stabilitet samt optimerar och underhåller databaser inom ditt ansvarsområde. Vid behov stödjer du även andra projekt inom IT-staben.

Exempel på arbetsuppgifter:


• Hantera den dagliga driften av servrar och databaser
• Felsöka och hantera störningar och incidenter
• Planera och genomföra server- och databasrelaterade aktiviteter
• Säkerställa att centrala delar av IT-infrastrukturen är robust och långsiktigt ändamålsenlig
• Dokumentera arbetet
• Stödja olika projekt med kompetens inom serverområdet
• Delta i design och konstruktionsmöten för IT-infrastruktur
• Representera IT Staben och övriga FMV både internt och externt

Vi söker dig som

Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vi ser att du har minst 5 års erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-infrastruktur, Windows server och MS -server.

Vi tror att du kommer ha nytta av relevanta certifieringar inom Windows server och MS -server. Vi ser gärna att du har kunskap om MS -server i klustrade miljöer samt om Oracle, My eller andra databasplattformar. Vidare är det meriterande med kunskap och erfarenhet av totalförsvars-gemensamma säkerhetslösningar och signalskyddssystem med tillhörande signalskyddsutbildning samt erfarenhet av kravställning enligt KSF och skydd mot röjande signaler.

För att lyckas krävs det att du har kunskap inom:


• Windows server 2008, 2008R2, 2012R2, 2016, 2019
• MS -server
• -server Reporting Services och Management Studio
• ITIL och förvaltningsstyrning.
• Informationssäkerhetsarbete.

Som person har du en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är initiativtagande och trivs med att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vidare arbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.

För oss är rätt person viktigt varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar

körkort B.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Arboga som placeringsort.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker med CV, personligt brev och betyg. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur, senast den 25/10 2020. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Pia Holmberg, [email protected] , 0703-14 68 66

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson (OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

 


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

Senior IT-tekniker, server inriktning virtualisering/citrix

På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar. Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor e... Visa mer
På FMV utvecklar vi och levererar teknik, utrustning och tjänster som Försvarsmakten behöver för att försvara Sverige idag och imorgon. Nu kan du bli en del av oss och vara med och utveckla framtidens försvar.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss kommer du att arbeta med utvecklande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till att göra Sverige och världen säkrare. Vi sätter värde på ömsesidigt förtroende och som medarbetare är du viktig för oss. Du får stor egen frihet och ansvar och kan förena ditt professionella liv med det privata. Dessutom finns det alltid möjligheter för dig att kompetensutvecklas.

Arbetsuppgifter

IT-staben ansvarar för att styra myndigheten inom IT-området genom att planera, genomföra och följa upp IT-verksamheten inom FMV.

IT-staben på FMV är just nu inne i ett spännande skede med stora utvecklingsprojekt och ett brett förändringsarbete. Till avdelningen IT-drift och infrastruktur söker vi nu en senior IT-tekniker inom området virtualisering/Citrix och välkomnar dig till en enhet med högt i tak där du får arbeta med spännande uppgifter. 

I din roll som IT-tekniker arbetar du i huvudsak med teknisk systemförvaltning av server- och virtualiseringsmiljöer samt Citrixlösningar med tillhörande infrastruktur i syfte att skapa en säker och effektiv IT drift. Du arbetar löpande med att utveckla driftmiljön så att den möter kraven på säkerhet och stabilitet samt kontrollerar, testar och driftsätter nya systemfunktioner och uppgraderingar inom ditt ansvarsområde. Vid behov stödjer du även andra projekt inom IT-staben. 

Exempel på arbetsuppgifter:


• Hantera den dagliga driften av servrar, virtualiseringsmiljöer och Citrixlösningar
• Felsöka och hantera störningar och incidenter
• Planera och genomföra serverrelaterade aktiviteter
• Säkerställa att centrala delar av IT-infrastrukturen är robust och långsiktigt ändamålsenlig
• Dokumentera arbetet
• Stödja olika projekt med kompetens inom serverområdet
• Delta i design och konstruktionsmöten för IT-infrastruktur
• Representera IT Staben och övriga FMV både internt och externt 

Vi söker dig som

Du är högskoleingenjör inom relevant område eller har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt som FMV bedömer likvärdig. Vidare har du minst 5 års erfarenhet av arbete med daglig drift av IT-infrastruktur och Windows server, virtualisering med VMware och Citrix-lösningar.

Vi tror att du kommer ha nytta av relevanta certifieringar inom Windows server, VMware och Citrix. Vidare är det meriterande med kunskap och erfarenhet av totalförsvarsgemensamma säkerhetslösningar och signalskyddssystem med tillhörande signalskyddsutbildning samt erfarenhet av kravställning enligt KSF och skydd mot röjande signaler.

För att lyckas krävs det att du har kunskap inom:


• Windows server 2008, 2008R2, 2012R2, 2016, 2019
• VMware (ESXi, vCenter, Site Recovery Manager)
• Citrix (XenApp/XenDesktop, Netscaler / ADC)
• ITIL och förvaltningsstyrning.
• Informationssäkerhetsarbete.

Som person har du en vilja och förmåga att lära och utvecklas. Det innebär att du är initiativtagande och trivs med att sätta igång aktiviteter och uppnå resultat. Du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och ser möjligheter i förändringar. Vidare arbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt planerar, organiserar och prioriterar arbetet effektivt.

För oss är rätt person viktigt varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska samt innehar

körkort B.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med Arboga som placeringsort.

Vill du vara med och utveckla framtidens försvar?

Du söker med CV, personligt brev och betyg. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur, senast den 25/10 2020. Vi vill ha dina ansökningshandlingar på svenska.

I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Pia Holmberg, [email protected], 0703-14 68 66

Våra fackliga företrädare är Elisabeth From (SACO-S), Peter Andersson (SEKO), Gunnar Hansen (OFR/O) och Lena Sköld Gunnarsson  (OFR/S). Alla nås på telefon 08-782 40 00.

 Varmt välkommen med din ansökan!

 

 


FMV finns för landet, i många delar av landet. Som medarbetare hos oss får du både en trygg och utmanande anställning och ett stort eget ansvar. För att jobba hos oss behöver du vara svensk medborgare och genomgå en säkerhetsprövning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar provanställning och som anställd kommer du att krigsplaceras utifrån totalförsvarets behov. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via FMV:s webbplats eller via vår registratur.

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster. Visa mindre

IT-Tekniker Windows

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. Vi erbjuder dig intr... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vi söker dig som är duktig på Windows Server och har arbetat med säkerhetshöjande produkter, bl.a. antivirus-lösningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Windows Server 2012/2016 samt Försvarsmaktens antivirus-lösningar. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar.

Kvalifikationer
? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av antivirusprodukter på servernivå

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift

? B-körkort är ett krav

Meriterande
? Arbetserfarenhet av McAfee

? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort: Arboga

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Välkommen med din ansökan senast den 2020-07-07. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl)

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Pär Lohman 
 

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-tekniker till Saab i Arboga

Ansök    Sep 24    Saab AB    IT-tekniker/Datatekniker
Vi söker en lösningsfokuserad IT-tekniker med kunskaper inom Windows och nätverk. Har du lätt för att samarbeta och får ofta veta att du ger bra service så kan du vara nästa tillskott till vårt team i Arboga! Din roll Vi behöver förstärka våran grupp som arbetar med IT stöd, både inom våra projekt samt internt. Huvudsakliga arbetsuppgifter: · Supportera användare i vår kontorsmiljö · Installera/konfigurera mjukvara/hårdvara · Analys, felsökning oc... Visa mer
Vi söker en lösningsfokuserad IT-tekniker med kunskaper inom Windows och nätverk. Har du lätt för att samarbeta och får ofta veta att du ger bra service så kan du vara nästa tillskott till vårt team i Arboga!Din roll

Vi behöver förstärka våran grupp som arbetar med IT stöd, både inom våra projekt samt internt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

· Supportera användare i vår kontorsmiljö

· Installera/konfigurera mjukvara/hårdvara

· Analys, felsökning och problemlösning i främst Microsoft-miljöer, men även Linux/Unix förekommer

· Felsöka samt underhålla våra interna utvecklings- och testsystem

· Stötta utvecklingsavdelningen i design och teknikfrågor

Din profil

Vi tror att du idag har en bakgrund som systemingenjör med breddkunskaper och erfarenhet av IT-system i olika former.
Vi ser gärna att du har någon form av spetskompetens inom i första hand Windows och nätverk.

Du har en relevant eftergymnasial utbildning inom till exempel Datateknik och Nätverk eller motsvarande.

En framgångsfaktor för att arbeta hos oss är samarbetsförmågan, eftersom vi arbetar brett över flera team. Du är också en person som kan ta egna initiativ. Du jobbar självständigt på ett strukturerat sätt, för att leverera de åtaganden som du har ansvar för.

Rekryteringen sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Denna tjänst kräver att du godkänns I en säkerhetsprövning i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Test Equipment designar, producerar och supporterar testutrustningar för bland annat underhåll av elektroniken i Gripenplattformen. Avdelningen tillhandahåller även support och service för sina produkter till andra Saab-enheter. Idag är vi ca 90st anställda men är inne i en expansiv fas där vi behöver bli fler personer. Vill du veta mera om Support & Services så besök vår hemsida www.saabgroup.com Visa mindre

IT-Tekniker Windows

Om tjänsten IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt. Vi erbjuder dig intr... Visa mer
Om tjänsten
IT-Driftcentralen ansvarar för drift av Försvarsmaktens centrala IT-system genom att kontinuerligt upprätthålla verksamhetens krav på tillgänglighet, funktionalitet, prestanda och säkerhet i miljöerna. Vi arbetar processorienterat (ITIL) med stöd av agila metoder. Som anställd på avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och får möjligheten att göra skillnad på riktigt.

Vi erbjuder dig intressanta, kunniga och roliga människor att utvecklas tillsammans med. Vi är en avdelning som ständigt kompetenshöjer vår personal genom vidareutbildningar. Friskvård är en naturlig del av vår vardag och du har 3 timmars träning på arbetstid i veckan att nyttja. Med närhet till gym, simhall och andra träningsanläggningar bereds du goda möjligheter till fysisk aktivitet.

På IT-Driftcentralen möts du av vänliga, engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.

Vi söker dig som är duktig på Windows Server och har arbetat med säkerhetshöjande produkter, bl.a. antivirus-lösningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker har du en viktig roll där du tillsammans med dina kollegor har driftansvar för Försvarsmaktens IT System. Den lediga tjänsten har tyngdpunkt mot Windows Server 2012/2016 samt Försvarsmaktens antivirus-lösningar. I arbetsuppgifterna ingår att utföra installationer, felsökning, optimering och konfigurering av system. Du är delaktig vid planering och genomförande av nya releaser/förändringar.

Kvalifikationer
? Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2012/2016

? Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av antivirusprodukter på servernivå

? Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift

? B-körkort är ett krav

Meriterande
? Arbetserfarenhet av McAfee

? Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven och van att ta egna initiativ. Vi tror att en förutsättning för goda resultat är prestigelöshet, struktur, noggrannhet.  Vi ser att du har en god förmåga att arbeta självständigt och kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter, samtidigt är det viktigt att vara en god lagkamrat där vi ställer upp för varandra. Du tycker det är roligt att vidareutvecklas och lära dig nya saker. Du är positiv och att bemöta människor på ett bra sätt är en självklarhet för dig.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Omfattning, placering, tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas)

Tillträde enligt överenskommelse

Placeringsort: Arboga

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs före anställning.

Välkommen med din ansökan senast den 2020-07-07. Ansökan ska innehålla CV samt personligt brev.

Upplysningar om befattningen lämnas av SekC Fredrik Alvin eller AvdC Peter Carlsson, 0589-40 400 (vxl)

Fackliga företrädare nås genom växeln: 019-39 35 00OFR/S: Martin Sparr

SEKO: Matz Felix

SACO: Pär Lohman 
 

--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 400 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.

Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-Tekniker Windows

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom si... Visa mer
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.
Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område. 

Är det dig vi söker?

Just nu behöver vi förstärka IT-Driftcentralen med dig som har goda kunskaper inom Sharepoint. Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Du har erfarenhet av stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt och du har lätt för att sätta dig in i nya system. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga med ett agilt arbetssätt som stöd. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker svarar du för drift av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Befattningen är inriktad mot Sharepoint/Exchange.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:


• tillsammans med din grupp ansvarara för löpande drift av systemen
• arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått
• revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten
• vara delaktig i att implementera och felsöka funktioner inom området

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
• Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljö med fördjupning inom Sharepoint
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav.

 

 Meriterande

• Goda kunskaper inom Powershell
• Goda Kunskaper inom Exchange
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten .

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89
 


--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT - Tekniker Windows

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt ... Visa mer
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område. 

Är det dig vi söker?

Just nu behöver vi förstärka IT-Driftcentralen med dig som har goda kunskaper inom Sharepoint. Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Du har erfarenhet av stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt och du har lätt för att sätta dig in i nya system. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga med ett agilt arbetssätt som stöd. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker svarar du för drift av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Befattningen är inriktad mot Sharepoint/Exchange.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:


• tillsammans med din grupp ansvarara för löpande drift av systemen
• arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått
• revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten
• vara delaktig i att implementera och felsöka funktioner inom området

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
• Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljö med fördjupning inom Sharepoint
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav.

 

 Meriterande

• Goda kunskaper inom Powershell
• Goda Kunskaper inom Exchange
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten .

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT-Tekniker Windows

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sit... Visa mer
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område. 

Är det dig vi söker?

Just nu behöver vi förstärka IT-Driftcentralen med dig som har ett stort intresse inom Windows Server området. Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Du har erfarenhet av stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt och du har lätt för att sätta dig in i nya system. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga med ett agilt arbetssätt som stöd. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker svarar du för drift av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Befattningen är inriktad mot Windows Server Infrastruktur med fördjupning inom ACTIVE DIRECTORY.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:


• tillsammans med din grupp ansvarara för löpande drift av systemen
• arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått
• revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten
• vara delaktig i att implementera och felsöka funktioner inom området

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
• Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljö med fördjupning inom Active Directory
• Arbetserfarenhet inom något av områdena KLUSTRING / DNS / GPO / DFS
• Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2008/2012/2016
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav.

 

 Meriterande

• Kunskap inom scriptning och säkerhet (t ex härdning, IP-SEC, PKI, Powershell)
• Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten .

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

IT - Tekniker Windows

Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt ... Visa mer
Som anställd på Försvarsmaktens IT-Driftcentral är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Rekryterande sektion är en av åtta sektioner inom IT-Driftcentralen och ansvarar bland annat för drift och vidmakthållande av Försvarsmaktens Windows miljöer. Sektionen ansvarar för att kontinuerligt motsvara verksamhetens krav på tillgänglighet, prestanda och säkerhet inom sitt område. 

Är det dig vi söker?

Just nu behöver vi förstärka IT-Driftcentralen med dig som har ett stort intresse inom Windows Server området. Du som söker är villig att lära dig nya saker inom hela kompetensområdet och tar ett stort ansvar för dina åtaganden. Du har erfarenhet av stora organisationer med komplexa, blandade miljöer. Att arbeta med problemlösning är en naturlig del av ditt arbetssätt och du har lätt för att sätta dig in i nya system. Vi ser gärna att du som person är analytisk, har en god samarbetsförmåga med ett agilt arbetssätt som stöd. Att du har dokumenterad erfarenhet av ett självständigt och målinriktat arbete ser vi som en självklarhet, då arbetet utförs i samarbete med såväl förvaltning och levererande projekt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemtekniker svarar du för drift av Försvarsmaktens IT-system. På avdelningen arbetar ett flertal systemtekniker med olika inriktningar inom IT-drift. Befattningen är inriktad mot Windows Server med fördjupning inom ACTIVE DIRECTORY.

I arbetsuppgifterna ingår bl a att:


• tillsammans med din grupp ansvarara för löpande drift av systemen
• arbeta med ständiga förbättringar i stort och smått
• revidera teknisk dokumentation, redovisa och dokumentera pågående och avslutade arbeten
• vara delaktig i att implementera och felsöka funktioner inom området

 

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper är ett krav
• Arbetserfarenhet inom drift av Windowsmiljö med fördjupning inom Active Directory
• Arbetserfarenhet inom något av områdena KLUSTRING / DNS / GPO / DFS
• Arbetserfarenhet av installation, felsökning och drift av Windows Server 2008/2012/2016
• Goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift
• B-körkort är ett krav.

 

 Meriterande

• Kunskap inom scriptning och säkerhet (t ex härdning, IP-SEC, PKI, Powershell)
• Installation, felsökning och drift av Microsoft SCOM
• Erfarenhet av att arbeta enligt ITIL är meriterande

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

 

Tillträde m.m.
Tillsvidareanställning, heltid (sex månaders provanställning tillämpas).

Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Arboga.

Beredskap samt arbete på annan ort kan ingå i tjänsten .

Upplysningar
Upplysningar om befattningen lämnas av avdelningschef Peter Carlsson eller Fredrik Alvin (rekryterande chef) via växeln 0589-40400.

Fackliga företrädare
SACO Pär Lohman, 0589-408 33
OFR/S Clarence Arnstedt, 013-28 45 44
SEKO-F Jörgen Stehn, 070-677 99 21
OFR/O Ola Selvin, 013-28 37 89--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Förbandet ansvarar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften – i Sverige och utomlands.

FMTIS är ständigt insatta och verkar i fred, kris och krig och har över 1 400 medarbetare och finns på mer än 30 orter runt om i landet.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes. Visa mindre

Second line - support

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi ve... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Om företaget
Vi söker nu konsulter till second line-support hos en stor myndighet vars värderingar präglas av tillgänglighet, trovärdighet och tillsammans-anda. Det är en välkänd myndigheten som finns över hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter
I rollen bistår du med support genom felsökning, byte och installation av hård- och mjukvara på plats. Vidare kommer du dagligen att arbeta med om- och nyinstallationer med hjälp av fjärrstyrningssystem, koppling av nätverksuttag och installationer av tillexempel konferensutrustning. Din vardag präglas av att registrera, uppdatera och dokumentera information och ärenden i ärendehanteringssystem. Du bevakar och följer upp att ärenden åtgärdas inom aktuell tidsram samt återrapporterar till rätt person.

Din profil
Ett krav för tjänsten är att du innehar godkänd gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare jobbat minst två år med liknande arbetsuppgifter alternativt har du minst ett års utbildning inom IT och minst ett års arbetslivserfarenhet av en liknande tjänst. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal samt skrift. Det är önskvärt om du har grundkunskaper inom hård- och mjukvara, PC och Windows samt kringutrustning så som skrivare och nätverk. Vi ser gärna att du har körkort B.

Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och kvalitetsinriktad. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Tjänsten är placerad i Arboga och kan komma att tillsättas tidigast under våren/sommaren.

Arbetet som konsult på Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet speglar din personlighet.

Vi arbetar löpande med denna process ansök därför redan idag! Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Emelie Olivesten via mail [email protected] Visa mindre

First line - support

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi ve... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Om företaget
Vi söker nu konsulter till first line-support hos en stor myndighet vars värderingar präglas av tillgänglighet, trovärdighet och tillsammans-anda. Det är en välkänd myndigheten som finns över hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter
Din viktigaste funktion är att stödja slutanvändare med login- och kontohantering av myndighetens affärssystem via telefon och mail. Din vardag präglas av att registrera, uppdatera och dokumentera information och ärenden i ärendehanteringssystem. Du bevakar och följer upp att ärenden åtgärdas inom aktuell tidsram samt återrapporterar till rätt person.

Din profil
Ett krav för tjänsten är att du innehar godkänd gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare jobbat minst ett år med liknande arbetsuppgifter alternativt har du minst ett års utbildning inom IT och minst sex månaders arbetslivserfarenhet av liknande en liknande tjänst. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal samt skrift. Det är önskvärt om du har grundkunskaper inom hård- och mjukvara, PC och Windows samt kringutrustning så som skrivare och nätverk. Vi ser gärna att du har körkort B.

Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och kvalitetsinriktad. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Tjänsten är placerad i Arboga och kan komma att tillsättas tidigast under våren/sommaren.

Arbetet som konsult på Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet speglar din personlighet.

Vi arbetar löpande med denna process ansök därför redan idag! Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Emelie Olivesten via mail [email protected] Visa mindre

Second line - support

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi ve... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Om företaget
Vi söker nu konsulter till second line-support hos en stor myndighet vars värderingar präglas av tillgänglighet, trovärdighet och tillsammans-anda. Det är en välkänd myndigheten som finns över hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter
I rollen bistår du med support genom felsökning, byte och installation av hård- och mjukvara på plats. Vidare kommer du dagligen att arbeta med om- och nyinstallationer med hjälp av fjärrstyrningssystem, koppling av nätverksuttag och installationer av tillexempel konferensutrustning. Din vardag präglas av att registrera, uppdatera och dokumentera information och ärenden i ärendehanteringssystem. Du bevakar och följer upp att ärenden åtgärdas inom aktuell tidsram samt återrapporterar till rätt person.

Din profil
Ett krav för tjänsten är att du innehar godkänd gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare jobbat minst två år med liknande arbetsuppgifter alternativt har du minst ett års utbildning inom IT och minst ett års arbetslivserfarenhet av en liknande tjänst. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal samt skrift. Det är önskvärt om du har grundkunskaper inom hård- och mjukvara, PC och Windows samt kringutrustning så som skrivare och nätverk. Vi ser gärna att du har körkort B.

Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och kvalitetsinriktad. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Tjänsten är placerad i Arboga och kan komma att tillsättas tidigast under våren/sommaren.

Arbetet som konsult på Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet speglar din personlighet.

Vi arbetar löpande med denna process ansök därför redan idag! Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Emelie Olivesten via mail [email protected] Visa mindre

First line - support

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi ve... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tretton städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Om företaget
Vi söker nu konsulter till first line-support hos en stor myndighet vars värderingar präglas av tillgänglighet, trovärdighet och tillsammans-anda. Det är en välkänd myndigheten som finns över hela Sverige.

Dina arbetsuppgifter
Din viktigaste funktion är att stödja slutanvändare med login- och kontohantering av myndighetens affärssystem via telefon och mail. Din vardag präglas av att registrera, uppdatera och dokumentera information och ärenden i ärendehanteringssystem. Du bevakar och följer upp att ärenden åtgärdas inom aktuell tidsram samt återrapporterar till rätt person.

Din profil
Ett krav för tjänsten är att du innehar godkänd gymnasieutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har tidigare jobbat minst ett år med liknande arbetsuppgifter alternativt har du minst ett års utbildning inom IT och minst sex månaders arbetslivserfarenhet av liknande en liknande tjänst. Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal samt skrift. Det är önskvärt om du har grundkunskaper inom hård- och mjukvara, PC och Windows samt kringutrustning så som skrivare och nätverk. Vi ser gärna att du har körkort B.

Som person är du serviceinriktad, lösningsfokuserad och kvalitetsinriktad. Du har lätt för att samarbeta samtidigt som du gärna tar egna initiativ. Tjänsten är placerad i Arboga och kan komma att tillsättas tidigast under våren/sommaren.

Arbetet som konsult på Clockwork ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som anställd hos oss får du en attraktiv anställning med marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, friskvårdsbidrag, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. För att passa in i rollen som konsult ser vi att glädje, engagemang och affärsmässighet speglar din personlighet.

Vi arbetar löpande med denna process ansök därför redan idag! Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Emelie Olivesten via mail [email protected] Visa mindre