Lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Arboga

Se lediga jobb som Vårdare/Arbetshandledare/Boendestödjare i Arboga. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Arboga som finns hos arbetsgivaren.

Boendestödjare till socialpsykiatrin

Inom socialförvaltningen ansvarar verksamheten för funktionsstöd för att ge stöd och service enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). LSS är en rättighetslag som ska garantera personer med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar goda levnadsvillkor, att de får den hjälp de behöver i det dagliga livet och att de kan påverka vilket stöd och vilken service de får. Socialförvaltningen, verksamheten för funktionsstöd sök... Visa mer
Inom socialförvaltningen ansvarar verksamheten för funktionsstöd för att ge stöd och service enligt LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade). LSS är en rättighetslag som ska garantera personer med omfattande och varaktiga funktionsnedsättningar goda levnadsvillkor, att de får den hjälp de behöver i det dagliga livet och att de kan påverka vilket stöd och vilken service de får.Socialförvaltningen, verksamheten för funktionsstöd söker ny medarbetare till socialpsykiatrin, boendestöd.

Boendestöd arbetar utifrån uppdrag från myndighet och ger stöd till personer som bor i eget boende runt om Arboga. Arbetet har sin utgångspunkt i boendens hem och insatserna ska utformas utifrån boendens individuella behov och utförs både i och utanför i syfte att få en fungerande och meningsfull vardag. Arbetet innebär också att ge stöd i social samvaro i form av gruppaktiviteter.

Arbetsuppgifter
Ditt uppdrag som boendestödjare innebär att du stödjer personer med olika funktionsvariationer att klara av sin vardag. Syftet med insatsen är att bryta isolering, få struktur i vardagen och öka deras självständighet och livskvalité. Du sätter den enskildes behov, förmåga och intresse i centrum, och ansvarar för att på ett pedagogiskt och motiverande sätt stötta den enskilde att bibehålla och utveckla sin förmåga och självständighet.

Du ansvarar för att stötta den enskilde genom att ge individanpassat stöd och service i alla förekommande sysslor, såsom exempelvis planera och genomföra vardagssysslor, stödja med myndighetskontakter, skapa struktur, motivera till sysselsättning och fritidsaktiviteter.

Du ansvarar för att upprätta genomförandeplaner tillsammans med den enskilde och följa dennes och verksamhetens rutiner. Att lyssna in den enskildes önskemål och behov, dokumentera, genomföra och följa upp är viktiga delar i ditt uppdrag/arbete. Det ingår även att samverka med andra professioner.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har avslutat gymnasieprogram från vård- och omsorgsprogrammet/undersköterska med specialisering inom programfördjupning funktionshinderområdet/psykiatri, alternativt från barn- och fritid med inriktning socialt/pedagogiskt arbete eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom socialpsykiatrin och har goda kunskaper om målgruppen. Du ska även behärska svenska språket i tal, skrift och läsförståelse då arbetet innebär att ha många olika kontakter med enskilda, anhöriga och samverka med olika professioner samt krav på dokumentation i arbetet. Goda datakunskaper behövs.

Du har god förmåga att samverka, skapa struktur, planera och ta ansvar. Du har förmåga till både självständigt arbete likväl som teamarbete. Du har självklart ett genuint intresse för människor och service och drivs av att utveckla och motivera andra med fokus på den enskildes förmågor, resurser och önskemål. I din kommunikation gentemot den enskilde har du ett pedagogiskt och lösningsfokuserat förhållningssätt där du är tydlig och anpassningsbar. Du har förmåga att hantera svåra situationer och samtidigt ge ett professionellt bemötande och bibehålla en stark tilltro till människors förändrings- och utvecklingsförmågor. Du har också förmågan att kravanpassa ditt stöd utifrån den enskildes förutsättningar.

Du ansvarar för dina och gemensamma arbetsuppgifter med verksamhetens och den enskildes bästa i fokus. Du är mån om att slutföra det du påbörjat och se till att arbetet blir utfört på rätt sätt. Du arbetar för sammanhållning i arbetsgruppen och skapar utrymme för och uppmuntrar till dialog, delaktighet och engagemang. Du arbetar utifrån lösningsfokuserat arbetssätt, använder tiden effektivt, arbetar organiserat och metodiskt. Du ser till att arbetet slutförs och följer upp resultatet.

B-körkort krävs.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Blir du aktuell för anställning kommer vi att be dig uppvisa ett utdrag från polisens belastningsregister. Utdrag beställs från https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623 hemsida.

Villkor
Tjänsten är tillsvidareanställning med sysselsättningsgrad 100%.

Schemalagd arbetstid främst dagtid.

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2024-03-13.

Välkommen med din ansökan!

Bara en halvtimme från Örebro, Västerås och Eskilstuna ligger Arboga. I Arboga finns småstadens charm i storstadens närhet. Natur, skolor och fritidsaktiviteter ligger endast en promenad eller cykeltur bort. Många människor hämtar sin inspiration i Arboga. Vi har 14 100 invånare och drygt 1000 anställda i kommunen. 


Vår värdegrund skapar ett gemensamt förhållningssätt och genomsyrar kommunens alla verksamheter. Den är en kompass i det dagliga arbetet för alla medarbetare och politiker:


"Med ett professionellt förhållningssätt och en uthållig organisation erbjuder vi service och tjänster av hög kvalitet. Genom ett modigt medarbetarskap och innovativt tänkande förverkligas visionen, Arboga ? plats för inspiration."


Välkommen du också! Visa mindre

Boendestödjare med hög lön till LSS-boenden och andra verksamheter

Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som... Visa mer
Hej och hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen!
Tycker du om att arbeta med människor samtidigt som du har ett liv där du vill kunna påverka dina arbetstider själv? Bra - då har du kommit helt rätt till oss! PersonalExpressen är Sveriges största bemanningsföretag inom LSS och vi erbjuder konsultuppdrag till en lång rad olika verksamheter - såväl privata som kommunala. Våra kunder består av LSS-boenden och andra former av dagliga verksamheter som har behov av personal.
Vi erbjuder jobb såväl på dagtid som kvällar, nätter och helger. Genom oss kommer du garanterat att hitta något som passar just dig och det går dessutom utmärkt att ha såväl studier som andra jobb vid sidan av att du arbetar med oss. Detta då vi erbjuder våra konsulter allt ifrån långa heltidsuppdrag till kortare deltidsuppdrag. Vi är kort och gott det perfekta alternativet för dig som söker ett meningsfullt jobb inom LSS på dina egna villkor!
PersonalExpressen har över 15 års erfarenhet av att bemanna inom skolan, vården och omsorgen. Våra hjärtan klappar för att vara där vi behövs som mest och att få göra skillnad i människors vardag!
Återigen hjärtligt välkommen till oss! Vi ser fram emot din ansökan redan idag! Visa mindre

Stödpedagog/handledare

Socialförvaltningen, Verksamheten för funktionshinder ansvarar för att ge stöd och service enligt LSS och socialpsykiatri enligt SoL. Nu söker vi en medarbetare till Daglig verksamhet. Arbetsuppgifter Daglig verksamhet består av ett flertal enheter med olika inriktningar. Målet är att skapa meningsfull sysselsättning utifrån deltagarnas individuella behov, förmåga, önskemål och intresse. Du kommer att ansvara för Kom-gruppen på Arbetsmarknadsverksamhete... Visa mer
Socialförvaltningen, Verksamheten för funktionshinder ansvarar för att ge stöd och service enligt LSS och socialpsykiatri enligt SoL.
Nu söker vi en medarbetare till Daglig verksamhet.
Arbetsuppgifter
Daglig verksamhet består av ett flertal enheter med olika inriktningar. Målet är att skapa meningsfull sysselsättning utifrån deltagarnas individuella behov, förmåga, önskemål och intresse.
Du kommer att ansvara för Kom-gruppen på Arbetsmarknadsverksamheten.
Kom-gruppen utför enklare monteringsarbeten åt företag i Arboga och Kungsör och demontering av el-skrot åt Arbetsmarknadsverksamheten. Två dagar i veckan utför gruppen uppgifter åt Miljö-gruppen som består av att köra internpost, leverera kaffebeställningar, hämta sorterade torrsopor på olika verksamheter med mera.
I tjänsten ingår även att ansvara för individuella placeringar. En viktig uppgift är att etablera kontakter på arbetsmarknaden. Målet är att placeringen ska leda till en anställningsform på den reguljära arbetsmarknaden där möjlighet finns.
Som stödpedagog/handledare krävs en hög grad av självständigt och utåtriktat arbete. En stor del av ditt arbete handlar om att se deltagares behov och utvecklingsmöjligheter och utifrån detta hitta lämpliga uppgifter. För att vara framgångsrik som handledare behöver du ha ett stort engagemang för målgruppen, ha förmågan att entusiasmera och skapa förtroende.
Du skall vara tålmodig och utvecklingsorienterad. Du arbetar systematiskt med dokumentation, planering, genomförande, uppföljning och utvärdering för att kvalitetssäkra stödinsatserna. Du bör ha teoretisk kunskap inom området och du skall ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med arbetsmarknadsorienterade åtgärder och/eller gedigen erfarenhet av LSS-verksamhet.
Kvalifikationer
Eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet: minst 200 YH-poäng alternativt 60 högskolepoäng.
Du har lätt för att ta initiativ och handleda andra samtidigt som du är resultatinriktad, strukturerad och ansvarsfull.
Övriga meriter
Kunna kartlägga funktionsförmåga och anpassa stöd och miljö utifrån behov.
Goda datakunskaper och god förmåga i att uttrycka dig i tal och skrift. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet
Körkort
Körkort B
Omfattning och arbetstider
Heltid, dagtid.
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Lön
Månadslön, individuell lönesättning tillämpas.
Vi erbjuder rökfri arbetstid och friskvårdstid eller friskvårdsbidrag.
Vid all rekrytering tillämpar vi vår likabehandlingsplan.
Kontakt
Verksamhetschef Cilla Ring Moberg, 0589-876 19.
Enhetschef Sari Korpi, 0589-876 17.
Facklig kontakt
Kommunal, sektion Arboga: telefonnummer: 010-442 81 87.
Ansökan
Sista ansökningsdag är 2020-05-17.
Mejla din ansökan till [email protected]
Ange Refnr 709/20.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre